Ubuntu için Google DNS

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EnziM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
sudo nano /etc/resolv.conf

nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4

Kaydedin ve çıkın.

Grafik ekranda yapmak isteyen acemi kullanıcılar için

https://store.opendns.com/setup/device/ubuntu/

adresindeki 208.67.222.222, 208.67.220.220 rakamları yerine

8.8.8.8, 8.8.4.4 olarak değiştirebilirsiniz.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4

Kaydedin ve çıkın.

Şu kısmı anlamadım.Nasıl yapılcak?

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bana birisi anlatabilir mi?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Benim anlamadığım bu dns adresleri google'a mı aitmiş?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bana birisi anlatabilir mi?

captureok.jpg

Burada klavyenin yön tuşları ile aşağı in. Yazman gereken iki satırı ekle. Ardından CTRL + O kombinasyonunu gerçekleştir. Aşağıda sana "Yazılacak Dosya Adı: /etc/resolv.conf" diyecek. Enter'a bas, kaydet.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar,

Sadece linux altında mı çalışıyor, yoksa windowsta da çalışıyor mu?

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
captureok.jpg

Burada klavyenin yön tuşları ile aşağı in. Yazman gereken iki satırı ekle. Ardından CTRL + O kombinasyonunu gerçekleştir. Aşağıda sana "Yazılacak Dosya Adı: /etc/resolv.conf" diyecek. Enter'a bas, kaydet.

Sağolasın sen de olmazsan halimiz duman:D

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
gksu gedit /etc/resolv.conf daha iyi bir tercih olur sanırsam. normal bir metin editörü kullanımı nano'dan daha kolay.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
gksu gedit /etc/resolv.conf daha iyi bir tercih olur sanırsam. normal bir metin editörü kullanımı nano'dan daha kolay.

İnsanların komut satırlarına alışması gerekiyor, böyle düşünüyorum. Aslında her işimizi o pencerede yapabilmeliyiz, sistem çöktüğünde konsolda bitleri dans ettirebilmeliyiz hatta. :) Ben elimden geldiğinde komut kullanmaya çalışıyorum. Bu yüzden çok çabuk kaptım ve arayüz artık bana bayıcı, zor geliyor.

Düzenleme: gksu komutu yerine direk sudo yazıp girerseniz daha hızlı ulaşırsınız dosyaya.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
görsel olarak işlemler komut satırına göre çok daha hızlı yapılır
siz sanıyorsunuz ki hackerlar komut satırı tercih ediyor
o ancak filmlerde olur
arch linux yüklemeye çalışın bakalım tamamen kodlarla +software raid desteği verin en az 1 saat sürüyor
ikinci bir bilgisayar gerek sürekli kodlara bakmak için
görsel yapılan bir işlem ayrıca daha stabildir
ext4'ü komutlarla writeback moduna almaya çalışın bakalım kaçıncı denemenizde başarılı olacaksınız kesin birkaç kez çökertirsiniz ancak görsel arayüzle hiçbirşey olmaz
isteyen istediği kullansın ama profesyonel bir kullanıcısı sadece gerektiğinde komut kullanır.
Linux Torvalds bile bundan bahsediyor. Hayatında hiç Debian yüklememiş, yüklemeyeceğim de diyor çünkü kurulumda bazı şeyler kodlarla yapılmak zorunda
O adam sizden benden 1 milyon kat iyi kullanır komut satırını demek ki bir bildiği var.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
görsel olarak işlemler komut satırına göre çok daha hızlı yapılır
siz sanıyorsunuz ki hackerlar komut satırı tercih ediyor
o ancak filmlerde olur
arch linux yüklemeye çalışın bakalım tamamen kodlarla +software raid desteği verin en az 1 saat sürüyor
ikinci bir bilgisayar gerek sürekli kodlara bakmak için
görsel yapılan bir işlem ayrıca daha stabildir
ext4'ü komutlarla writeback moduna almaya çalışın bakalım kaçıncı denemenizde başarılı olacaksınız kesin birkaç kez çökertirsiniz ancak görsel arayüzle hiçbirşey olmaz
isteyen istediği kullansın ama profesyonel bir kullanıcısı sadece gerektiğinde komut kullanır.
Linux Torvalds bile bundan bahsediyor. Hayatında hiç Debian yüklememiş, yüklemeyeceğim de diyor çünkü kurulumda bazı şeyler kodlarla yapılmak zorunda
O adam sizden benden 1 milyon kat iyi kullanır komut satırını demek ki bir bildiği var.

Bu da senin görüşün. :)

Windows'u çöken birine Kurtarma Konsolu'ndan bahsettiğinde öcü görmüş gibi bakıyor ama sana. Demek ki bir yerlerde yanlış yapıyoruz.

