Pardus'un Şu Özelliğini Hiç Ama Hiç Sevmiyorum

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Necati arkadaşımızın dediği gibi Linux'un 300'den fazla dağıtımı olması pek iyi bir şey değil. İhtiyaca göre dağıtım hikayeleri oluyor. Bunun için sadece 1 değilde en populer 10-15 dağıtım üzerinde birleştirilse daha destekli olur.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Necati arkadaşımızın dediği gibi Linux'un 300'den fazla dağıtımı olması pek iyi bir şey değil. İhtiyaca göre dağıtım hikayeleri oluyor. Bunun için sadece 1 değilde en populer 10-15 dağıtım üzerinde birleştirilse daha destekli olur.

Bence bu ileride olacak. Yani belki bilinçli olmaz ama şartlar bizi oraya götürecektir.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Niye tekelleştirelim?

Bırak 10.000 tane olsun, 10.000 tane seçenek olsun. Linux demek, alternatif demek.

Unuttun mu?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
arkadaş sen kimsin de bu yorumları yapabiliyorsun
ne biliyorsun virüsler hakkında hack crack hakkında
sen windows'ta daha fazla aç kalacaksın merak etme
sen programı yap ben korsanını kullanırım

evet haklısın dünya genelinde linux kullananların oranının %2.16 olduğu bir yalan :)
ben bu foruma gelmeden önce emin ol çok hack sitesinde fink attım. hack nedir crak nedir emin ol senden daha iyi bilirim. ayrıca kendim de bir yazılım firmasında yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. eğer bir yazılım geliştiricisi iseniz az çok hack ve crack ten anlamak zorundasınız. çünkü web sitesi geliştiriyor iseniz hack edilmemesi için elinizden geleni yapmak zorundasınız. masaüstü uygulama geliştiriyor iseniz crack yapılamaması için elinizden geleni yapmak zorundasınız. bugün para windowsta ise windows için çalışırım. linuxta ise linux için. çünkü ben burdan ekmeğimi kazanıyorum.

başkalarına laf atmakla bi halt olmaz. bilgin neyse ona göre yaz da ona göre karar verelim mert mi yoksa geveze mi ?

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Anlamadığım şey neden birbirinize kırıcı mesajlar yazıyorsunuz?
İsteyen windows ta isteyen diğerlerinde kendini geliştirir...
yapmayın arkadaşlar......

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Arkadaşlar sakin lütfen. Kafam zaten dolu, şimdi size patlarsam kötü olacak. :) Huzur bozmadan lütfen.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Anlamadığım şey neden birbirinize kırıcı mesajlar yazıyorsunuz?
İsteyen windows ta isteyen diğerlerinde kendini geliştirir...
yapmayın arkadaşlar......

bunu ilk ben başlatmadım farkındaysanız. durduk yere konunun ortasına daldı ve kendisi hakaret etti. buna karşılık vermek de elbetteki hakkım. yoksa normal seyirde linux-windows karşılaştırmaları yaparak gidiyorduk eger forumun seyrini okuduysanız. zaten penguin arkadaşın da bizden istediği de yorum değil miydi ?

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
yorum kisisel olmali ben yorumuma bir baskasi incinecek diyerek gizleyemem bu ayri (fakat saygi cercevesinde olmali ).
bu ara 10000 linuxsun kimseye faydasi olmaz örnek veriyorum bir sayfayi tek tek yakabilirsiniz fakat bir defteri bütünsel olarak yakamassiniz ,yani direnci fazla olur,su an icimizde ubuntu basta olmak üzere mandirva opensuse pardus genelleme kullanilmakta acaba icinizde ccux linux kullanan varmi bence yok ,kimsenin hizmetinde olmayan bir linux icin ugrasmak zaman kaybi degilmidir ,ona harcanan zaman gerek bir dagitim icin destekle veyahut linux icin söyle faydali bir programla gecirebilirdi

