Bitcoin Cash ilk gününde çoştu!

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Çekildim zaten piyasadan. Ne halleri varsa görsünler.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Param olsa 219 dolar civarında iken alıcaktım.

batibay48

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Valla konuyu biraz saptırmış olucam ancak bu bitcoin ve kripto para birimi olaylarına hiç kafam yatmıyor.
1.si bu para birimi yıllar önce deepwebde kullanılmıyor muydu? Ne olduda birden böyle açığa çıktı ve popüler oldu? Hani serikatil para birimi felan? Hayırdır?
2.neden bitcoinin değeri sürekli olarak yükselişte? Ufak ufak anlık düşüşler yaşanıyor ancak bunlar kayda değer düşüşler değil.Birisi çıkıp mutlaka diyecek sürekli yatırımcısı var o sebepten yükselişte diye e kardeşim şuanki yatırımcıyla aynı sayıda belki biraz daha fazla yatırımcı eskidende vardı? Ne olduda o 40$ 2700$ oldu?
3. ileride herkesin bu parayla alışveriş yapacağı daha şimdiden binlerce mağaza ve bankanında bunu kullandığı söyleniyor.Japonya'da 2500'ün üzerinde mağaza bitcoin kullanıyormuş ancak 6 yıldır eğitim gören kuzenim bunun doğru olmadığını henüz bir kere bile bir mağazanın bitcoin kullandığını görmediğini ancak herkesin dilinde bunun döndüğünü söylüyor.
4.Olarak bitcoinin pcmize kurduğumuz bir cüzdanda saklayabileceğimiz ve bu cüzdanlarının ağ gibi iç içe geçik şekilde olduğunu söyleniyor.Peki kardeşim hiç mi hacker yok virüs yok? Kripto şifre sistemi varmış hiç mi kriptolog yok bitcoin çalmayı hedefleyen şirket vb. kurulumlarda?
5.Paranın bir sahibi (ülke,kişi) olmadığı ve paranın değerinin kullanıcıların elinde olduğu söyleniyor.E kardeşim o zaman deepweb varken bu parayı kim yönetiyordu? Bitcoin fiyatları neye göre artıp düşüyordu? Bir katil: "Ay ben bugün bu işi 20 bc yerine 15 bcye yapıcam çünkü acil paraya ihtiyacım var." dediğinde fiyatları düşüyor muydu? :D
Paranın bir sahibi yoksa bu parayı kim ortaya koydu kim oluşturdu? Piyasayı kullanıcılar belirliyorsa büyük güçler neden bu paradan birazcık bile stoklayıp para değerini zirvelere çıkarıp köşeyi dönmüyor?
6.Bilgisayar çağındayız işte bunlar normal gelecekte herkes bunları kullanacak ayaklarına gelecek olursak tamam eyvallah teknoloji çağındayız ama kardeşim bi sağına soluna bak ya gözünü seveyim.Yıllar önceki işletim sistemleri programlar teknolojik aletlere bi bak birde günümüzdekine bak.Üstüne ne kadar konulmuş bi bak.Bu kadar bilim adamı,zeki insan varken bu kadar aile,cinsel hayat vb. bırakıp çalışabilecek adamlar varken dünyanın eskiye oranla çok az geliştiğinin farkında değil misiniz? Birisi çıkıp diyecek işte güçlüler zaten gelişmiştir ama kamuoyuna sunmuyolardır bu icatları gizlidir filan falan.E kardeşim hiç mi sızdıran yok? Hiç mi bir hata yapan bunu başka bir yerde yapan (ne bileyim evinde kullanmak için tasarladığı bir alette) yapan birisi yok.Hiç mi bu tarz şeyler yapan güçlerin muhalefeti değil? Hiçkimse bu tarz şeyleri canı pahasına ortaya çıkartmaya uğraşmıyor? Hiç mi çok güçlü varken biraz daha az güçlü ama ona bağlı olmayan bir kurulum/topluluk yok?
7. Madem bunda kar yapmak o kadar kolay neden insanlar uyuşturucu kaçakcılığı vb. şeylere yöneliyor? Ne güzel legal bi yol var niye uyuşturucu kaçakcısı olayım?

