Iphone 8 Home Tuşu ve Touch ID Çalışmıyor!

Bu konuyu okuyanlar

selimbugra

Öğrenci
Katılım
12 Nisan 2014
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Dün havuzdayken İphone 8 telefonumu 4-5 dakika kadar suya soktum. Sürekli altında kalmadı daldırıp çıkarttım. 1 Metre derinliğe bile girmedi. Havuzdan çıktıktan sonra herşeyi çalışıyordu. 1 saat kadar ekran kapalı olarak kaldı sonrasında kendi kendine yeniden başladı telefon ve assive touchı etkin edip, home tuşu çalışmayı kesti. Parmak izi etkin bir şekilde çalışıyordu. 15-20 dakika kadar bu şekilde devam etti. Sonrasında ben kapatıp açtım telefonu bu sefer parmak izide çalışmamaya başladı. 1 saat kadar kurutmaya çalıştım, kapatıp açınca hem home tuşu hem parmak izi çalışmaya başladı. 30 dakika kadar çalıştıktan sonra yeniden kendini başlattı ve her ikisi de çalışmayı kesti ve assive touchı kendi kendine aktif etti. 4-5 saat bu şekilde kullanmaya devam ettim sonrasında bir anda kendi kendine reset atmaya başladı. Apple simgesini geçemedi hiç, sürekli orda takılı kalıp yeniden başlattı. Gece pirince yatırdım telefonu. Sabah açıldı fakat home tuşu ve touch id çalışmıyordu. Sabahtan beri hala pirinçte eve gidince bakacağım tekrar ama düzelmesi için yapılacak bir şey var mı? Daha önce başına gelipte çözen oldu mu bu sıkıntıyı? Garantisi hala devam ediyor fakat ücretsiz yapacaklarını düşünmüyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
 

grbzz

Dekan
Emektar
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
6,856
Reaksiyon puanı
9,768
Puanları
113
Apple suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu söylese de eğer telefon kalıcı hasar görürse mesuliyet kabul etmiyor maalesef.
Artık sizin yapabileceğiniz bir şey kalmamış, telefon daha da hasar görmemesi için hemen Apple ile görüşün bir an önce servise yollayın.
 

TheTruthHurts

Profesör
Katılım
5 Kasım 2018
Mesajlar
4,312
Reaksiyon puanı
3,139
Puanları
113
Suya sokmamalıydın. Bu suya dayanıklılık şeyi daha çok bir bonus olduğu içim bunları suda bilinçli olarak kullanmamalısın. Şirketler su hasarını garantiye almadığı için tamiri ücretli olacaktır.

Bu suya dayanıklılığı değiştirecek çok faktör var ve IP testlerinde de havuz suyu kullanılmıyor. Telefon üretildikten sonra öyle dursa bile zamanla o suya dayanıklılık azalıyor.
 
Üst