Gençleştiren meyveler

Bu konuyu okuyanlar

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
Yaz meyveleri sıhhat açısından olduğu kadar, cilt ve dış görünüm açısından da etkili. Hafıza, öğrenme kabiliyeti gibi zihni faaliyetlerde de çok büyük hisse sahibi olan meyve ve sebze tüketiminde aşırıya kaçmamak lazım geliyor . Kararında tüketildiğinde bu meyveler gençleştiriyor.

genclestiren-meyveler.jpg


Her meyve veya sebzeyi, mevsiminde tüketmek gerektiği ifade edildi. Üzüm, erik, çilek ve karpuz gibi yaz meyveleri sıhhat açısından çok büyük öneme sahip olduğu gibi, bu besinlerin minerallerini kaybetmeden tüketilmesi de çok büyük ehemmiyet taşıyor. Yaz meyvelerinin faydaları şunlar:

"Eriğin faydaları: Yaz aylarında en çok fazla tüketilen meyveler arasında bulunan erik, detoks özelliğinin yanında , içerdiği antioksidan özelliği ile de en faydalı meyveler arasında bulunuyor .

Kayısının faydaları: Kurutulmuş olarak da tüketilen bu besin, taze şekilde tüketildiğinde de vücut açısından son derece mühim faydalar sağlar. Kemik ve kas yapısını güçlendirici etkiye sahip olan kayısı beynin düzenli çalışmasını sağlayan özelliği ile de tüketimi ehemmiyet taşıyan olan bir meyvedir.
Böğürtlenin fayları: Enerji ve sıhhat deposu olarak önde gelen ve son derece lezzetli bir meyve olan böğürtlen yaşlılığa bağlı oluşan hafıza kayıplarını belirgin ölçüde engellediği gibi, ishalin bir adım önünde . Bunun yanında güzellik sağlayan meyveler arasında olduğu önde gelen böğürtlenin, taze iken bol miktarda tüketilmesi, sağlıksal açıdan mühim faydalar sağlıyor.

Çileğin faydaları: Vitamin ve mineral açısından en zengin meyvelerden biri olan çilek, içerdiği A, B1, B2 vitaminlerinin yanında kalsiyum ve potasyum açısından da bir hayli zengin bir meyvedir. Olgunlaşmış çileğin çok yumuşamamış durumda iken tüketilmesi, şeker oranı açısından mühim olduğu gibi, sahip olduğu mineral ve vitaminlerin kayba uğramaması açısından da son derece önemlidir. Çileğin faydaları arasında antioksidan özelliği de bulunmaktadır.

Karpuzun faydaları: Yaz döneminde en çok fazla tüketilen meyveler arasında bulunan karpuz, içerdiği A ve E vitaminleri ile kansere karşı koruyucu etkisi mevcut bulunan bir gıdadır. Bunun yanında , kilogram yapmayan ve çok büyük oranda su içeren karpuz, vücuda enerji ve su depolayarak, yaz aylarındaki su kaybını önleyici görev yapar. Çok fazla tüketimi şişkinlik yapabilen bu meyvenin bugün değişik zamanlarda aşırıya kaçmadan tüketilmesi daha sağlıklıdır".

Ajans34
 
Üst