Ben Linus fanatiği değilim. Linux çekirdeği O'na ait olabilir, geliştiren ve deneyen de benim. Belki dediğin doğru, benim kullandığım kadar komut kullanmıyordur. Ancak o sistemler görsel arayüzle yazılmıyor. O beğenmediğiniz siyah ekran, beyaz yazı ve ciddi yazı tipi ile yazılıyorlar. Hatta daha derine inersek Matematik'e olan aşkımın meyvesi (veya meyveye olan aşkım) olan sayılara geliyoruz. Linus'un bunlardan da haberi var ama O benim ne peygamberim ne de liderim. O'nun yaptıklarını yapacağım veya yapmayacağım diye bir şey de yok. Ben biliyorum ki komutları seviyorum, komutları kullanarak sistemimi daha iyi yönetiyorum, komutlara alışmak zorundayım ve alışmak istiyorum çünkü anormal her genç gibi ileride bir işletim sistemi yazma hayalim var.

Amerikan filmlerindeki hacker'lara hiç özenmediğim gibi hacker kavramına da hiç özenemedim. Çünkü ilgi alanım değil, kendi derdimdeyim ben. Ha bir hacker'ın sahip olduğu bilgiden daha fazlasına sahip olmak istiyorum, o ayrı. Çünkü insanlara uçuk gelen hayallerim var ve Windows'ta takılı kalsaydım ufkum da hep küçük kalacaktı. Tıklama ile bir yere varılmıyor, sistem çöktüğünde o beğenmediğin komutları biliyor olmak için yalvarıyorsun yukarıdakine. :) Sonra forum köşelerinde yardım arıyorsun, halbuki birkaç komutu okumuş olsan, uygulamamış olsan bile aklında kalırdı onlar senin. Ben bir kere kullandığım bir komutu bile unutamıyorum. Windows'ta bile önce komut satırını tercih ediyorum. DNS önbelleğini temizlemek için çok akılcı, mükemmel ve ücretsiz programlar vardır (hiç araştırmadım ama). Hatta programı geç, yapacağın bir dizi basit işleme bakar olay:

-Başlat'a tıkla. Not Defteri'ni aç.
-Aşağıdakileri kopyala:

Kod:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
exit

-Dosyayı kaydet, dosya uzantısını .bat olarak değiştir.
-Sonra 2 kere tıkla dosyaya, işlem tamamdır.

Ee? Ne oldu şimdi? Ekrana gelen bir siyah ekran, 10-15 saniye içerisinde işini halletti ve gitti. Bunu yapmasını biliyor muyum? Evet. Ama ben ne yapıyorum? Başlat'a tıklıyorum, cmd yazıp enter'a basıyorum, karşıma gelen ekranda sadece işime yarayan kısmı yazıp enter'a basıyorum.

Kaç saniyemi alıyor? Deneyelim.

10 saniye. :)

Bana ne kazandırıyor? Komut kullanma becerisi.

Ya klavyede yazmayı bile unuttuk. Öyle bir hale geldik ki, artık ekran klavyesi kullanacağız neredeyse. Çünkü her şey görsel ya, birileri sizin için ekliyor güzel güzel resimleri.

Bir gün sonra sisteminiz çöküyor. Çözümü ise Windows CD'nizi takıp R'ye basmak. Karşınıza gelen bir siyah ekran, garip karakterler, yanıp sönen bir alt tire...

Sonra da: "Vay efendim, niye komut bilmiyoruz?" :)

Hayır, biz akıllı olmayı bilmiyoruz sadece. Tembeliz işte, ben değilim ama çoğu kişi öyle...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bu da senin görüşün. :)
Benim görüşümden de öte GERÇEKLER

Windows'u çöken birine Kurtarma Konsolu'ndan bahsettiğinde öcü görmüş gibi bakıyor ama sana
Olması gereken de bu, herkes bilişim sektöründe değil, herkes bilgisayarı çok iyi öğrenmek zorunda değil, milletin işi var gücü var.
Microsoft firması da bu şekilde düşündüğü için yüksek başarılar elde etti, şu an bir çiftçi bile kalkıp bilgisayar kullanabiliyorsa bu o düşünce sayesindedir. Eğer bütün programcılar da sizin gibi düşünseydi belki bireysel olarak daha iyi bilgisayar kullanırlardı ancak teknoloji seviyesi bu kadar üst düzeyde olamazdı.
Bilgisayarı profesyonel anlamda kullanmayı bile en alt kesime indirgediğiniz zaman insanlık uğruna birşeyler başarabilirsiniz. Senin kullandığın Ubuntu bile bu görüşü destekliyor. Birçok profesyonel ayarı ve özelleştirmeyi sadelik ve insanların kafasının karışmaması uğruna atıyor.
Sen kendin ile çelişiyorsun farkında değilsin, yukarıdaki cümleyi yazan biri Arch, Slackware, Gentoo, Debian kullansa tamam diyeceğim ancak ne kullanıyor Ubuntu

Linux çekirdeği O'na ait olabilir, geliştiren ve deneyen de benim.
Ne geliştirdin Linux çekirdeği adına, sakıncası yoksa paylaşabilir misin?

Belki dediğin doğru, benim kullandığım kadar komut kullanmıyordur. Ancak o sistemler görsel arayüzle yazılmıyor. O beğenmediğiniz siyah ekran, beyaz yazı ve ciddi yazı tipi ile yazılıyorlar.
İnan bana Linus Torvalds ve bu işi profesyonel anlamda yapan birçok kişi bunun senden iyi farkında

O benim ne peygamberim ne de liderim. O'nun yaptıklarını yapacağım veya yapmayacağım diye bir şey de yok.
Burada isteyerek ya da istemeyerek konuyu saptırmışsın. Linus'un ve senin bilgisayar anlamında yaptıkların arasında tercih yapmam gerekirse tabiki Linus'u seçerim.

çünkü anormal her genç gibi ileride bir işletim sistemi yazma hayalim var.
Eğer biraz daha bilinçli linux kullanıcısı olsaydın Linux'un en büyük gelişmeme nedeninin birleşmediklerinden parçalandıklarından kaynaklandığını daha iyi anlayıp bu cümleyi söylemezdin.

sistem çöktüğünde o beğenmediğin komutları biliyor olmak için yalvarıyorsun yukarıdakine. :) Sonra forum köşelerinde yardım arıyorsun, halbuki birkaç komutu okumuş olsan, uygulamamış olsan bile aklında kalırdı onlar senin.
Hiçbirşey de olmuyor canım
Atıyorum bir tane Live-CD yaptığım ayarın veya dosya değişikliğinin zaten yedeğini almış olduğum için oradan geri yüklüyorum. Günde 10 kez sistem çökerttiğim de oldu, bu sistem hiç şaşmadı
Ayrıca birçok kez başıma geldi sistem öyle bir çöküyor ki ortada komut yazacak uçbirim bile kalmıyor.

Sonra da: "Vay efendim, niye komut bilmiyoruz?" :)
Hayır, biz akıllı olmayı bilmiyoruz sadece. Tembeliz işte, ben değilim ama çoğu kişi öyle...

Başa ve en önemli kısma dönüyorum
Herkes bilmek zorunda değil, şahsen benim 3 boyutlu grafiksel bazı projelerimi yapıyor, müzik, film ve internet
Bilgisayarda sadece programlama ve bunun gibi kısımlarda yüksek derece bilgiler gerekir, normal kullanımda gerekli değil, olmamalı da
Benim sizden isteğim bazı şeyleri kendinize göre değil, genele göre düşünmenizdir.
Yoksa bu şekilde bilinçsiz insanlar yeni başlayan birine Arch önerebiliyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Benim görüşümden de öte GERÇEKLER

Senin gerçeklerin diyelim o zaman. :)

Olması gereken de bu, herkes bilişim sektöründe değil, herkes bilgisayarı çok iyi öğrenmek zorunda değil, milletin işi var gücü var.
Microsoft firması da bu şekilde düşündüğü için yüksek başarılar elde etti, şu an bir çiftçi bile kalkıp bilgisayar kullanabiliyorsa bu o düşünce sayesindedir. Eğer bütün programcılar da sizin gibi düşünseydi belki bireysel olarak daha iyi bilgisayar kullanırlardı ancak teknoloji seviyesi bu kadar üst düzeyde olamazdı.
Bilgisayarı profesyonel anlamda kullanmayı bile en alt kesime indirgediğiniz zaman insanlık uğruna birşeyler başarabilirsiniz. Senin kullandığın Ubuntu bile bu görüşü destekliyor. Birçok profesyonel ayarı ve özelleştirmeyi sadelik ve insanların kafasının karışmaması uğruna atıyor.
Sen kendin ile çelişiyorsun farkında değilsin, yukarıdaki cümleyi yazan biri Arch, Slackware, Gentoo, Debian kullansa tamam diyeceğim ancak ne kullanıyor Ubuntu

İnsanların bilgisayarı iyi bilmemesinin sebebi zaten Windows işletim sistemlerinin insanlara sunduğu tembellik becerisidir. Bir çiftçinin program yazmasını bekleyemezsin zaten. Benim kastettiğim bilgisayarı aktif olarak kullanan kullanıcıların en azından birkaç komut bilmesi ve görsel arayüzden önce komut satırını tercih etmesi.

Benim kullandığım Ubuntu özelleştirilebilir bir dağıtım her Linux dağıtımı gibi. İsteyen masa üstüne Bilgisayarım'ı bile koyar, kimse karışamaz buna. Benim Ubuntu'm bunu savunuyor, "Öyle bir sistem yapalım ki yazılımcı da çiftçi de kullansın." diyor. Kendimle çeliştiğim noktayı bana açıklar mısın Allah aşkına? Bana önerdiğin dağıtımları kullanmıyor olmamın sebebi Ubuntu'da kendimi daha iyi geliştirebildiğimdir. Bütün Linux dağıtımlarında komut yazabilirsin. Hatta bilgisayarı bile komutla açıp komutla kapatabilirsin. Ancak her Linux dağıtımında 3 boyutlu bir görsel ekrana sahip olmayabilirsin. Bu yüzden son cümlene sadece ":)" yapıyorum çünkü beni gülümsetecek kadar zavallıca bir söylem olmuş. Sen gözünde Ubuntu'yu çok düşürmüşsün. Çok beğendiğin Linus'un bile Debian'ı hiç kullanmamış hayatında. :) Eh işte, O'nun da bir bildiği var ya... :)

Ne geliştirdin Linux çekirdeği adına, sakıncası yoksa paylaşabilir misin?

