Bildiğiniz üzere LG G3 (D855/D855TR) modeli cihazlara Android 6.0 Marshmallow güncellemesi verilmeye başlamıştır. Polonya’da dağıtılmaya başlanan ve Mayıs ayında Türkiye’ye gelen resmi sürümü telefonlarını kurmak isteyen kullanıcılar konudan faydalanabilir.
Öncelikle bilgisayarımıza kullanacağımız birkaç dosya indireceğiz;
- LG G3 32 GB Türkiye Romu için tıklayın | Polonya Romu için tıklayın
- LG G3 16 GB Türkiye Romu için tıklayın | Polonya Romu için tıklayın
- LG G3 Usb Windows Sürücüleri için tıklayın.
- Flashtool programını bilgisayarımıza indirelim ve herhangi bir klasöre çıkaralım. LG Flashtool
- Lg Mobile Support programını adresten bilgisayarımıza indirelim ve kuralım. LG Mobile Support Tool
Öncelikle telefonumuzu kapatıp ses açma tuşuna basılı tutarak bilgisayarımıza bağlayalım. Telefon ekranına “Download Mode” yazısı gelmelidir. Eğer ses açma işe yaramadıysa aynı işlemi ses kısma tuşuyla deneyin.
1. Adım:LG Flashtool programını açın ve aşağıdaki fotoğraftaki gibi ayarlayın.
2. Adım:LG Flashtool programını açın ve aşağıdaki fotoğraftaki gibi ayarlayın.
Şimdi bir seçim yapmalıyız “Normal Flash” mı yoksa “CSE Flash” mı? Aralarındaki fark şudur “Normal Flash” telefonunuzdaki hiçbir veriyi silmez sadece sistem yükseltmesi yapar, “CSE Flash” ise telefonunuzdaki tüm dosyaları silerek temiz bir kurulum yapar. Eğer Android sürümünüzü düşürecekseniz kesinlikle “CSE Flash” yapmalısınız ama eğer Android sürümünüzü yükseltme işlemi yapacaksanız “Normal Flash” seçeneğini kullanabilirsiniz. Tavsiyemiz temiz bir kurulum için CSE Flash’tır.
3. Adım:karşınıza gelen bu ekrandan sadece “START”butonuna tıklayın.
4. Adım: Son olarak gelecek olan bu ekrandan da hiçbir değişiklik yapmadan “OK”butonuna tıklayın.
“OK” butonuna tıkladıktan sonra bilgisayarımızda LG Mobile Suppot Tool uygulaması otomatik olarak açılacak ve yüklemeniz de LG Mobile Support Tool’dan başlayacaktır. LG Mobile Support Tool yüklemeyi bitirdiğinde telefonunuzu bilgisayardan çekebilirsiniz. Yeni işletim sisteminiz Android 6.0’ı güle güle kullanın.
KAYNAK
Son düzenleme: