Bilgisayarım Kendi Kendi Reset Atıyo [Yardım]

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Volkan Taş dedi ki:
Evdeki prizlerin toprak hatlı olmasına dikkat etmelisin. Bunun yanında gelen elektriği düzenleyen bir UPS kullanarak, bilgisayarına sorunsuz bir enerji kaynağı sağlamalısın. Bilgisayarın hâlâ kapanıyorsa mahallenin trafosuna bir bomba koy. (&) :P

UPS'leri biraz araştırdıktan sonra rahatlıkla bir seçim yapabilirsin.
Sen en iyisi bu arkadaşın dediğini yap (&) :}

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
şöyle bişey alsam işimi görürmü acaba

bd90551aa.jpg

Ürün : SGE Koruma ve Dağıtım prizi
Üretici Kodu : SGE Surge Protector
Ürün Tipi : Enerji Koruma ve Dağıtım prizi
Ölçüler (GxYxD) : 45x129x268mm, ~0.5kg
Diğer : Enerjideki dalgalanmaları yok eden multi-priz
: Surge, peak, yıldırım ve aşırı yük koruması
: 6 tane Topraklı priz çıkışı (Güç anahtarlı)
: Fax-Modem, Telefon ve Network koruma
: EMI/RFI gürültü filtresi
: Topraklama hatası LED'i, Koruma aktif LED'i

bunun gibi bişey alırsam upsin işini görür mü yane eletriği hem aynı akımda verirmi?

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
UPS elektrikler gittiği zaman bilgisayarın belirli bir süre daha çalışması için yeterli enerjiyi sağlıyor. Bu yüzden UPS^'ide kullanmak en sağlıklısı. Elektrikler gittiğinde bilgisayarın bir anda kapanmaz. O an bir çalışman varsa kaydedip bilgisayarı kapatabilirsin ve iyikide bir UPS'im var dersin. ;)

Gr@fiker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarlar için üretilmiş kompresorler vardır onu alıp bilgisayara bi güzel sıkmalısın daha çok fanları temizlemeye bak soruna cevap veremediyse power i değiştir ram veya ekran kartından değil windows tan hiç değil

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Gr@fiker dedi ki:
bilgisayarlar için üretilmiş kompresorler vardır onu alıp bilgisayara bi güzel sıkmalısın daha çok fanları temizlemeye bak soruna cevap veremediyse power i değiştir ram veya ekran kartından değil windows tan hiç değil
Sorunu yaşayan arkadaş şurada http://www.shiftdelete.net/forum/bi...t-atiyo-yardim-t4729.0.html;msg40424#msg40424
sorunun neden kaynaklandığını net bir şekilde yakalamış. ;)
Sanırım sorunu çözdü. Kendisinden gelişmeleri bekliyoruz.

Reaksiyon puanı
0
Yardımcı olmak için biraz geç kalmışım, zaten bilgisayarcıya vermişsin ama benim söyleyeceğim şey de muhtemelen bilgisayarcıya vermeni gerektirecekti. ^^
Madem bilgisayarcıda şu anda, sorunun ana karttan kaynaklı çıkacağını sana ben şimdiden müjdeleyim, ona göre paranı hazırla. ;D

Yüksek ihtimalle ana kartı değiştirmen gerekecek.
a) Sorun ekran kartıyla alakalı olamaz, sistem normal çalışıp sonra kendini yeniden başlatmazdı. Görüntüde sorunları fark ederdin.
b) Sorun ram'le alakaı olamaz, sıkıntı kendini yeniden başlatma dışında da sana bir şekilde farkettirmiş olurdu. Örneğin 1gb. ram takılı makinene diyelim, en basitinden 800mb. olan bir office 2007 kurmak bile ızdırap olurdu. Sonuçta her veri önce ram'den geçiyor. Ram sorunlu olsa oradan geçiş yaparken bir hata verir ve eksik dosya olduğunu söylerdi.
c) Sorun ısınmadan kaynaklı olamaz, fan işlemcini yeterince soğutmuyor olsa fan'da gözle görülür bir yavaşlama farkederdin büyük ihtimalle.
d) Sorun güç kaynağından kanaklanıyor olamaz diyemem ama çok çok çok düşük ihtimal diyebilirim. Genelde güç kaynağı arızalarında bu tip sıkıntılar "arada sırada" ortaya çıkmaz, devamlılığı olur. Genelde bilgisayarın çalışmaz bile... :)

Şu yukarda saydığım ihtimallern herhangi birinin olmasına %5 veriyorum. Her ne kadar olamaz desem de, %5 diyelim işte... a + b + c + d = %20 ihtimal.
Yani bu durumda sorun %80 ana karttan kaynaklanıyor. Değiştirirler, rahatlarsın. :)
Yine de sana tavsiyem daha sonra bozuk dedikleri ana kartı da geri istemen...