Linux çekirdeği O'na ait olabilir, geliştiren ve deneyen de benim.

Bu lafımda ben derken kastım "biz"di. Yani Linux'u geliştiren ve deneyen binlerce kişiyi kastetmiştim. Gayet açık bir cümle, anlaşılmayacak bir şey yok.

İnan bana Linus Torvalds ve bu işi profesyonel anlamda yapan birçok kişi bunun senden iyi farkında

Ben aksini iddia etmedim. :)

Burada isteyerek ya da istemeyerek konuyu saptırmışsın. Linus'un ve senin bilgisayar anlamında yaptıkların arasında tercih yapmam gerekirse tabiki Linus'u seçerim.

Ne alaka? Son cümlende bir mantık bulamadım. Ben kendimi Linus'la mı kıyasladım? Sadece O'nun Linux çekirdeğini yarattığını, bu yüzden de O'na tapmadığımı söyledim. Yani geliştiren O değil, nasıl ki tekeri bulan adama değil de arabayı bulan adama tapıyorsak, aynı hesap işte. :)

Eğer biraz daha bilinçli linux kullanıcısı olsaydın Linux'un en büyük gelişmeme nedeninin birleşmediklerinden parçalandıklarından kaynaklandığını daha iyi anlayıp bu cümleyi söylemezdin.

Bilip bilmeden benim bilincime laf etmişsin. Bir şey demiyorum. Sadece sana gülüyorum. Birleşememek ve parçalanmaktan bahsetmişsin; kim parçalanmış, sorabilir miyim? Benim işletim sistemi yazma planım Linux kullanmamla çelişiyor mu? Sen nasıl bir mantıktasın şu an, biliyor musun? Aynı Microfost'çular gibi konuşuyorsun. :) Linux tekel olmayacak, ileride benim veya Ayşe'nin yazdığı bir sistem çığır açabilir de, buna kimse engel olamaz, Linux bile. Ben Linux kullanıyorum diye onun üzerinde çalışmak zorunda değilim. Linux'u felsefesi için kullanıyorum, Linux'un felsefesinde "Başka sistem olamaz." gibi bir ifade olmadığı sürece, sana ancak gülmeye devam edebilirim. :) Biraz düşünerek yaz.

Hiçbirşey de olmuyor canım
Atıyorum bir tane Live-CD yaptığım ayarın veya dosya değişikliğinin zaten yedeğini almış olduğum için oradan geri yüklüyorum. Günde 10 kez sistem çökerttiğim de oldu, bu sistem hiç şaşmadı
Ayrıca birçok kez başıma geldi sistem öyle bir çöküyor ki ortada komut yazacak uçbirim bile kalmıyor.

Herkes yedek almıyor. Herkesin Live CD'si yok. Herkes Linux'u bilmiyor. Herkesin sistemi seninki gibi 10 kez çöküp düzeltilemiyor.

Sende Linux felsefesine dair hiçbir şey yok. Çoğul düşünemiyorsun, "ben"cilsin. :) "Sencil ol biraz." diyor ya Şahan... :) Senin "biz"cil olman lazım. :)

Başa ve en önemli kısma dönüyorum
Herkes bilmek zorunda değil, şahsen benim 3 boyutlu grafiksel bazı projelerimi yapıyor, müzik, film ve internet
Bilgisayarda sadece programlama ve bunun gibi kısımlarda yüksek derece bilgiler gerekir, normal kullanımda gerekli değil, olmamalı da
Benim sizden isteğim bazı şeyleri kendinize göre değil, genele göre düşünmenizdir.
Yoksa bu şekilde bilinçsiz insanlar yeni başlayan birine Arch önerebiliyor.

Herkes bilmek zorunda değil, demesi kolay. Bilgisayarını nasıl düzelteceğini bile bilmeyen, 2 komut bilmekten aciz olan insanlar topluluğu ile teknolojide ne kadar ilerleyeceğin de tartışmaya açık bir konu. Burada insanları buna teşvik edeceğine kalkmış neler diyorsun.

Yeni başlayan birine Arch önermek kötü değildir. Yeni başlayan birinin komut delisi olup olmadığını bilemezsin. Yeni başlayan birine Arch da önermelisin, zaten sen ne önerirsen öner, o kendisi için uygun olanı bulacaktır çünkü özgürlükler dünyasındayız.

Sen çiftçilerle Facebook'ta FarmVille oyna, biz geliştiririz sizin yerinize de. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Senin gerçeklerin diyelim o zaman. :)
Tabi orada oturup kendi dünyasında yaşayan, gelişmelerden haberi olmayan, tüm günü facebook, msn ve forumlarda çürüten, linux'e yeni geçmiş birinden bunu görmesi beklemiyorum zaten

İnsanların bilgisayarı iyi bilmemesinin sebebi zaten Windows işletim sistemlerinin insanlara sunduğu tembellik becerisidir
Şu sözünü çerçeveletip asmak lazım arada bakıp gülmek için
Birilerini aşağılayarak, çamur atarak daha iyi bir yerlere gelmek linux'un felsefesi değildir

Benim kastettiğim bilgisayarı aktif olarak kullanan kullanıcıların en azından birkaç komut bilmesi ve görsel arayüzden önce komut satırını tercih etmesi.
Sen komut satırıyla dakikalarca uğraş, ben iki tıklar çıkarım.
Bilmediğimden değil, sen Ubuntu ismini bile bilmediğin zamanlarda ben Arch'a Software Raid-0 kodları yazıyordum.

İsteyen masa üstüne Bilgisayarım'ı bile koyar, kimse karışamaz buna.
Masaüstüne bilgisayarım'ı bile koymak çok mu zor veya çok mu garip, çok mu kolay yani farklılığı ne ki oradaki bile kelimesini hak ediyor.

Kendimle çeliştiğim noktayı bana açıklar mısın Allah aşkına? Bana önerdiğin dağıtımları kullanmıyor olmamın sebebi Ubuntu'da kendimi daha iyi geliştirebildiğimdir.
Kendinle çeliştiğin noktalardan biri benim saydığım hiçbir Linux'u adam akıllı denememiş, neyin ne olduğunu bilmiyor olmana rağmen buraya gelip sadece Ubuntu kullanmış biri olarak fanatiklik yapman, diğeri ise kendini Linux alanında geliştirebileceğinin dağıtımların neredeyse en sonlarında yer alır Ubuntu, aslında cevap vermeme bile gerek yok, görüyorum ki cevapların artık mantıksal olmaktan çıkmış sadece kendini savunma ve karşı tarafa saldırı üzerine odaklanmış

Çok beğendiğin Linus'un bile Debian'ı hiç kullanmamış hayatında. :)
Kullanmamış ama denemiş, sizin gibiler Ubuntu Türkiye forumuna gidip aman ben Ubuntu'yu o kadar seviyorum ki o başka sistemi denemeye bile korkuyorum diyip kendini komik duruma düşürüyor. Siz böyle derseniz Windows'çular ne yapsın özellikle 7'den sonra

Bu yüzden son cümlene sadece ":)" yapıyorum çünkü beni gülümsetecek kadar zavallıca bir söylem olmuş. Sen gözünde Ubuntu'yu çok düşürmüşsün.
Ne güzel ki son cümlemle seni güldürebilmişim, sen her cümlenle beni güldürüyorsun. Ubuntu'ya saygım sonsuz, hatta amcamın teyzemin bilgisayarlarına Ubuntu ile Pardus kurdum

Linux çekirdeği O'na ait olabilir, geliştiren ve deneyen de benim. Bu lafımda ben derken kastım "biz"di. Yani Linux'u geliştiren ve deneyen binlerce kişiyi kastetmiştim. Gayet açık bir cümle, anlaşılmayacak bir şey yok.
Ne kadar da açık cümle, onu geliştiren de deneyen de benim diyorsun sonra yok ben değilm de biziz diyorsun, Türkçe de biz ben yerine kullanılabilir ancak ben'in biz yerine kullanılmaz, şimdi bu sözüme hepimiz birimiz birimiz hepimiz için tarzında bir cevap verip de daha da rezil etme:D

Ben aksini iddia etmedim. :)
desteklediğini de söylemedin, cümlelerin sırf cevap vermek için cevap tarzında olduğundan artık neyin ne olduğu anlaşılmıyor

Ne alaka? Son cümlende bir mantık bulamadım. Ben kendimi Linus'la mı kıyasladım? Sadece O'nun Linux çekirdeğini yarattığını, bu yüzden de O'na tapmadığımı söyledim. Yani geliştiren O değil, nasıl ki tekeri bulan adama değil de arabayı bulan adama tapıyorsak, aynı hesap işte. :)
Linus Torvalds hala Linux çekirdeğinin geliştirilmesine destek veriyor ve o ekibin başındaki isim, yani onun izni olmadan çekirdeğe(dağıtım bazlı modifiyeli çekirdekler hariç) hiçbirşey eklenip çıkarılamaz. Adam hala savaşıyor GPL3 lisansı gelmesin çekirdeğe diyor, tabi haberin de yoktur şimdi senin, sen çünkü onu çekirdeği yaptı sonra bir kenara geçti oturdu diye biliyorsun, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp onu da geçtik öğrenmemekte inat etmek daha da ayıp:D

Bilip bilmeden benim bilincime laf etmişsin. Bir şey demiyorum. Sadece sana gülüyorum. Birleşememek ve parçalanmaktan bahsetmişsin; kim parçalanmış, sorabilir miyim? Benim işletim sistemi yazma planım Linux kullanmamla çelişiyor mu? Sen nasıl bir mantıktasın şu an, biliyor musun? Aynı Microfost'çular gibi konuşuyorsun. :) Linux tekel olmayacak, ileride benim veya Ayşe'nin yazdığı bir sistem çığır açabilir de, buna kimse engel olamaz, Linux bile. Ben Linux kullanıyorum diye onun üzerinde çalışmak zorunda değilim. Linux'u felsefesi için kullanıyorum, Linux'un felsefesinde "Başka sistem olamaz." gibi bir ifade olmadığı sürece, sana ancak gülmeye devam edebilirim. :) Biraz düşünerek yaz.
şu cümleme oturup mantıklı bir cevap verdim
sonra da vazgeçtim sildim, beni anlamak istemiyorsun ne diyim ki sana

Herkes yedek almıyor. Herkesin Live CD'si yok. Herkes Linux'u bilmiyor. Herkesin sistemi seninki gibi 10 kez çöküp düzeltilemiyor. Sende Linux felsefesine dair hiçbir şey yok. Çoğul düşünemiyorsun, "ben"cilsin. :) "Sencil ol biraz." diyor ya Şahan... :) Senin "biz"cil olman lazım. :)
Bana açıklar mısın hangi cümlemle bencil olmuşum
şu cümlemle mi
"""Benim sizden isteğim bazı şeyleri kendinize göre değil, genele göre düşünmenizdir."""
yoksa bu cümlemle mi
herkes bilişim sektöründe değil, herkes bilgisayarı çok iyi öğrenmek zorunda değil
cümlelerimi oku, sonra bir daha oku, hatta bir daha oku hepsinde kendinize göre düşünmeyin genele göre düşünün diyip açıklama yapıyorum
peki sen ne yapıyorsun açıklama bile yapmadan sen şöylesin, sen böylesin diyorsun
benim laflarımı gelip bana satıyorsun.
Ne yazsam yazayım sanırım bayan olduğundan kaynaklanıyor illa son cümleyi dünyanın en saçma cümlesi de olsa sen söyleyeceksin
Benim için bu tartışma bitmiştir,
Buyur söyle
Son sözüm de bu konu keşke Ubuntu için değil bütün linuxler için açılsaymış, sonuçta basit bir dns değişimi olayı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Tabi orada oturup kendi dünyasında yaşayan, gelişmelerden haberi olmayan, tüm günü facebook, msn ve forumlarda çürüten, linux'e yeni geçmiş birinden bunu görmesi beklemiyorum zaten

Hakaret sınırına geçmişsin, hatta bu mesajını gören ve tanıyanlar sana ayıp bir yerleriyle gülmüşlerdir. Çünkü bunun için konu bile açmıştım, kızların akşama kadar MSN, Facebook, MySpace başında vakit geçiriyor olmasından yakınmıştım. Benim MSN'im de açıktır, Facebook'ta da açar oyunumu oynarım, MySpace gibi saçmalıklarla hiç işim olmaz. Ama bu benim tüm günümü o saydığın şeylerle geçirdiğimi göstermez. Her gün değişik bir şeyleri kurcalıyorum. Araştırıyorum, makaleleri okuyorum. Sen beni daha hiç tanımadan yorum yapmışsın. Ne tür bir aşağılık kompleksidir bu?

Şu sözünü çerçeveletip asmak lazım arada bakıp gülmek için
Birilerini aşağılayarak, çamur atarak daha iyi bir yerlere gelmek linux'un felsefesi değildir

Yukarıdaki yazına bak, kim kimi aşağılaşmış, gör. :)

Sen komut satırıyla dakikalarca uğraş, ben iki tıklar çıkarım.
Bilmediğimden değil, sen Ubuntu ismini bile bilmediğin zamanlarda ben Arch'a Software Raid-0 kodları yazıyordum.

Yaşından dolayı benden önde olabilirsin. Birileri de sen daha doğmamışken program yazıyordu. Böyle düşünürsek en zekimiz Hz. Adem'dir, malum en önce O gelmiş ya Dünya'ya. :) Çok fena küçümseme sezdim burada, merak ediyorum da Software Raid-0 kodları yazmak sana ne kazandırdı? Babama anlatsan O da yazar, önemli olan o ciddiyeti kafanda oluşturabilmektir. Karşıma geçip bana ben daha Ubuntu adını bile bilmiyorken yazdığın Software Raid-0 kodlarından bahsediyorsan, en fazla kendini çok bilmiş durumuna düşürürsün. Kendini benimle kıyaslıyorsun, niye? Bu da mı aşağılık kompleksinin etkisi? :)

Masaüstüne bilgisayarım'ı bile koymak çok mu zor veya çok mu garip, çok mu kolay yani farklılığı ne ki oradaki bile kelimesini hak ediyor.

