Windows7 - Windows XP - Linux ?

emre__okumus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan windows xp kullanmaktayım ama işletim sistemimi değiştirme düşüncesindeyim.win7 ,xp veya linux arasında hangisinin daha iyi olduguna karar veremedım.Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden Teşekkür Ederim.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Windowsçular win 7 yapılan en iyi işletim sistemi diyorlar.Linuxçular linux gibisi yok diyolar o yüzden ikisinide kurup kendinin denemesini tavsiye etmek daha mantıklı.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Kardeş ne yaptın yahu :D Diğer konudaki tartışma bitmeden yeni bir tartışma başlayacak şimdi burada :D

Ben Linux diyorum..

panther76

Superlative Сasual Dating - Verified Ladies
Reaksiyon puanı
21
Dakka 1 Gol 1 . Bilerek mi yazıyorsunuz mesajları. şu forumda en çok tartışma konusu bu oldu linux mu windows mu.Baydı inan.

emre__okumus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuyu açmamın sebebı zaten ilk olarak linuxde virüs ihtimalının çok az olması ikincisi linuxa göre windowsda oyunların daha iyi çalıstıgı gıbı yorumlar okudum bunun yuzunden kafam karıstı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bana ne istediğini söyle, sana işletim sistemini söyleyeyim. :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bu konuyu açmamın sebebı zaten ilk olarak linuxde virüs ihtimalının çok az olması ikincisi linuxa göre windowsda oyunların daha iyi çalıstıgı gıbı yorumlar okudum bunun yuzunden kafam karıstı

İşte aslında aradığın cevabı kendin bulmuşsun... Aynen dediğin gibi.. Bu duruma göre bi seçim yap işte ama bana sorarsan her ikisinide kur hatta üçünüde aynı anda kur...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Windowsçular win 7 yapılan en iyi işletim sistemi diyorlar.Linuxçular linux gibisi yok diyolar o yüzden ikisinide kurup kendinin denemesini tavsiye etmek daha mantıklı.

:clap::clap::clap::clap::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
+ bütün sayılar....

Not: Hiç düşünme Windows 7

emre__okumus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerileriniz için teşekkurler ben birde bunu bolum hocama sorayım :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Pek öneri gelmemiş gibi görünüyor. Taze bir tartışmadan çıktı herkes ondandır. Ben Linux kurmanı ve zorlanmaman açısından Ubuntu dağıtımını tercih etmeni öneriyorum. Fazla görsellik seviyorsan Pardus kur dene bence bunların dışında openSUSE ve Mandriva da dene. Hangisi hoşuna giderse onla devam edersin.. Oyun tutkunuysan Linux pek önermiyorum ama onun dışındaki bütün işler için Linux yeter.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
dayi ubuntuda adam zorlanmasmi :) bence sen pardus kur ,yok oda olmadi linux mint ,gerci su an genelde bütün linux versiyonlari hepsi son kullanici icin yapilandirliyor

olmadi windows 7 kur sonra linuxsu kur sonra canin isterse windowsa cain isterse 7 ye yani ikisinide kurabilirsin ve giriste sana soracaktir

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bazıları ben Linux kullanayım ama eskiden kullandığım Xp kadar uzman olayım diyor. Yeni başladığın şeyde uzman olamazsın.

Zafere çiçekli yollardan... yok bu değildi; Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak şarttır.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Xp öylece kalsın..Veya temiz bir Xp kur..üstüne Ubuntu kur..Üst seviye oyunlarda Xp'ye geçersin..geri kalan herşeye Ubuntu fazlasıyla yeter..
eğer daha janjanlı istersen Kubuntu'yu kurabilirsin..

ben ubuntu'da pencerelerin sallanması efektine öyle alıştım ki..windows 7 bile kazık yutmuş gibi duruyor yanında..
Kural 15: Küçük şeylerden zevk almasını bileceksin ;)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows 7 yi kur yüksek destek yüksek güç orta-yüksek arası bir performans.

Bana sorarsan Vista'da Linux'tan iyi:D

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Xp öylece kalsın..Veya temiz bir Xp kur..üstüne Ubuntu kur..Üst seviye oyunlarda Xp'ye geçersin..geri kalan herşeye Ubuntu fazlasıyla yeter..
eğer daha janjanlı istersen Kubuntu'yu kurabilirsin..

ben ubuntu'da pencerelerin sallanması efektine öyle alıştım ki..windows 7 bile kazık yutmuş gibi duruyor yanında..
Kural 15: Küçük şeylerden zevk almasını bileceksin ;)
Ben Ubuntuda pencere sallanmayı kapattım. Biraz daha klasik takılıyorum. Kullanırkende Windows'a zerre kadar ihtiyaç duymuyorum.

