Google Chrome OS örtüsünü kaldırdı...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
OS Detayları

Google ürün yönetimi yardımcı başkanı Sundar Pichai, İşletim sisteminin bir televizyonu açmak kadar hızlı boot edeceğini ve Chrome tarayıcısını Windows üzerindekinden daha hızlı çalıştıracağını söyledi.

Bütün uygulamalar Web uygulamaları olacak ve yerel olarak hiç bir program yerel olarak yüklenmeyecek.

Bütün veriler bulut sistem üzerinde bulunacak ve bütün kişisel ayarlar otomatik olarak senkronize edilecek. Örneğin NotePad'e yazılanlar anlık olarak Google Docs ile senkronize edilecek.

Kullanıcı Arayüzü

Kullanıcı arayüzü özellikle Chrome tarayıcı ile benzer olacak. Uygulamalar tarayıcı penceresinde çalışacak, üstte sekmeler olacak. Kullanıcıların uygulamaları sabitlemesi için bir pencere de olacak.

Donanım
Aygıtlar sadece SSD li olacak, geleneksel sürücüler kullanılmayacak. Şimdilik sistem x86 mimarisi üzerinde çalışacak, fakat Google ARM ile çalışması için çalışmalar yapıyor.

Resimler :

chromeos-apps.jpg

chromeos-live.jpg

chromeos-video.jpg

Video
[FLASH]http://www.youtube.com/v/0QRO3gKj3qw&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1[/FLASH]

Kaynak

sdbz

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bu bir işletim sistemi mi yoksa bir tarayıcı mı?

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Tam olarak işletim sistemi değil. Geleceğin teknolojisi diyebiliriz. Bulut işletim sistemi.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
google erken davrandı
bitmemiş daha bu
illa ki kendini geliştirecektir ama bu işletim sistemi
çıktığında büyük deprem etkisi yapmalıydı

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Microsoftu uyandırmadan işini bitirecek benden söylemesi.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Merakla bekliyorum nasıl bir işletim sistemi olacak :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linux'un engellenemez yükselişi bu sistem ile başlayacak gibi bence

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
tam google'ın anlayışını yansıtıyor bu işletim sistemi. basit ve kullanışlı.
ismi lazım değil bazı forumlarda chrome'un simgesinden yola çıkarak google'ın bir işletim sistemi yapacağını söylemiştim. ama o zaman bırak ileriyi önünü bile zor gören insancıklar bana baya bi tepki vermişti.
bakalım bekleyip göreceğiz.

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
internet üzerinden çalışan işletim sistemi..iyi güzel de neden bilgilerimi google'ın serverında saklayayım ki? tamam mobilite güzel de güvenlik işi sıkıntı...bakalım bekleyip görelim

forsaken1x

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Alışılmışın dışında.. Windows, Mac, Ubuntu, Pardus gibi değil... Kendine has birşey düşünmüş ve uyguluyor Google... Sanırım önümüzdeki 20 yıllık gelişimi düşünerek oluşturdu ve geliştirecek... Normal bir Pc içinde olmalı, Oyun desteklemeli heralde zamanla onlarda olacaktır

---------- saat 13:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:21 eklenmişti ----------

internet üzerinden çalışan işletim sistemi..iyi güzel de neden bilgilerimi google'ın serverında saklayayım ki? tamam mobilite güzel de güvenlik işi sıkıntı...bakalım bekleyip görelim

Google hesabınla zaten Google Server'ında saklıyosun bilgilerini :) bu işletim sistemi Google hesabının gelişmiş versiyonu bi fark yok :) yine saklarsın

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Google hesabınla zaten Google Server'ında saklıyosun bilgilerini :) bu işletim sistemi Google hesabının gelişmiş versiyonu bi fark yok :) yine saklarsın

Google hesabı dediğin GMail hesabı mı? İyi de o sadece e-posta. Benim bilmediğim başka bir google hesabı daha mı var?
İnsan kullandığı işletim sisteminde sadece e-posta bilgilerini mi saklar? Belgeleri, tezleri, projeleri, günlükleri vs vs vs... Hepsini google'ye mi emanet edeğiz. Oldu, gözlerim doldu.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
GMail hesabımdaki verilerle bilgisayarımda duran veriler arasında dağlar kadar fark var.
Ben windows bile kullanmıyorum güvenlik sıkıntısı çekmemek için. Chrome OS daha yokuşa sürüyor işi bu konuda.

Tamam birçok yerde internet var ama olmadığı yerlerde nasıl kullanılacak bu OS?

Google'ın serverleri de kırılmaz değil hem. Yani tek tek insanlarla uğraşmak gibi değil bu iş.
Google'ın bi servere gir; bir sürü kişinin bilgisi.

Tabi herşeyin hayırlısı. Bekleyip görmek lazım.

