Linux Kurulumu Esnasında Ölümcül Hata

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Basliktan da anlasilacagi gibi hem Ubuntu hem de Linux Mint kurmaya calistigimda su asagidaki resideki hatayi aliyorum.
ubuntuhata.png

Daha sonrasinda da su resimdeki gibi oluyor.Sizce ne yapmaliyim
ubuntu2.png

Ya bu nedir ya o kadar Linux kurmuslugum var ama hic boyle bir hata almamistim.
@eronis @Pc ci utkuversus @Ben Kenobi @scorpion @Mehmet Can Budak

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
silmelisin tekrar kurmalısın yeniden linux'u :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Linux'u hangi diske kurdun ? /dev/sda yada /dev/sdb gibi olur birden fazla hard diskin var ise.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
O bölüme yükleyememiş yükleyici. Diski tamamen sil bölüm mölüm kalmasın. Sonra kurulumda 1 yeni bölüm daha aç. Birinde linux olur diğerinde yedekler.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
O bölüme yükleyememiş yükleyici. Diski tamamen sil bölüm mölüm kalmasın. Sonra kurulumda 1 yeni bölüm daha aç. Birinde linux olur diğerinde yedekler.
Sonuç: Şu anda bilgisayarımda hem Linux Mint 17.3 Mate hem de Windows 7 yüklü.Bir de neden en fazla 4 disk bölümü oluşturabiliyoruz?
4'ten fazla disk bölümü oluşturamaz mıyız? @eronis @Ben Kenobi

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sonuç: Şu anda bilgisayarımda hem Linux Mint 17.3 Mate hem de Windows 7 yüklü.Bir de neden en fazla 4 disk bölümü oluşturabiliyoruz?
4'ten fazla disk bölümü oluşturamaz mıyız? @eronis @Ben Kenobi
İstediğin kadar disk bölümü oluşturabilirsiniz.
Eğer partition table'ı mbr olarak yapılandırırsan en fazla 4 adet primary partition olur ancak bunlardan ilk 3'ünü primary sonuncuyu extended yaparsan bu sonuncunun içine istediğin kadar logical partition yerleştirebilirsin, yani değişen birşey yok, sadece disk oluştururken ilk 3'ü oluşturacaksın, 4.'nün tamamını extended yapıp sonra 4. üzerinde istediğin sayıda logical partition oluşturacaksın.
Bunun nedeni mbr'de partition adreslerine 2 bit ayrılması. 00 01 10 11 olan 4 kombinasyondan oluşuyor.
Eğer partition table'ı gpt olarak yapılandırırsan(ki partition table'ı her yapılandırmanda hard diskteki tüm bilgiler silinir) adreslere daha fazla bit ayrılır dolayısıyla takla atmaya gerek kalmadan doğrudan 128 farklı parimary partition atayabilirsin.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İstediğin kadar disk bölümü oluşturabilirsiniz.
Eğer partition table'ı mbr olarak yapılandırırsan en fazla 4 adet primary partition olur ancak bunlardan ilk 3'ünü primary sonuncuyu extended yaparsan bu sonuncunun içine istediğin kadar logical partition yerleştirebilirsin, yani değişen birşey yok, sadece disk oluştururken ilk 3'ü oluşturacaksın, 4.'nün tamamını extended yapıp sonra 4. üzerinde istediğin sayıda logical partition oluşturacaksın.
Bunun nedeni mbr'de partition adreslerine 2 bit ayrılması. 00 01 10 11 olan 4 kombinasyondan oluşuyor.
Eğer partition table'ı gpt olarak yapılandırırsan(ki partition table'ı her yapılandırmanda hard diskteki tüm bilgiler silinir) adreslere daha fazla bit ayrılır dolayısıyla takla atmaya gerek kalmadan doğrudan 128 farklı parimary partition atayabilirsin.
Cevabınız için çok teşekkürler.İyi günler.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
grub kurulumunu herhangi bir usb diske yapıp bu usb ile bilgisayarı açabilirsiniz yada root partitiona da kurulum yaptırıp bu partition'ı bootable yapabilirsiniz.

Aklıma gelen bir diğer nokta da bazen kurulum esnasında kurulum yaptığınız usb'yi sda olarak atayabiliyor kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Slackware kurulumu sırasında lilo'yu kurarken benzer bir hata veriyor bende "chroot /mnt" ile kök dizini değiştirip grubu manuel kuruyorum.