Kubuntuyuda hiç tavsiye etmiyorum. Açıkçası berbat bir sistem onun yerine Pardus diyorum.

jaydeejoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ekim 2009 işletim sistemi kullanım oranları açıklandı, Microsoft’un yeni işletim sistemi 7, Apple’ın Snow Leopard’ını ve Linux’ü geride bıraktı.
Ekim 2009′a ait işletim sistemi kullanım oranlarını açıklayan Net Applications, Microsoft’un yeni işlerim sistemi Windows 7′nin gerçekten de iyi bir başlangıç yaptığını kanıtlamış oldu.
Açıklanan oranlara göre ayın son haftasında satışa çıkmasına rağmen yüzde 2.15′lik kullanım oranına ulaşan işletim sistemi, Apple’ın Snow Leopard güncellemesinin yüzde 1.17′lik ve Linux’ün 0.96′lık oranlarının toplamını geçti.
Sürümleri bir kenara bırakıp işletim sistemi olarak ele alırsak ise toplamda yüzde 92.52 kullanım oranına sahip olan Windows, en yakın rakibi yüzde 5.27′lik Mac OS X’i ezici bir şekilde geride bıraktı. Linux ise, yüzde 0.96 ile sıralamada 3. oldu.
alıntıdır

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben win7 kullanıyorum ama daha özgür bişey istiyorsan linux

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Son noktayı koymaya çalışayım senin için.

Şu an sistemimde Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope ve Windows 7 Ultimate kurulu.

Sistem özelliklerim:

Intel Pentium Dual-Core Inside 2GHz
2 GB RAM
ATI Mobility Radeon HD 256 MB paylaşımlı ekran kartı
250 GB sabit disk

Bunun yarısında Ubuntu, yarısında Windows 7 kurulu 2 ayı geçkin bir süredir. Sistemimde Vista Home Basic kuruluydu, Windows 7'yi denemek için kurmuştum. Sonuçlar mükemmeldi en başlarda. İlk bir ay, hızıma hayran kaldım. Çünkü Vista o kadar hantallaşmıştı ki, açılırken 1 dakika bekliyordum. Sistem özelliklerim iyi olduğu halde işletim sisteminden aldığım performans içler acısıydı. Windows 7 ise mükemmeldi tek kelime ile. Ubuntu ile neredeyse aynı sürede açılıyordu. Getirdiği yenilikler de cabası tabii ki.

Fakat bir süre sonra gördüm ki Windows 7 Vista'nın sadece makyajlanmış hali. Şu an Vista gibi geç açılıyor, açılırken ekran donuyor, açıldıktan sonra kendine gelmesi en az 10 saniyemi alıyor.

Sistemimde virüs yok. Programların ağırlık yaptığını düşünemem çünkü ben saf haliyle kurmadım Windows 7'yi. Siyah İnci dağıtımını kurdum. Yani kurulurken içinde zaten her program vardı. Sonradan yüklediklerim şunlar:

Sun VirtualBox
FileZilla
Nokia PC Suite
SnagIt 7

Hiçbiri de başlangıçta çalışan programlardan değil ve hepsi de son 1 ay içinde kuruldu. Yani ilk 1 ay tıkır tıkır çalışırken, makyajının akıp gerçek yüzünün ortaya çıkmasının sebebi ben değilim. :)

Gelelim Ubuntu'ya. 9.10 çıktı, biliyorsundur. 9.10'u daha kurmadım ana sistemime. Sanal makine üzerinde kurdum. Önceden 9.04'ü de sanal makine üzerinde kurmuştum. Sana şöyle açıklayayım, sanal makinede aldığın verim 1 ise, gerçek makinende aldığın verim 5'tir. Ben 9.04'ü kurduğumda sanal makinemde 10 verim almıştım. Gerçek makinemde 50. Şimdi 9.10'u sanal makineme kurdum, 50 verim aldım. :) Gerçek makinemde kaç olacağını sen hesapla.

Burada inanılmaz bir performans artışından bahsediyoruz. Ve Ubuntu kullandıkça yavaşlayan bir sistem değil. En önemlisi de bu. Ben bu Windows 7 kurulumunu marta kadar kullanabileceğim. Sonra yine Vista kurmak zorunda kalacağım. Makinemde her zaman bir adet yasal Windows kopyası bulundurmaktan yanayım çünkü bazen Windows delilerine kendi silahlarıyla ateş etmen gerekir. :wink:

E ben bu kadar konuştum da ne demek istedim?

Kısacası Ubuntu diyorum sana. XP'den hiç bahsetmedim bak, çünkü görmediğiniz bir şey var. XP öldü!

Efsaneydi ama öldü.