Ben orada özelleştirilebilirlik ilkesine atıfta bulunmuştum. Mesela gördüğüm hemen hemen her Linux kullanıcısı masa üstünde simge bulunduruyor. Bende dosya bile olmaz.

Kendinle çeliştiğin noktalardan biri benim saydığım hiçbir Linux'u adam akıllı denememiş, neyin ne olduğunu bilmiyor olmana rağmen buraya gelip sadece Ubuntu kullanmış biri olarak fanatiklik yapman, diğeri ise kendini Linux alanında geliştirebileceğinin dağıtımların neredeyse en sonlarında yer alır Ubuntu, aslında cevap vermeme bile gerek yok, görüyorum ki cevapların artık mantıksal olmaktan çıkmış sadece kendini savunma ve karşı tarafa saldırı üzerine odaklanmış

Adı bilinmeyen birçok dağıtımı hiç denemedim. Adı bilinmeyen derken, resmi olarak desteklenmeyenleri kastediyorum. En çok kullandığım Ubuntu ve OpenSuSE; Pardus'u da geçen yıl okulda kullanıyordum. Geri kalanları da deneyeceğim fakat şu an, bu yıl, hiç sırası değil çünkü üniversite sınavına hazırlandırılıyorum. Ubuntu fanatikliği yapmıyorum, Ubuntu'yu öneriyorum ve önermeye de devam edeceğim. Ve ben önceki mesajımda da dedim, Linux alanında her dağıtımda kendini geliştirirsin, unutma ki Ubuntu da Debian tabanlı. Ubuntu'yu sevmiyor olman, kullananları bebek yerine koyma hakkı vermez sana. Ben kendimi Ubuntu'da gayet güzel geliştiriyorum. Windows 7'de bile komut satırını kullanmaya özen gösteren biriyim, önüme sadece görsel bir sistem koysan da kendimi geliştiririm. Ben başkaları gibi değilim, önümde hiçbir engel yok. :) Savunma ve saldırı olayına gelelim. Bu tartışmayı sen başlattın, mesajları kime okutsan senin hakaret ettiğini söyler. Burada yaşımdan veya başka şeylerden dolayı beni küçümsüyorsun. 1 yılda senden daha az Linux dağıtımı, daha çok Linux felsefesi görmüş durumdayım (görünene göre). Buradaki boş mesajlarınla sadece egolarını tatmin etmeye çalışıyormuşsun gibi görünüyor. Aslında keyloger tartışmamamı söylemişti ama yazmak istedim, birilerinin yazması ve kendini bilmişliğe son vermene katkıda bulunması gerekiyordu. :)

Kullanmamış ama denemiş, sizin gibiler Ubuntu Türkiye forumuna gidip aman ben Ubuntu'yu o kadar seviyorum ki o başka sistemi denemeye bile korkuyorum diyip kendini komik duruma düşürüyor. Siz böyle derseniz Windows'çular ne yapsın özellikle 7'den sonra

Ubuntu Türkiye forumuna üye miyim, onu bile bilmiyorum. Türkiye forumunda takılmıyorum, İngilizce ana forumda birkaç sorum olmuştu. Başka sistemi denemekten korktuğumu söylediğimi kim söyledi sana ya? :) Sen benim bilgisayarımda şu an kaç sistem kurulu, biliyor musun? Sanal makine üzerinde format atmadan önce en az 10 tane sistem vardı, bunların yarısı Windows, yarısı Linux'tu.

Neyse, yine bilmeden konuşmuşsun. Bu kesinlikle aşağılık kompleksidir. :)

Ne güzel ki son cümlemle seni güldürebilmişim, sen her cümlenle beni güldürüyorsun. Ubuntu'ya saygım sonsuz, hatta amcamın teyzemin bilgisayarlarına Ubuntu ile Pardus kurdum

Ne güzel bak, herkes kullansın işte. :)

Ne kadar da açık cümle, onu geliştiren de deneyen de benim diyorsun sonra yok ben değilm de biziz diyorsun, Türkçe de biz ben yerine kullanılabilir ancak ben'in biz yerine kullanılmaz, şimdi bu sözüme hepimiz birimiz birimiz hepimiz için tarzında bir cevap verip de daha da rezil etme:D

Senin Türkçe dersine ihtiyacın var sanırım. Türkçe'de ben kelimesini, bir şeyi anlatırken geneli kastederek kullanabiliyorsun. Hatta kendin de demişsin: "Türkçe'de biz yerine ben kullanılabilir (Benim kullandığım anlamı da buydu zaten.) ama ben yerine biz kullanılmaz."