MECBURİ DÜZENLEME:
Ailenizin en kek editörü Ankara'dan bildiriyor... ;D
Ben (dankek) bu başlığı ikinci sayfada okumayı bırakıp cevap yazmışım onun için de sonradan oluşan gelişmelerden bihaberdim. Neyse ki birisi cevap yazmış benden sonra başlığa da, durumu farkedebildim... :)
Birincisi götürdüğün bilgisayarcı, bilgisayarcı değilmiş. Senin yerinde olsam para da vermez, "sana format at diyen oldu mu, seni şikayet ederim ver bilgisayarımı" diyerek hır çıkartır bilgisayarımı alır dönerdim. Oraya son gidişin olsun mümkünse...
İkincisi "sadece bizim evde oluyor bu sorun" demene takılmış durumdayım. Bunu netleştirmeni tavsiye ederim. Mümkünse bilgisayarını bir arkadaşının evine filan bırakıp bir kaç gün kullanmasını rica et. Sorunun orada da tekrarlayıp tekrarlamadığına emin ol.
Eğer gerçekten başka yerde böyle bir sorun yaşamıyorsan büyük ihtimalle evinizdeki voltaj dalgalanmaları bilgisayarının elektriğini kesiyor demektir. Bu durumda yapabileceğin tek şey UPS almak.
Evde bunu yaşamanın başka bir nedeni de statik ortam olabilir ancak bu çok düşük bir ihtimal çünkü bu tip problemler ancak çok fazla elektronik cihazın bir arada bulunduğu yerlerde olur.

Tekrar ediyorum, mümkünse bilgisayarını bir kaç günlüğüne farklı bi yerde çalıştır ki sorunun kaynağı netlik kazansın. Başka yerde sorun tekrar ederse bu düzenlemeden öneki yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim.

gorko

Asistan
Reaksiyon puanı
3
cok basit benimde başıma geldi prizlle fln alakası yok bilgisayarını güncelleştir ve disk birleştir benimde öle oluyodu bunarı yaptım oldu

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
arkadaşlar herke başka bişi diyor =) anlamadım ki tam olarak.Bilgisayarıdan geldi pcim.adam donanımını kontrol ettik hiçbir problem yok diyor. :D Güçlü Aydoğdu arkadaşım başka bir yerde pc mi taktığım zaman kapanmıyor.Bilgisayarcıya götürdüğümde de kapanmadı.Volkan Taş'ın dediği gibi ups almam gerektiğini düşünüyorum.Elektriklerden olabilir.Yardımlarınız için çok sagolun.SDN'yi seviyorum :) Güçlü Aydoğdu eğer sorun anakarttan çıkarsa mutlaka kulakların çınlayabilir.seni anarım o zman :D neyse son gelişmeleri haberdar ederim :)

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Güçlü gayet iyi açıklamış... Evdeki voltaj dalgalanmasından olabilir diğer söylediği şeyse statik ortam...İnşallah voltajdandır :D Alırsın bi UPS olay biter....

husobaba_89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın kendi kendini resetlemeinin birden çok nedeni olabilir format attıktan sonra da oluyorsa virüsten değil demekki reminide kontrol et büyük ihtimalle ondan olabilir ama bir ihtimal ısıdanda olabilir

Montana_Max

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güçlü Aydoğdu dedi ki:
Yardımcı olmak için biraz geç kalmışım, zaten bilgisayarcıya vermişsin ama benim söyleyeceğim şey de muhtemelen bilgisayarcıya vermeni gerektirecekti. ^^
Madem bilgisayarcıda şu anda, sorunun ana karttan kaynaklı çıkacağını sana ben şimdiden müjdeleyim, ona göre paranı hazırla. ;D

Yüksek ihtimalle ana kartı değiştirmen gerekecek.
a) Sorun ekran kartıyla alakalı olamaz, sistem normal çalışıp sonra kendini yeniden başlatmazdı. Görüntüde sorunları fark ederdin.
b) Sorun ram'le alakaı olamaz, sıkıntı kendini yeniden başlatma dışında da sana bir şekilde farkettirmiş olurdu. Örneğin 1gb. ram takılı makinene diyelim, en basitinden 800mb. olan bir office 2007 kurmak bile ızdırap olurdu. Sonuçta her veri önce ram'den geçiyor. Ram sorunlu olsa oradan geçiş yaparken bir hata verir ve eksik dosya olduğunu söylerdi.
c) Sorun ısınmadan kaynaklı olamaz, fan işlemcini yeterince soğutmuyor olsa fan'da gözle görülür bir yavaşlama farkederdin büyük ihtimalle.
d) Sorun güç kaynağından kanaklanıyor olamaz diyemem ama çok çok çok düşük ihtimal diyebilirim. Genelde güç kaynağı arızalarında bu tip sıkıntılar "arada sırada" ortaya çıkmaz, devamlılığı olur. Genelde bilgisayarın çalışmaz bile... :)

Şu yukarda saydığım ihtimallern herhangi birinin olmasına %5 veriyorum. Her ne kadar olamaz desem de, %5 diyelim işte... a + b + c + d = %20 ihtimal.
Yani bu durumda sorun %80 ana karttan kaynaklanıyor. Değiştirirler, rahatlarsın. :)
Yine de sana tavsiyem daha sonra bozuk dedikleri ana kartı da geri istemen...

MECBURİ DÜZENLEME:
Ailenizin en kek editörü Ankara'dan bildiriyor... ;D
Ben (dankek) bu başlığı ikinci sayfada okumayı bırakıp cevap yazmışım onun için de sonradan oluşan gelişmelerden bihaberdim. Neyse ki birisi cevap yazmış benden sonra başlığa da, durumu farkedebildim... :)
Birincisi götürdüğün bilgisayarcı, bilgisayarcı değilmiş. Senin yerinde olsam para da vermez, "sana format at diyen oldu mu, seni şikayet ederim ver bilgisayarımı" diyerek hır çıkartır bilgisayarımı alır dönerdim. Oraya son gidişin olsun mümkünse...
İkincisi "sadece bizim evde oluyor bu sorun" demene takılmış durumdayım. Bunu netleştirmeni tavsiye ederim. Mümkünse bilgisayarını bir arkadaşının evine filan bırakıp bir kaç gün kullanmasını rica et. Sorunun orada da tekrarlayıp tekrarlamadığına emin ol.
Eğer gerçekten başka yerde böyle bir sorun yaşamıyorsan büyük ihtimalle evinizdeki voltaj dalgalanmaları bilgisayarının elektriğini kesiyor demektir. Bu durumda yapabileceğin tek şey UPS almak.
Evde bunu yaşamanın başka bir nedeni de statik ortam olabilir ancak bu çok düşük bir ihtimal çünkü bu tip problemler ancak çok fazla elektronik cihazın bir arada bulunduğu yerlerde olur.

Tekrar ediyorum, mümkünse bilgisayarını bir kaç günlüğüne farklı bi yerde çalıştır ki sorunun kaynağı netlik kazansın. Başka yerde sorun tekrar ederse bu düzenlemeden öneki yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim.

Arkadaşım görüşlerine gerçekten değer verdim ve sana katılıyorum. Aynı sorun bende de var. Bilgisayarımı aldığım ilk günden beri reset atıyor. Yaklaşık 3 sene oldu sorunum hala devam ediyor. Ramleri değiştirdim olmadı, harddisk değiştirdim olmadı, ekran kartından olduğunu sanmıyorum, Power Supply de değiştirdim sonuç yine aynı. İşlemci ısınması da değil sorun. Bilgisayarımı aldığım yere götürdüm, arkadaşa olduğu gibi benimki de orda serviste reset atmadı; öyle söylediler. Eve getirdim 10 dakka sonra reset attı :) Tam 4 kere götürdüm servise yok burda atmıyo reset diyolar. Yalnız benim dikkatimi şey çekti; harddisk (özellikle de C sürücüsü) ne kadar çok dolarsa o kadar çok reset atıyor. Bir kaç program ve dosya siliyorum reset atmalar azalıyor. Bu 3 senedir böyle; tesadüf değil yani. Uzun zamandır harddiskin ışığı yanmıyordu; 2 gün önce kablolarla oynadım, söküp taktım ışık tekrar yanmaya başladı. Acaba diyorum o ışığın kablosu kısadevre yapıyo da ondan mı reset atıyo PC. O da olmassa en son çare anakartı değiştirmek. Güçlü Aydoğdu kardeş sen ne diyosun bu işe. Bir de benim meselemi yorumlasan... Teşekkürler şimdiden

blaster34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunun en büyük nedeni ısınmada dolayıdır ...

Kasa fanı veya ekran kartı fanı veya işlemci fanı ısıyı karşı etkisiz kalırsa bilgisayar kendine res atar ..

örnğn : çift çekirdek , 1.5 gb ram , 198 gb HDD , war bnm pc de ama ekran kartının fanı yanmıs durumda işlemci fanı bitmiş durumda kasa fanları iflas etmiş durumda .. dayandı dayandı buraya kadar ama artık oda başladı kendine res atmaya ..

yapcak bişe yok (:

Ya girecek ya girecek :)