Son olarakda şunu belirteyim valla ben deepweb'e hiç girmeye çalışmadım.Ne kadar gerçek onuda bilmiyorum.Ancak zamanında popülerken bilgisayardan ortalama bir şekilde anlayıp girmek için gereken şeyleri yapan ve giren kişiler varken gelipde bana "Yov katiller kullanıyor uyuşturucu kaçakcılığı yapılıyor deepwebde şu var bu var." demesin.Ben buna sadece gülerim.Bu tarz şeyleri yapacak insanlar özel yazılımlar,hükümetlerin teknolojisini aşan programlar ve şifrelemeler kullanabilirken neden 15 yaşında bir çocuğun bile girebileceği bir yerde yapsınki? Yov son kotmono girmeye korkuyorum 5. katmandayım ama son kotmono girsem evime CIA gelir diye korkuyorum.Ulan hani illegal işlerin yapıldığı bir ortamdı? Eee evine CIA felan niye gelecek o zaman hayırdır?

Az bi düşünün taşının gözünüzü seveyim.Yok ben girdim kar yapıyorum felan diyenler olucak elbette ama ben gözümün önünde birisi yapmadığı takdirde inanmam.Sizede bunu öneririm.Bu tarz şeyler insanları oyalamak için ortaya atılır.Az kafanızı çalıştırın.

Conq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Büyük bir kar değil belki ama ben ethereum 220 $ 'dan 6 tane aldım 317 'den sattım daha dün param da elime ulaştı. Hani özelden skype'dan dekontları falan da göstereyim şimdi düşünce tekrar alacam bankada duruyor para. Ama neyi mantıksız geldi anlamadım Dünya'nın en büyük yatırım sitelerinden biri investing.com 'dur bilen bilir orada bile adamlar ticaretini yapıyorlar kripto paranın.

Neden değerlensin ki diyorsun. Çok sebep var tabi bu bence olanlar birde global finans piyasalarınca kabul görmüş bir ispat var. 1988 yılı 9 ocağında The economist dergi kapağı yaz google 'a önümüzdeki senelerin planının ne olduğunu anlatan bir kapak. Bitcoin Fiyatı Tarihi | İkili Opsiyonlar

batibay48

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Büyük bir kar değil belki ama ben ethereum 220 $ 'dan 6 tane aldım 317 'den sattım daha dün param da elime ulaştı. Hani özelden skype'dan dekontları falan da göstereyim şimdi düşünce tekrar alacam bankada duruyor para. Ama neyi mantıksız geldi anlamadım Dünya'nın en büyük yatırım sitelerinden biri investing.com 'dur bilen bilir orada bile adamlar ticaretini yapıyorlar kripto paranın.

Neden değerlensin ki diyorsun. Çok sebep var tabi bu bence olanlar birde global finans piyasalarınca kabul görmüş bir ispat var. 1988 yılı 9 ocağında The economist dergi kapağı yaz google 'a önümüzdeki senelerin planının ne olduğunu anlatan bir kapak. Bitcoin Fiyatı Tarihi | İkili Opsiyonlar
Mantıklı gelmeyen kısımlarını söyledim senin öyle bir kazancın olabilir fakat gözü yükseklerde olan ve yüksek yatırımlarda bulunan kişilerin para kaybettiğine adım gibi eminim.Nesi mantıksız anlamadım yazmışsın ki ordaki yazıların hepsini okumadığından eminim :D Verdiğin linkde neden değerlensin sorusuna herhangi bir cevap görmedim adam sadece oturmuş ve bitcoinin yıllar boyu ne kadar değerlendiğini anlatmış sebeplerini değil.Zira bu tarz saçma şeylerle insanları kendinize çekip onları batırmak sizin için zevkli olsa gerek.Sonuçta bu kadar kolay oltaya atlayan balıklar varken gülmemek elde değil :D