N3CAT1@
birde su var linuxda pencereyi kullanirsin ben sana ufak bir örnek veriyim bunu bana windowsda rahat yapabildigini söyle bir pencereyi diger bir pencere özerine geldiginde kaybolmasina izin verme yada acik bütün pencereleri görmeyi pencere olarak göster yada diger pencereleriki bu windowsda normal hallerde mümkün degil ayni sekil onlarida göster yada sadece acik olanlari göster bak kimse sana linuxsu kullan demiyor ,yanlis anlama ama sende bir sistemi kullanici sayisi az diyerekten kötü anlamina gelmez,sahsen ben 15 yillik windows kullanan biri olaraktan eger linuxsu kullaniyorsam bunun bir anlami vardir sirf pencere sallaniyor diye bir sistem secilmez ,insanin sebebleri sunlardir

1 daha fazla güvenlik hatta tehtid korkusu olmamak virus spy

2 daha fazla özellik

3 daha fazla görsellik

4 daha estedik

5 daha kolay

6 daha hesapli

7 daha eglenceli

8 bedava :)

kim bunlar veyahut baska baska nedenler görüyor sa istedigini kullanir ve ki bu nedenlerin 7 nedinede linuxda var 8 zide kismen var simdi

windows kullanan birsinin nedeni ne olmali

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
şimdi konuyu linux-windows karşılaştırması olarak değil de Türkiye için yeni bir işletim sistemi yazılmalı mı, gerekli mi, yani penguin 'in bizden yorum beklediği soru için devam edelim bence.

daha önceden de dediğim gibi bu bir güç gösterisi. türk milletinin devletinin ihtiyaçlarına cevap veren bir işletim sistemi sizce de iyi olmaz mı?

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bence milli yazılımımız dememiz için çekirdek dahil hepsi Türk yazılımı olmalı.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar diğer konuda bahsettiğim gibi amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
hem yııların verdiği bir birikim var elimizin altında hemde ücretsiz. Bence bizim yapabileceğimiz sadece gelişmesine katkıda bulunmak. Baştan yazmak uzun sürer. Bir de bizde "yazarken geliştirme" gibi bir olanak olacağını sanmadığımdan 10 sene sonra o çekirdek tamamlanırsa 10 sene öncesinin özelliklerine göre olur gibi geliyor bana :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
hem yııların verdiği bir birikim var elimizin altında hemde ücretsiz. Bence bizim yapabileceğimiz sadece gelişmesine katkıda bulunmak. Baştan yazmak uzun sürer. Bir de bizde "yazarken geliştirme" gibi bir olanak olacağını sanmadığımdan 10 sene sonra o çekirdek tamamlanırsa 10 sene öncesinin özelliklerine göre olur gibi geliyor bana :)

Şuan yazılmaya başlansa 10 sene sonra ancak bir masaüstü küpü özelliği koyarız :wink: Ama bunu anlamayan arkadaşlarımız var. Örnek olarak şuradaki tatlı-sert tartışmaya bakabilirsiniz.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
malesef bunada katilamiyorum elimizin altinda iyi olan bir sey varsa bunu daha iyisini yapabiliriz ,bu arada amerikayi kesfetmiyoruz belki baska dünyalar kesfedecez nerden biliyorsunuz

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
herkes aynı şeyi istiyor zaten :) ama elimizin altında olan herhangi bir şeyden daha iyisini yapmak istiyorsak eğer o şeyden daha fazla zaman ve emek harcamamız gerekir ki şu anda o kadar zamanımız yok :) ilerleyen zamanlarda her şey olabilir. belki bir zaman sonra Geliştirici arkadaşlar sıkılıp geliştirmekten baştan yazma kararı alabilirler. ama BENCE şu anda elimizin altında olanı kullanmak ve onu daha iyi yapmaya çalışmak en güzeli :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
herkes aynı şeyi istiyor zaten :) ama elimizin altında olan herhangi bir şeyden daha iyisini yapmak istiyorsak eğer o şeyden daha fazla zaman ve emek harcamamız gerekir ki şu anda o kadar zamanımız yok :) ilerleyen zamanlarda her şey olabilir. belki bir zaman sonra Geliştirici arkadaşlar sıkılıp geliştirmekten baştan yazma kararı alabilirler. ama BENCE şu anda elimizin altında olanı kullanmak ve onu daha iyi yapmaya çalışmak en güzeli :)

