Kürtçe Satış Programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mfd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozguradam1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@mfd yaptığın programın yazılış dilinin kürtçe olduğuna emin misin?sanki kelimeleri okunduğu gibi yazmışsın ve sanırım bu yanlış bir yazım dili olmuş

mfd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@mfd yaptığın programın yazılış dilinin kürtçe olduğuna emin misin?sanki kelimeleri okunduğu gibi yazmışsın ve sanırım bu yanlış bir yazım dili olmuş

programı yapan 3 kişiden biri kürt çevirmeleri kürt dostum yaptı ayrıca internete Kürtçe Türkçe sözlük dende çevirmeleri kontrol ettik eksik ve yanlışları yılbaşında çıkarcağımız versiyon 2 de düzeltcez

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Kurbağanın Hikayesi

Bir zamanlar bir yerlerde kurbağaların yarışı varmış. Hedef en yüksek kuleye ulaşmakmış. Birçok kişi bu yarışı izlemek ve onlara destek vermek için biraraya toplanmışlar. Ve yarış başlamış. Gerçekte insanlar kurbağaların kulenin en tepesine ulaşmalarının mümkün olabileceğine inanmamışlar ve tüm duyulan sözcükler hep aynı olmuş : "Ne acı !!! Hiçbir zaman yapamayacaklar!" Hiçbir zaman yapamayacaklar!" Bütün kurbağalar pes etmeye başlamış, sadece tırmanmaya devam eden bir tanesi kalmış. Seyirciler şöyle haykırıyormuş: "... Ne acı !!! Hiçbir zaman yapamayacaklar!..." Ve kurbağalar yenilgiyi kabul etmişler sadece devam etmekte ısrarlı olan bir kurbağa kalmış. Sonunda tüm kurbağaların gücü tükenmış ve pes etmişler, sadece yanlız kalan ve inanılmaz mücadele gösteren ve kulenin tepesine ulaşmayı başaran o kurbağanın bu inanılmaz mücadelesini ve nasıl başardığını diğerleri bilmek istemişler. İçlerinden bir tanesi ona doğru yaklaşmış ve yarışı nasıl bitirmeyi başardığını sormuş. Ve ne olmuş biliyormusunuz kurbağanın sağır olduğunu farketmişler. o kurbağa ne seyredenleri, ne seyredenlerin negatif konuşmalarını, hayıflanmalarını hiç bişiyi duymamış. Hiçbir zaman, negatif olmak gibi kötü alışkanlıkları olan insanları dinlemeyin..
çünkü onlar kalbinizin en iyi isteklerini çalarlar.! Her zaman duyduğumuz ya da okuduğumuz kelimelerin gücünü kendinize hatırlatın. İşte bu yüzden her zaman pozitif düşünmelisiniz.

Sonuç: Her zaman size, hedeflerinize ulaşamayacağınızı ya da hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen kişilere karşı sağır olun.

mfd sen boşver milleti eline sağlık doğu halkının gelişmesine bir nebzede katkıda bulunduysan helal olsun sana. En ufak şeyden bile Türk-Kürt kavgası çıkarmaya ne kadar meraklıyız.

Mephasm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bnce güsel bi haber. herkesle anlıyacağı dilde iletişim kurmak lazım.
i

Türkiye'de herkesin ortak anlayacağı dil Türkçe'dir. Her Türk vatandaşı Türkçe bilmekle yükümlüdür.

Orjinali Türkçe olduğu sürece, Kürtçe versiyonunun da sunulmasının bence sakıncası yoktur. Zira belli duyguları tatmin etmek amaçlı yapılmış kozmetik bir süslemedir.

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Türkiye'de herkesin ortak anlayacağı dil Türkçe'dir. Her Türk vatandaşı Türkçe bilmekle yükümlüdür.

Orjinali Türkçe olduğu sürece, Kürtçe versiyonunun da sunulmasının bence sakıncası yoktur. Zira belli duyguları tatmin etmek amaçlı yapılmış kozmetik bir süslemedir.

adam kürt, senin dilini bilmek zorunda değil. nasıl ki almanyadaki gurbetçilerin bi kısmının almanca bilmemesi gibi..
güneydoğuya hiç gittinmi bilmiyorum ama kürtçe bilip de türkçenin t'sinden anlamayan binlerce insan var.

makovad

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konu kitlesen admin kör admin ne biçim bir konu yazık size kocaman internet adresinde o kadar kullanıcısınız.BU VATANIN DİLİDE BAYRAGIDA DINIDE BIRDIR.ALLAH BIRDIR

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
adam kürt, senin dilini bilmek zorunda değil. nasıl ki almanyadaki gurbetçilerin bi kısmının almanca bilmemesi gibi..
güneydoğuya hiç gittinmi bilmiyorum ama kürtçe bilip de türkçenin t'sinden anlamayan binlerce insan var.