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Cloud sistemler tutmaz. Çünkü işin içine güven girdimi orda bir dakka duracaksın. Ben niye google güveneyim.Üstelik bilgisayar sadece internet varken mi kullanıyor?Bu soru bile tutmayacağının kanıtıdır. Cloud sistemlere dayanarak ön yargılı yazdım ama yinede bekleyip görmek gerek.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Google diyorki;

"Artık adım atsanız karnınız ağrısa çişiniz gelse haberimiz olsun istiyoruz" :D

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Az önce kurdum da Sun VirtualBox ile açmaya çalışırken mail adresimi giremiyorum. Türkçe karakter giremiyorum. i yerine ' çıkıyor. Ne yapmak lazım?

VMware Workstation ile de kuramadım zaten.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Hatta nete ilk versiyonları düştü ben şimdi çekiyorum belki kurarım:)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Az önce kurdum da Sun VirtualBox ile açmaya çalışırken mail adresimi giremiyorum. Türkçe karakter giremiyorum. i yerine ' çıkıyor. Ne yapmak lazım?

VMware Workstation ile de kuramadım zaten.

Klavye ayarlarından olabillir, TR-Q Kalvye ayarını yapabiliyorsan bir dene ama muhtemelen Eng Klavye ayarındadır.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Beyler tutmaz bu sistem keşke Google Ubuntu alıp pazarlamaya çalışsaydı gerçekten berbat bir sistem Windows ME seviyesine bile gelememiş Chrome OS

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
farklı birşey beklemek hayalperestlik olurdu. Google docs'u boşuna mı yazdı adamlar.
google genel yazılımcı çizgisinden asla çıkmıyor. muhtemelen bu davranış bir sermaye koruma tekniği.

türkiye açısından ise 3G firmalarının desteği ile ancak hayata geçirilebilecek bir işletim sistemi. çünkü ancak 3G ile bağlandığınızda heryerde internet şansı bulabiliyorsunuz.

ama amerika gibi eyalerlerde wifi sistemi olan yerlerde insanlar en işlem gücü düşük aletlerden chrome os kullanıp sevinebilirler.

işlem gücünün arttığı bu dönemde kısa dönemli bir hamle olarak gördüm bunu

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
20
chrome gelişir zamanla işletim sistemine yeni ayak bastı zaten boyutuda gayet ufak olur zamanla tam destek veriyorum ne kadar işletim sistemi okadar ii :D

chrome zaten net üzerine bir işletim sistemi net yoksa faza işe yaramaz gibin duruyor

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
OS Detayları

Google ürün yönetimi yardımcı başkanı Sundar Pichai, İşletim sisteminin bir televizyonu açmak kadar hızlı boot edeceğini ve Chrome tarayıcısını Windows üzerindekinden daha hızlı çalıştıracağını söyledi.

Bütün uygulamalar Web uygulamaları olacak ve yerel olarak hiç bir program yerel olarak yüklenmeyecek.

Bütün veriler bulut sistem üzerinde bulunacak ve bütün kişisel ayarlar otomatik olarak senkronize edilecek. Örneğin NotePad'e yazılanlar anlık olarak Google Docs ile senkronize edilecek.

Kullanıcı Arayüzü

Kullanıcı arayüzü özellikle Chrome tarayıcı ile benzer olacak. Uygulamalar tarayıcı penceresinde çalışacak, üstte sekmeler olacak. Kullanıcıların uygulamaları sabitlemesi için bir pencere de olacak.

Donanım
Aygıtlar sadece SSD li olacak, geleneksel sürücüler kullanılmayacak. Şimdilik sistem x86 mimarisi üzerinde çalışacak, fakat Google ARM ile çalışması için çalışmalar yapıyor.

Resimler :

chromeos-apps.jpg

chromeos-live.jpg

chromeos-video.jpg

Video
[FLASH]http://www.youtube.com/v/0QRO3gKj3qw&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1[/FLASH]

Kaynak

üstad üstteki menülere nereden ulaşıyoruz ben chrome os kurdum da sadece tarayıcı geliyor bilgin varmı
teşekkür ederim.

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
14
arkadaşlar önceden dolaşan krom os lar :D sahteydi.yani google krom du sadece tarayıcıydı.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
arkadaşlar önceden dolaşan krom os lar :D sahteydi.yani google krom du sadece tarayıcıydı.
Arkadaşım Google Chrome zaten tarayıcı özelleştirmiş Google uygulamalarına girebiliyorsun.İçinde anlayacağın Media Player,VLC ve Quick Time benzeri programlar yok.Bir dosya gezgini de yok örneğin Windows Explorer ve Finder benzeri programlar yok.Sadece tarayıcı üzerinden çalışan bir sistem ve bunun performansını beğenmeniz beklenemez.Windows , 8 GB bu Chrome ise 700 MB :D.

Google Chrome=Cloud Sytem

ve Microsofttan çalınmış bir düşünce.

Microsoft ise Windows Azure yi çıkarıcak Ocak'ta fikir ise Windows 7 ile beraber düşünüldü.Tahmini olarak Windows Azure tarayıcı üzerinde olmayacak komple sistem ve güç bir internet bağlantısı gerekicek bu demek oluyor ki Azure daha iyi ama daha hızlı internet istiyor.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
duyduğuma göre bu sistemin gnu ile çakışan bir yönü varmış
nedir olay bilen var mı