Microsoft XP'ye verdiği desteği kesiyor. Kestiğini varsay şu an. :wink: 2014 demişlerdi ama yakın zamanda olacak bu. Her güzel şeyin bir sonu var. Bunu her konuda söyleyebilirim. :)

Umarım düşüncelerini olumlu yönde değiştirebilmişimdir. Anlamadığın her konuda biz buradayız zaten. Bak bir sürü Linux-sever var etrafında. keyloger'ın dediği gibi, bir sürü destek forumu var. İnan sana yardım etmek için can atan çok kişi var. Onlardan biriyim.

Her şeyin gönlünce olması dileği ile...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
şu an bende opensuse yüklü
mükemmel demek istemiyorum
çünkü daha ötesi bu
harbiden şu an gnome hızında kde kullandırtan tek linux
adamlar microsoft'un çalıştırdığı her şeyi çalıştıracaklarına %100 uyum sözü veriyorlar
o kadar kızsak da mono süper birşey arkadaşlar
en azından çalışmalarınızı kolaylaştırıyor
en azından linux'e yeni geçenler için süper
ancak 64 bite hiç özen göstermemişler rezil etmişler yazık

---------- saat 11:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:13 eklenmişti ----------

ekleme: dizüstü hoparlörüm şu an coşmuş durumda
normalde win7 ile cızırdayan, az ses çıkaran benim dizüstü hoparlörüm ortalığı inletiyor ve bass sesi duyuyorum bir dizüstü hoparlörden
şu an evdeki linux'un ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarım bile çok şaşırmış durumdalar
anlatamıyorum da sen bilgisayarı mı değiştirdin diyorlar :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Son noktayı koymaya çalışayım senin için.

Şu an sistemimde Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope ve Windows 7 Ultimate kurulu.

Sistem özelliklerim:

Intel Pentium Dual-Core Inside 2GHz
2 GB RAM
ATI Mobility Radeon HD 256 MB paylaşımlı ekran kartı
250 GB sabit disk

Bunun yarısında Ubuntu, yarısında Windows 7 kurulu 2 ayı geçkin bir süredir. Sistemimde Vista Home Basic kuruluydu, Windows 7'yi denemek için kurmuştum. Sonuçlar mükemmeldi en başlarda. İlk bir ay, hızıma hayran kaldım. Çünkü Vista o kadar hantallaşmıştı ki, açılırken 1 dakika bekliyordum. Sistem özelliklerim iyi olduğu halde işletim sisteminden aldığım performans içler acısıydı. Windows 7 ise mükemmeldi tek kelime ile. Ubuntu ile neredeyse aynı sürede açılıyordu. Getirdiği yenilikler de cabası tabii ki.

Fakat bir süre sonra gördüm ki Windows 7 Vista'nın sadece makyajlanmış hali. Şu an Vista gibi geç açılıyor, açılırken ekran donuyor, açıldıktan sonra kendine gelmesi en az 10 saniyemi alıyor.

Sistemimde virüs yok. Programların ağırlık yaptığını düşünemem çünkü ben saf haliyle kurmadım Windows 7'yi. Siyah İnci dağıtımını kurdum. Yani kurulurken içinde zaten her program vardı. Sonradan yüklediklerim şunlar:

Sun VirtualBox
FileZilla
Nokia PC Suite
SnagIt 7

Hiçbiri de başlangıçta çalışan programlardan değil ve hepsi de son 1 ay içinde kuruldu. Yani ilk 1 ay tıkır tıkır çalışırken, makyajının akıp gerçek yüzünün ortaya çıkmasının sebebi ben değilim. :)

Gelelim Ubuntu'ya. 9.10 çıktı, biliyorsundur. 9.10'u daha kurmadım ana sistemime. Sanal makine üzerinde kurdum. Önceden 9.04'ü de sanal makine üzerinde kurmuştum. Sana şöyle açıklayayım, sanal makinede aldığın verim 1 ise, gerçek makinende aldığın verim 5'tir. Ben 9.04'ü kurduğumda sanal makinemde 10 verim almıştım. Gerçek makinemde 50. Şimdi 9.10'u sanal makineme kurdum, 50 verim aldım. :) Gerçek makinemde kaç olacağını sen hesapla.

Burada inanılmaz bir performans artışından bahsediyoruz. Ve Ubuntu kullandıkça yavaşlayan bir sistem değil. En önemlisi de bu. Ben bu Windows 7 kurulumunu marta kadar kullanabileceğim. Sonra yine Vista kurmak zorunda kalacağım. Makinemde her zaman bir adet yasal Windows kopyası bulundurmaktan yanayım çünkü bazen Windows delilerine kendi silahlarıyla ateş etmen gerekir. :wink:

E ben bu kadar konuştum da ne demek istedim?