Ben biz demedim ki? :) Ben zaten ben dedim, bizi kastettim. :) Ve sağ ol, yine güldürdün. :)

Kendisini rezil eden de ben değilim, mesajından da anlaşıldığı üzere o kişi sensin. :)

desteklediğini de söylemedin, cümlelerin sırf cevap vermek için cevap tarzında olduğundan artık neyin ne olduğu anlaşılmıyor

Keşke yazsaydın, merak ettim.

Ayrıca cevap vermek için cevap veren de sensin. Tartışmayı başlatan sensin çünkü. :) Sırf cevap vermek için yazıyorsun.

Linus Torvalds hala Linux çekirdeğinin geliştirilmesine destek veriyor ve o ekibin başındaki isim, yani onun izni olmadan çekirdeğe(dağıtım bazlı modifiyeli çekirdekler hariç) hiçbirşey eklenip çıkarılamaz. Adam hala savaşıyor GPL3 lisansı gelmesin çekirdeğe diyor, tabi haberin de yoktur şimdi senin, sen çünkü onu çekirdeği yaptı sonra bir kenara geçti oturdu diye biliyorsun, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp onu da geçtik öğrenmemekte inat etmek daha da ayıp:D

Benim kastettiğim Linux çekirdeği miydi? Linux sadece bir çekirdekten mi oluşuyor? Beni güldürme istersen, ben işletim sistemini inşa edenlerden bahsediyorum. O programları yazanlardan, masa üstü ortamlarını oluşturan ve geliştirenlerden bahsediyorum. Nerenle okuyup nerenle cevap veriyorsun?

Ve 4. kez yine bilmeden konuşmuşsun. Sen istersen beni tanımadan daha fazla konuşup kendini iyice rezil etme bana karşı.

şu cümleme oturup mantıklı bir cevap verdim
sonra da vazgeçtim sildim, beni anlamak istemiyorsun ne diyim ki sana

Sen bilirsin. :)

Bana açıklar mısın hangi cümlemle bencil olmuşum
şu cümlemle mi
"""Benim sizden isteğim bazı şeyleri kendinize göre değil, genele göre düşünmenizdir."""
yoksa bu cümlemle mi
herkes bilişim sektöründe değil, herkes bilgisayarı çok iyi öğrenmek zorunda değil
cümlelerimi oku, sonra bir daha oku, hatta bir daha oku hepsinde kendinize göre düşünmeyin genele göre düşünün diyip açıklama yapıyorum
peki sen ne yapıyorsun açıklama bile yapmadan sen şöylesin, sen böylesin diyorsun
benim laflarımı gelip bana satıyorsun.
Ne yazsam yazayım sanırım bayan olduğundan kaynaklanıyor illa son cümleyi dünyanın en saçma cümlesi de olsa sen söyleyeceksin
Benim için bu tartışma bitmiştir,
Buyur söyle
Son sözüm de bu konu keşke Ubuntu için değil bütün linuxler için açılsaymış, sonuçta basit bir dns değişimi olayı

İnsanın kendisini bilmesi kadar güzel bir şey yok. :) Ama cümleleri yanlış yazmışsın, doğrusunu yazayım:

peki ben ne yapıyorum açıklama bile yapmadan sen şöylesin, sen böylesin diyorum
senin laflarını gidip sana satıyorum.

Son cümleyi ben söylemiyorum, son cümleyi Linux-severler söylesin. :)

Linux for human beings... If it's possible, really for "human" beings...

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Jeaquares ve Realmanager bence birbirinizle bu kadar didişeceğinize; yarın saat tam 12 de kasaba meydanında düello yapın.. Siz de rahat edin kasaba halkı da rahat etsin :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Jeaquares ve Realmanager bence birbirinizle bu kadar didişeceğinize; yarın saat tam 12 de kasaba meydanında düello yapın.. Siz de rahat edin kasaba halkı da rahat etsin :D

Aslında bu ikisine birer görev bulsak, mesela shiftdelete.net'in serverlarının bakımından sorumlu olsalar :D hem enerjilerini birbiriyle atışmak yerine yararlı bir işe harcamış olurlar, hem site bi sürü masraftan kurutulur :P :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Aslında bu ikisine birer görev bulsak, mesela shiftdelete.net'in serverlarının bakımından sorumlu olsalar :D hem enerjilerini birbiriyle atışmak yerine yararlı bir işe harcamış olurlar, hem site bi sürü masraftan kurutulur :P :D

İki güzel fikir, ikisine de varım. :)

Kazanana Ubuntu etiketleri verilsin...

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
realmanager abartıya kaçmışsın.Herkez KDE sevmeyebilir.Şahsen benim W7'yi bırakma sebebim o arayüzlerden nefret ediyordum. Ya XP'ye dönecektim ya da Linux.E tabii ki de Linux kazandı.Ve KDE'yi sırf denemek için yükledim ve ne biliyim KDE olsaydı tek ben Linux'a geçmezdim.Herkesin fikirlerine saygı duymak lazım:D

Bu arada dağıtım yazma işinde ben ortağım:P