tübitak ve devlet zaman ve parasını pardus gibi bir dağıtım yerine yeni bir işletim sistemi için harcasaydı şu an bir işletim sistemimiz olabilirdi. ama zararın neresinden dönülürse kardır mantığı ile hareket edersek yeni işletim sistemi yapılmalı ve desteklenmeli bence.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
tübitak ve devlet zaman ve parasını pardus gibi bir dağıtım yerine yeni bir işletim sistemi için harcasaydı şu an bir işletim sistemimiz olabilirdi. ama zararın neresinden dönülürse kardır mantığı ile hareket edersek yeni işletim sistemi yapılmalı ve desteklenmeli bence.
nekadar pardusu desteklesemde bu benim kast ettigim seydir devlet hep bosa oluk oluk para akitiyor en azindan bize ait arbi bir sey olur

black_sea_28

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Kendi masa üstü ortamımızı yazmadığımız sürece milli bir işletim sistemi diyemeyiz, aynı şey kendi çekirdeğimizi yazmadığımız sürece de söylenebilir...

size sonuna kadar katılıyorum, eğer biz bu işletim sistemine milli yazılım diyorsak a'dan z'ye kadar bütün konularda egemen olan biz olmalıyız.

İngilizce'nin bizim milli işletim sistemimizde olmaması gerekir. Eğer ilginizce var ise o işletim sistemine milli demek ne kadar doğru olur onu takdirlerinize bırakıyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
size sonuna kadar katılıyorum, eğer biz bu işletim sistemine milli yazılım diyorsak a'dan z'ye kadar bütün konularda egemen olan biz olmalıyız.

İngilizce'nin bizim milli işletim sistemimizde olmaması gerekir. Eğer ilginizce var ise o işletim sistemine milli demek ne kadar doğru olur onu takdirlerinize bırakıyorum.

Fakat bunu söylemek, açık kaynak felsefesine karşı gelmek demek bu forumda.

Çünkü İngilizce açık kaynağın resmi dili. (!) :)

black_sea_28

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Fakat bunu söylemek, açık kaynak felsefesine karşı gelmek demek bu forumda.

Çünkü İngilizce açık kaynağın resmi dili. (!) :)

Hocam yazılım konusundan pek fazla anlamam, fakat benim anlatmak istediğim konu; bir konunun milli olmasından bahsediyorsak o konunun tamamıyla bize ait olması gerekir. Geçenlerde PARDUS kurdum, o da ne bazı yerler ingilizce bazı yerler türkçe, dedim ne kadar görsel olursa olsun, ne kadar güvenilir olursa olsun böyle milli yazılım mı olurmuş yine ingilizlerin hegomonyasında kalmışız.

Bence Pardus'a milli demek için ingilizce'den tamamıyla arınmış olması gerekmektedir.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kardes ingilizce artik ne yazikki her seyin icine girmis , en azindan bu mümkün degil,cünki ingilizce ulusal bir dil olmus ne yaparsan yap ingilizce artik sart olmus ,jea beni yanlis anlamassin bu milli kavrami saten uymuyor ben onu kabul ediyorum,bu ayni mercedes fabrikasi nigde de diye türkiye ye ait olmuyorsa isletim cekirdegi bizden cikmadigi sürece milli olamaz,üretilen yer varklidir ayni made in türkei kavrami gibi ,projenin ciktigi yer farklidir ,sadece isletim sistemi olarakda degerlendiremeyiz,örnek k3b ,amarok,kde-gnome ve niceleri -eger türkler tarafindan yazilmis bir program varsa örnegin-pardus icin yali diyim bize aittir ,yada pisi paket -yapilandirilmasi da gerci onun yazilimi yine bize ait degil ya :) saten ben pardusu sirf bizden diye kullanmiyorum ,kullanimi cok kolayima ve görselligi beni tatmin ediyor,eger mandirva bana pardus gibi gelseydi kolaylik bakimindan onuda kullanirdim ,su an pcde ubuntu pardus windows 7 var ,yoksa sirf bizden diye bir sistem kullanmis olsaydim ,pc ile tanismamam gerekirdi