Arkadaşım, Kürtlerin bir devleti, bir ülkeleri yok. Almanya'daki gurbetçilerin adı "Türkiye" olan bir ülkeleri, bir devletleri var. Onlar orada yaşamıyorlardı. Oraya iş için gittiler. Kürtler ise zaten Türkiye'de yaşıyorlardı. Onlar bir yerden gelmediler. Bu ülkenin vatandaşları onlar. Nüfus cüzdanlarında "Kürt" değil, "T.C. vatandaşı" yazıyor. Elmayla armutu karıştırmışsın sen. ;)

Türkiye'de yaşıyorlar ve Türkçe bilmiyorlar?

...ip gitsinler o zaman. ;)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
fasistlik diz boyu .bu ülke türkiye cumhuriyeti dediniz ülke ,milliyetcilik yapilsaydi eger kemalistlerin deyimiyle ingiliz ,italyan cocugu olurdu ,ondan sonra büyük önder dediginiz kisi dahi kurtarmazdi,bu ülkede türkler ve kürler daima vardi eger birilerin hakki alindiysa ,er yada gec o hak döner dolasir sahibini bulur,bu ülke kürt türk sehit kanlariyla yikandi,siz ne yaptiniz bos bos konusmaktan baska ,tabi cumhuriyetiniz cok adalet sahibi oldugu icin direkmen üstünlük icin ,kürtler kötü oldu hain oldu ,ayni araplar hain oldugu gibi, hain varsa oda bizleri yani kardesleri bir birine düsman eden kisilerdir ,bu ülke 2. resmi dil olarak kürtce olmasi dahi bence gayet normal ,begenmeyen türkiye disinda baska bir ülkeye gidebilir, sanmayin ki ben kürdüm ,aslini inkar eden bizden degildir ,ben hakiki has ve has oguz boylarindan gelen bir türküm tarihimiz belli peki fasistlik yapanlarinki bellimi ,burasi sehitlerin topralari ,senin benim degil bizlere oldugu kadar digerlerinede miras kaldi ,

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşım, Kürtlerin bir devleti, bir ülkeleri yok. Almanya'daki gurbetçilerin adı "Türkiye" olan bir ülkeleri, bir devletleri var. Onlar orada yaşamıyorlardı. Oraya iş için gittiler. Kürtler ise zaten Türkiye'de yaşıyorlardı. Onlar bir yerden gelmediler. Bu ülkenin vatandaşları onlar. Nüfus cüzdanlarında "Kürt" değil, "T.C. vatandaşı" yazıyor. Elmayla armutu karıştırmışsın sen. ;)

Öncelikle haddini bilip konuşmanı tavsiye ederim. Onların Türkçe bilmemesinin nedeni ne biliyor musun? Eğitimsizlik.. Peki bu kimin suçu? 10 sene önce İstanbuldaki okul sayısıyla Güneydoğudaki okul sayısını karşılaştırdın mı hiç? Cevabı tabi ki hayır. Peki Türkçe bilmeyipte senin haklarında arsızca konuştuğun bu kişiler Kurtuluş savaşında savaşmadılar mı? Sadece Çanakkalede mi şehit var? Onlar şehit olmadı mı? Olayı buğulu camın arkasında izleyip yorum yapma.

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
Allah'ım ya bu tür konulara girmicem diyorum ama lütfen arkadaşlar biraz sosyal-demokrat olalım programı hazırlayan arkadaşların başta ellerine sağlık programı kimse kullanmasa bile kullansa bile bunu yapma hakları vardır öncelikle hem bu bilgisayar platformu nedir sizlerdeki bu faşistzanlık sakin olun bu bir program sadece ve Türkiye'de artık böyle şeylerin olması doğal! (NoT:Açılımı savunuyorum sonuna kadar çünkü artık kan dursun nedir olan gençlere oluyor. bu bile yeterli sebep benim için) Lütfen dolduruşlara ve provakasyonlara gelmeyelim. Kimse kimseye Kürt- Türk demesin Ortak çatı herkes ortak yani biri megrelcede yapabilirdi. yada ingilizcede artık bizde doğal karşılayalım. konuyuda uzatmayalım.!!!