Kısacası Ubuntu diyorum sana. XP'den hiç bahsetmedim bak, çünkü görmediğiniz bir şey var. XP öldü!

Efsaneydi ama öldü.

Microsoft XP'ye verdiği desteği kesiyor. Kestiğini varsay şu an. :wink: 2014 demişlerdi ama yakın zamanda olacak bu. Her güzel şeyin bir sonu var. Bunu her konuda söyleyebilirim. :)

Umarım düşüncelerini olumlu yönde değiştirebilmişimdir. Anlamadığın her konuda biz buradayız zaten. Bak bir sürü Linux-sever var etrafında. keyloger'ın dediği gibi, bir sürü destek forumu var. İnan sana yardım etmek için can atan çok kişi var. Onlardan biriyim.

Her şeyin gönlünce olması dileği ile...
O sistem iyi sınıfına giriyorsa i7,4 GB 1333 OCZ,GTX 295 li bir sistem hangi sınıfa giriyor merak ediyorum?

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
win 7, win xp ve linüx karşılaştırmasına vistayı almamanızın bir anlamı!!! olmalı? yinede vista yı bu kadar yabana atmamak lazım,
vistanın da bir çok üstün özelliği var arkadaşlar. :sleeping:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
win 7, win xp ve linüx karşılaştırmasına vistayı almamanızın bir anlamı!!! olmalı? yinede vista yı bu kadar yabana atmamak lazım,
Windows 7 de aslında Vista olması gerekenler oldu.Basit bir Servis paketi ile Vista kral bir sistem olabilirdi.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
O sistem iyi sınıfına giriyorsa i7,4 GB 1333 OCZ,GTX 295 li bir sistem hangi sınıfa giriyor merak ediyorum?

ALMİ tamam, mükemmel bir sistemin var, anladık. Ama bunu her yerde söylersen sana ne derler, biliyor musun? :)

Ben söylemeyeyim onu. :)

Benim sistemim Vista ve Windows 7'nin 32-bit versiyonları için iyi bir sistem. Burada da bundan bahsediyoruz. :)

Vista'nın üstün özelliği bir tanedir. O da Windows XP'nin bir üstü olmasıdır. :)

Windows 7 de aslında Vista olması gerekenler oldu.Basit bir Servis paketi ile Vista kral bir sistem olabilirdi.

Senin Vista için yayınlanan servis paketlerinden haberin yok herhalde? :)

emre__okumus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunlardan biri linuxde oyun oynanmaması bunun bir çözümü yokmudur?Ayrıca 1den faza işletm sistemi kurmam ımkansız gıbı bırsey :)Benim için hızda önemli oyunda :Değer linuxde çözümü varsa onu kurucam ama yoksa win7 düşünüyorum:glare:
İlginiz içinde Teşekkür Ederim...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sorunlardan biri linuxde oyun oynanmaması bunun bir çözümü yokmudur?Ayrıca 1den faza işletm sistemi kurmam ımkansız gıbı bırsey :)Benim için hızda önemli oyunda :Değer linuxde çözümü varsa onu kurucam ama yoksa win7 düşünüyorum:glare:
İlginiz içinde Teşekkür Ederim...

Oyun diyorsan inatla, çözümleri olsa da sana Windows 7 diyorum. :) Son nokta bu olsun sana.

nokta_1249568777.jpg

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
ALMİ tamam, mükemmel bir sistemin var, anladık. Ama bunu her yerde söylersen sana ne derler, biliyor musun? :)

Benim sistemim Vista ve Windows 7'nin 32-bit versiyonları için iyi bir sistem. Burada da bundan bahsediyoruz. :)

Vista'nın üstün özelliği bir tanedir. O da Windows XP'nin bir üstü olmasıdır. :)

eminmisin vistanın sadece tek üstünlüğünün xp den bir üst model olduğuna.
bir çok üstünlüğü olduğunu sende çok iyi biliyosundurda neyse sayacak değilim. vista bazı bilgisayarları!!! kasıyomuş o kadar. tek sorunu bu.

ayrıca vistanın servis paketlerinden herkesin haber vardır, endişenlenme.
arkadaş haklı servis pack 3 le daha iyi, daha konsolide yapılabilirdi vista.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Arkadaşım kendi sisteminle üstün bir performans bekleme bak üstün diyorum ama iyi seviyesinde değil.Bir ikincisi ben Microsoft u sevdiğim kadar da suçluyorum eğer Vista gerçekten istenilse SP3 te inanılmaz bir sistem olur.MS nin tek amacı para para para.Bu da normal Windows 7 iyi ama gerekn yoktu.Vista ile tek farkı optimasyon.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

Kimi zaman Win 7'den Vista'ya dönmeyi düşünüyorum. :unsure: