Dünyayı Ağlatan Karikatür

Bu konuyu okuyanlar

cacar

Profesör
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
çok güzel dile getirmişler
 

Tartarus

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
1,243
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Elmacik dedi ki:
Tartarus dedi ki:
Fazla iyimser olduğumu düşünebilirsiniz ama ne bileyim işte genele bakarak her israilli böyledir demek yanlış geliyor bana. İçlerinden bir tanesi bile 'iyi' biri olsa bizim tarafımızdan lanetlenenlerin arasında yanıyor. Yaşın yanında kuru hesabı... Ama siz de haklısınız söylediklerinizde ne diyebilirim ki?

Biz kurunun yanında yaşı yakarız hata ederiz. Ama yakmayan biri var ki hata etmez. ;) Konu uzamasın diye sadece şunu söyleyeyim; zulüme razı olmak zulüm etmektir.
Elbette her İsrailli lanet bir şeytan değil. İşte o yüzden aralarında iyiyi tavsiye edip kötüden alıkoyanlar bizim lanetimizle lanetlenmezler. Hani bir laf var, senin duanla mı doğdum ki bedduanla öleyim.. Biz kimiz ki? Bir lanetimizle helak olacak olsalardı, biz evliya idik.
Zaten Kuran'ı okuyan bilir sadece lanet edebilecek insanların lanetleri tutar. Bizse o insanlardan çok uzağız. Demek istediğimi anlamışsın böyle konularda hep yanlış anlaşılmaktan korkarım.
Kötülük her yerde var. Bizim içimizde de İsrail'in de Lübnan'ın da. Ama bunu görmek için biraz geriye dönmeliyiz. Osmanlı zamanına...
Bu harita Osmanlı'nın son dönemlerine yaklaşırken ki kapsadığı toprakları göstermektedir:

Bu da şu an ki dünya haritası:

Görüldüğü üzere geçmiş dönemde her iki ülkede Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içerisindeydi. Tarih bilgisi verecek değilim zaten hepimiz biliyoruzki Osmanlı'nın yıkılma döneminde Osmanlının bünyesinde ki bir çok azınlık kendi devletlerini kurma merakına kapılarak hareket ettiler. Bunların arasında Lübnan da var.
Tamam kin tutalım demiyorum ama hatırlayalım en azından, sırf acı çektikleri için hiç bir memlekete sütten çıkmış ak kaşık denemez. Şimdi Türkiye geçmişte attıkları kazığı sineye çekip yardım için Mehmetciklerimizi o sıcak ve gergin bölgeye yollayabiliyorsa aslında pek de sessiz kalıdığımız söylenemez. Özelliklede kendi vatandaşları dahi ülkelerindeki savaşı umursamazken kimse o kadar da sessiz kaldığımızı söylemesin. Ülkelerinin bir tarafında siviller ölürken diğer tarafında tatiline devam edip güneşlenebilen insanların var olduğu bir devletten söz ediyoruz.
Tabii bu sözlerimle kesinlikle israili savunduğumu söylemeyin.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Tartaruscum, bizler nasıl "özgürlükçü" bir millet olduğumuzla övünüyorsak, zulüm etmiş olmamak için özgürlüklerini isteyen başka milletleri de hor görmemeliyiz. Dolayısıyla ister İsrail olsun, ister Lübnan olsun, kendi özgür devletlerini kurarken onları aşağılamaya hakkımız olmadığı gibi hatta onların "neden bizim topraklarımızı istila etti Osmanlı" diye sormaya da hakları vardır.
Forumda bir yerlerde tarih öğretmenimin bir sözünü yazmıştım tekrar yazayım; "Sen Viyana'ya kadar gidersen, o da Adana'ya kadar gelir". Dolayısıyla onları kendi özgür devletlerini kurmaya çalışmaktan ötürü suçlayamayız ve hatta kendimize öz eleştiri yapmalıyız bu şartlarda.

Lübnan'a gelince; Lübnan, içinde bir çok dinden insanın barındığı envai çeşit bir ülke. Çok farklı farklı kesimlerden insanlar var. Doğaldır, bir tarafında savaş varken başka tarafında güneşlenen insanlar olduğu (ki doğruluğunu bilmiyorum). Ve emin ol, Türkiye de bir ülkeyle savaşa tutuşacak olsa, mümkün olan yerlerde bazı insanlar yine tatil keyfinden kendilerini mahrum etmeyecekler. ;)

İsrail'in başına bela elbette inecek. Ama şüphe yok, en büyük bela Arabistan'ın başına inecek. Kuru kuruya lanet olsun, kahrolsun İsrail, yaşasın İslam demekle ne İslam yaşatılır, ne İsrail bertaraf edilebilir. İyi olan, iyiliği tavsiye edip kötülükten saknıdırdıkça kurtulur, Yahudi de olsa, dinsiz de olsa. Kötü olan da.. Eh, hepiniz bilirsiniz.. :)
 

karakalem59

Öğrenci
Katılım
17 Eylül 2007
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İşte işin özeti!..
Duyarlılığın ve paylaşımın teşekkürler cathlack.
 

cathlack

Profesör
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
2,225
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
karakalem59 dedi ki:
İşte işin özeti!..
Duyarlılığın ve paylaşımın teşekkürler cathlack.
Sizlerde duyralılığınızı gösterip fikirlerinizi paylaştığınız için bende teşekkür ederim
 

Son mesajlar

Üst