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
konu kitlesen admin kör admin ne biçim bir konu yazık size kocaman internet adresinde o kadar kullanıcısınız.BU VATANIN DİLİDE BAYRAGIDA DINIDE BIRDIR.ALLAH BIRDIR
dinde ayirim varmi ,ilk basta onu ögren ,ve ögreniniz her isteyen kendi rahat konustugu dili konusabilir ,eger ben müslümansam ,ozaman resmi dilimiz arapca olmasi lazim ,hani var olan yazimizi dahi elimizden aldilar

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20

İlahi Jeaquares sabah sabah güldürdün beni :D :D :D
madem türkçeyi bu kadar seviyorsun, bu kadar değer veriyorsun ismin niye Jeaquares? Ayşe yap, Fatma yap, Tonyukuk yap, Alp Er Tunga yap neden Jeaquares ??

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Hay Allah 'ım ya ...
Açılımı savunanların Türk olduğundan şüpheliyim ...

Bkz.

BUGÜNDEN SONRA DİVANDA, DERGAHTA, BARGAHTA, MECLİSTE VE MEYDANDA TÜRKÇEDEN BAŞKA DİL KULLANILMAYACAKTIR. KARAMANOĞLU MEHMET BEY (13 Mayıs 1277)

"Türkiye" kardeşim . Neyin hesabını yapıyorsunuz ?

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Market terazilerin modülünü yazmak sadeceiki gün sürer abartmanın ölçüsünü kaçırmayın lütfen sanırım siz program resmi yapıyorsunuz galiba painte mi resim çiziyorsunuz 30 dakikada

inandırmak zorunda değiliz :D bu arada prgramı neylen yazdınız

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ya böyle konular yüzünden forum kirleniyor.
Siyaset amacı güden konulara izin verilmesi beni deli ediyor uleyn !!(Zorhak abiden esinlendim uleyni.. :D )

Sonuçta millet tartışıyor ve konular kilitleniyor. Insanı sinir etmekten başka bir şey değil :@

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Bir programın ingilizcesi fransızcası varsa kürtçesi farsçasıda olması normal. İhtiyaca göre odun vermişler. Arz talep meselesi. Siyaseti bu işe karıştırmamakta fayda var.

Ticari bakın olaya siyasi değil.

He işin içine siyaseti karıştırdığına dahil bi bulgu varmı ben göremedim. Varsa ozaman kötü yorumları haketmiştir.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hay Allah 'ım ya ...

Bkz.

BUGÜNDEN SONRA DİVANDA, DERGAHTA, BARGAHTA, MECLİSTE VE MEYDANDA TÜRKÇEDEN BAŞKA DİL KULLANILMAYACAKTIR. KARAMANOĞLU MEHMET BEY (13 Mayıs 1277)

Tabi yüce Yaratıcımız Karamanoğlu Mehmet Bey öyle buyurmuşsa biz kulları olarak uymak zorundayız

Ama ben bizi yaratanın Allah (c.c) olduğuna iman ediyorum.. Allah(c.c)'ta Arap'ın arap olmayana, siyahın beyaza bir üstünlüğü olmadığını söylüyor tek üstünlüğün takva iledir diyor

Ha bu arada Allah(c.c); yüce kitabımız Kur'an ı da arapça yollamış, acaba rica etsek onun yerinede türkçe bir kitap yollamaz mı ? Karamanoğlu Mehmet Beyin hatırı için..

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ne alakası var ?
Islamiyeti kabul eden ilk Türk toplumudur, Karamanoğulları .

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yavf elimizden geldiğince siyasi konulara girmeyelim sonucta teknoloji sitesi teknolojiden cook siyasi konular konuluşuluyor

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar konuyu siyasileştirmeyin sonuçta kürtçe de bir dildir ve bu bilde proğram yazılabilir.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
olay siyasi degil irkcilik ,en nefret ettigim pisliktir irkcilik yapanlara hic hayir duasi okumam ona göre :) ,siyasi gözetmedir,daha anlamini dahi bilmiyorsunuz,ve arapcadir :)

---------- saat 12:08 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:05 eklenmişti ----------

Alakası şu ki bir konuda Allah(c.c) birşey emretmiş ise, karamaoğlu'nun malkoçoğlu'nun ne dediğinin bir önemi yoktur..
bu laf üstüne hala kim üstünlük saglamaya calisirsa ,Allah islah etsin ,iman nasip etsin derim

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
olay siyasi degil irkcilik ,en nefret ettigim pisliktir irkcilik yapanlara hic hayir duasi okumam ona göre :) ,siyasi gözetmedir,daha anlamini dahi bilmiyorsunuz,ve arapcadir :)

arkadaşım sende ırkcılığın anlamını bilmiyorsun. ırkcılık kendi ırkından başka hiçbir ırkı sevmeyen anlamındadır. yani adam ben italyanları seviyorum ama ingilizleri hiç sevmiyorum derse ırkçı değildir.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ne alakasi var irkci irkcidir,millet ayiri yapan irkcidir

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Öncelikle haddini bilip konuşmanı tavsiye ederim. Onların Türkçe bilmemesinin nedeni ne biliyor musun? Eğitimsizlik.. Peki bu kimin suçu? 10 sene önce İstanbuldaki okul sayısıyla Güneydoğudaki okul sayısını karşılaştırdın mı hiç? Cevabı tabi ki hayır. Peki Türkçe bilmeyipte senin haklarında arsızca konuştuğun bu kişiler Kurtuluş savaşında savaşmadılar mı? Sadece Çanakkalede mi şehit var? Onlar şehit olmadı mı? Olayı buğulu camın arkasında izleyip yorum yapma.

Haddimi biliyorum zaten. :) Çanakkale'de şehit olan insanlar Türkçe'nin ve Türkiye'nin varlığı için öldüler. Allah aşkına bana gelip de bunlardan bahsetme... Şu an Kürtçe'yi savunanların tek amacı, zamanında İngilizlerin, Fransızların yapamadığını yapmaya çalışmak. Bu ülkeyi bölmeye çalışmak.

Güneydoğu'yu benden iyi mi bileceksin? Benim hala orada yaşayan akrabalarım var, anne ve babam da orada doğmuş. Eğitimsizlik çeken kişiler ile bile bile Türkçe konuşmayan kişileri ayırt edebilecek yaştayım. Az daha konuşursam haddimi aşacağım, açıklama yapmak istemiyorum çünkü aşağıdaki yoruma sert bir cevap yazmam lazım şimdi. :) Çok istersen, özel mesajla konuşuruz bunları.

İlahi Jeaquares sabah sabah güldürdün beni :D :D :D
madem türkçeyi bu kadar seviyorsun, bu kadar değer veriyorsun ismin niye Jeaquares? Ayşe yap, Fatma yap, Tonyukuk yap, Alp Er Tunga yap neden Jeaquares ??

Hay adım kadar başınıza taş düşsün. :D Nereden vuracağınızı bilemiyorsunuz. :D

Birincisi ben Türk değilim. Türk vatandaşıyım ama Türk asıllı değilim. Bu yüzden bana Tonyukuk, Alp Er Tunga örneklerini verme. Onları zaten vermen saçma, çünkü onlar erkek adı. :D İkincisi, Türkçe'ye verdiğim önemi kullanıcı adımla çeliştirmeniz çok saçma çünkü bu forumda bu yapıldığında ve ben cevap verdiğimde karşımdakinin psikolojisi bozuluyor. :) Seninkini de bozalım hemen.

J-e-a-q-u-a-r-e-s harfleri, benim oluşturduğum Matematiksel denklemlerin sonucunda ortaya çıkan sayıların alfabedeki karşılığı. "Alfabede 'q' var mı?" diyeceksin, hemen cevabı yapıştırayım. Okulda dersteydim, alfabedeki harflerin sıra numaralarıyla yazmaktansa cep telefonumun üzerindeki tuşları kullandım. :D Bu sebeple "q" harfi bulunmakta. :) O sayıların karşılığı olan harfleri yazdım. "e-q-u-a-s-r-j-e" gibi bir şey ortaya çıktı. Rastgele yazdım harfleri, "Jeaquares" oldu ve hoşuma gitti. Matematik'e olan aşkımı herkes bilir, bu da o aşkın sonucunda oluşmuş bir kelime. Hiçbir anlamı yok. Yani karşıma gelip de bana Türkçe lagalugası yapma evladım, seni bu konuda benim yaşımla senin yaşını toplar, karesini alır, o kadar rezil ederim. :blushing:

Hay Allah 'ım ya ...

Bkz.

Şapkamı çıkarırım bu sözün altına, bir de imzamı atarım. :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
1 kerede dini alet etmeyin ya ... :S
din alet degildir ,din yasamdir tarzidir ,insanin yasayis seklini belirler,benim dinim
de islamdir ve dogru -yanlisimi ondan alirim,o benim yani gercek müslümanin
miken tasidir,baska bir sey degil,eger bunun icinde virgul kadar baska fikir olursa kaypi edenlerden olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...