Microsoft, Apple'ı Trolledi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Microsoft, Apple'ı Trolledi!

Apple'ın 13 Haziran'da düzenlenecek WWDC Etkinliği öncesinde Microsoft'tan şaşırtıcı bir açıklama geldi. Microsoft, WWDC Etkinliği'nin kapanış gününde "after party" düzenleyecek.

Son düzenleme:

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Yaşın kaç bilmiyorum ama Türkçede trollemek kelimesinin bir karşılığı olan keklemek kelimesi var.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yaşın kaç bilmiyorum ama Türkçede trollemek kelimesinin bir karşılığı olan keklemek kelimesi var.
Google Translate
make a deliberately offensive or provocative online posting with the aim of upsetting someone or eliciting an angry response from them.
İnternette bir kişiye saldırgan bir şekilde o kişiyi sinirlendirmek yada o kişiden bir tepki almak amacı güden provokasyon amaçlı gönderide bulunmaktır.

Keklemek bunun neresinde ?
Ayrıca bunu yanlış bilmesi birinin yaşını gösterir mi ? Genelde bu muhabbetlere çok girenler çoluk çocuk oluyor gerçi :rolleyes: Belki doğum yılı olarak değil, ama kafa yapısı olarak...

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Ben trollemek kelimesini şakalamak keklemek olarak biliyordum ama daha çok sazan.avi gibiymiş, normalde genel olarak bu olaya sazan.avi denirdi sonradan dili baltalamak için troll denmeye başlanmış anlaşılan.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ben trollemek kelimesini şakalamak keklemek olarak biliyordum ama daha çok sazan.avi gibiymiş, normalde genel olarak bu olaya sazan.avi denirdi sonradan dili baltalamak için troll denmeye başlanmış anlaşılan.
İnternette millet bir kelime görüyor, kullanım yerinden anlamını tahmin etmeye çalıştığı için bunlar oluyor. Kelimeye sahip olmadığı anlamlar katıyorlar böylece ve gerçek anlamı çarpıtıyorlar. Sazan.avi troll'den çok muzipçe bir espiri olmuş, bu espiriyi yapan kişiyle tanışmak isterdim :D

Ayrıca normalde troll kelimesi sadece internet ortamına ve dijital ortama özgü bir terimdir. Terim yaygınlaştıkça, esprilere konu olunca gerçek hayatta kullanılması ortaya çıktı. Bence gerçek hayatta kullanılması uygun bir kelime değil.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Bundan yıllar önce bu tür şeylerde "beyler, sazan.avi yapıyoruz" falan denirdi şimdi trol çıktı,ben sadece yabancı kelimelerin Türkçe anlamları var ise Türkçe kullanmayıp yabancı kelimeleri kullananlara gıcık oluyorum. Konuyu yazan arkadaşa yaşını sormamın sebebi hani yaşı küçükse eski kelimeleri bilmemesinden kaynaklı diye düşündüğümdendir. Lakin trol sazan.avi imiş bildiğin.
Hani biri bir ünlü hakkında bir şey der onu sevenler hemen olaya atlar,şimdi bu eğer trol ise sazan.avi diyebiliriz.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,974
""

Microsoft'un Apple ve dünyanın önde gelen yazılım geliştiricileri ile bir araya geleceği Konferans sonrasında gerçekleştirilecek etkinliğin, söz konusu şirketlerle stratejik pazarlama ilişkilerini doğrudan geliştirme ile bağlantılı olduğu ifade ediliyor. ""

Bu satırları okuduktan sonra "Trolleme"yi yapan SDN olmuyormu?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Okumadın sanırım senin bir üst mesajında bir şeyler yazmıştım neden öyle dediğimle ilgili,ayrıca sdn editörü olması bir şeyi değiştirmez.
Çok doğru bir şey söyledin. "Bilmem neyin uzmanı, bilmem hangi sitenin editörü, ondan iyi mi bileceksin ?" Ne çakma uzmanlar görüyoruz millet bildiğin tapıyor. Adamın söylediklerine bakıyorum, o kadar yanlış, faul şeyler söylüyor ki. Hangi site olduğunu söylemeyeceğim kötü reklam olmaması için, sitede notebook incelemesi yapan bir arkadaşımızın (editörün) kullandığı ibare şu; "Son kullanıcı için fiyatı fazla yüksek". Bu adam son kullanıcının ne olduğunu biliyor mu ? o_O Son kullanıcı bilgisayarı sadece giriş seviyesi, işini görecek, oyun oynayabilecek seviyede bilen ya da bilgisayarı ilk kez eline alan adam demektir. Bu adamın bilgisayar bilgisinden fiyatın ona göre yüksek olduğunu nasıl söylüyorlar o ayrı bir muamma ?