Rehber No Man's Sky Türkçe Yama (Güncel)

Meral Sancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bir sorun var yamayla ilgili bilmiyorum ama oyuna girip yazı yazma ile alakalı her hangi bir yere bir şey yazarken (ı, i, ğ, g, backspace) ya bu tuşlardan yada direkt yazı yazmaya çalışırken bir anda klavye kitleniyor ilk başta oyunda sadece kitleniyor sandım esc ekranını kapamadan fare ile masaüstüne dön diyerek çıktım ama hala devam ediyordu fn tuşları ile klavye ışığını bile kapatamıyorum güç tuşuna basılı tutunca normalde 2-3 saniye sürer kapanması ama bu olay olunca 6-7 saniye sürüyor kapanıyor açılırken bios menüsü geliyor restart atma ilgili bir şey enter basıp restart atıyorum sonra düzeliyor normalde senaryo böyle oluyordu bu yüzden isim değiştirme yapmıyordum öyle oynuyordum sorun yoktu ama bugün ilk kez oyuna girerken oldu alt tab yaptım bir şeye baktım sonra oyuna döndüm bir baktım klavye yine kitlenmiş sorun oyundan mı bilgisayardan mı windowsdan mı yoksa yamadan mı hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Noktalama işaretlerine hiç dikkat etmedim kusura bakmayın.

Bu arada 2018'den beri bu yamayı güncellemen çok takdir edilesi bir şey sen olmasan oyunu belki oynamazdım bile çok teşekkürler.

Son düzenleme:

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bende bir sorun var yamayla ilgili bilmiyorum ama oyuna girip yazı yazma ile alakalı her hangi bir yere bir şey yazarken (ı, i, ğ, g, backspace) ya bu tuşlardan yada direkt yazı yazmaya çalışırken bir anda klavye kitleniyor ilk başta oyunda sadece kitleniyor sandım esc ekranını kapamadan fare ile masaüstüne dön diyerek çıktım ama hala devam ediyordu fn tuşları ile klavye ışığını bile kapatamıyorum güç tuşuna basılı tutunca normalde 2-3 saniye sürer kapanması ama bu olay olunca 6-7 saniye sürüyor kapanıyor açılırken bios menüsü geliyor restart atma ilgili bir şey enter basıp restart atıyorum sonra düzeliyor normalde senaryo böyle oluyordu bu yüzden isim değiştirme yapmıyordum öyle oynuyordum sorun yoktu ama bugün ilk kez oyuna girerken oldu alt tab yaptım bir şeye baktım sonra oyuna döndüm bir baktım klavye yine kitlenmiş sorun oyundan mı bilgisayardan mı windowsdan mı yoksa yamadan mı hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada 2018'den beri bu yamayı güncellemen çok takdir edilesi bir şey sen olmasan oyunu belki oynamazdım bile çok teşekkürler.
Yamayı sildikten sonra dener misiniz ?

Sorun yamadan kaynaklanmıyorsa eğer ( https://hellogames.zendesk.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=167605 ) adresine lütfen bugu bildirin.

Meral Sancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son düzenleme:

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Sorunu çözdüm.
Oyuna girmeden önce sağ aşağıda bilgisayarda TUR yazan yer olacak.

1757529780753.png

Buradaki TUR basın ve İNG (ABD) seçin sonradan i harflerini yazabiliyor olacaksınız oyunun tuşlarına etki etmiyor. İngilizce Q klavyeye geçmiş oluyorsunuz Türkçe karakterler yani ( ç, ğ, ü, ş , ö ) harfleri yerine ( . \ [ \ ] \ ; \ , ) sırasıyla gelmiş oluyor.

Oyun ekibine lütfen bununla ilgili yazı yazın. Oyunun işletim sistemine tanımlı "Türkçe Q" klavye ayarlarına uyumlu hale getirmesi için yazı yazın.

"TUR Q" dan "ING Q" ya hızlı geçiş yapmak isterseniz eğer "Windows + boşluk tuşu" kombinasyonuna hızlı basarak geçiş yapın.

Eğer ING Q seçeneği yok ise ;

1757530192497.png

TUR Basın ;
Açılan küçük pencerenin en altında " Diğer Klavye Ayarları" seçeneğini seçin.
Açılan Windows Ayarlar penceresinde "Tercih edilen diller" kısmından "Dil Ekle" basın.

1757530320076.png

Açılan "Yüklenecek dili seçin" penceresinden " English (United States) " bulun.
1757530373932.png

Dil Özelliklerini Yükle ekranından hepsini seçip yükleyin.

Daha sonra dil Türkçenin Altına gelecek gelmezse eğer. Türkçenin sağındaki üç noktaya basarak altına taşıyın.

1757530643676.png

Daha sonrasında "İngilizce (ABD)" nin sağındaki üç noktaya basın ve dil seçeneklerini seçin.

1757530711457.png

Böyle bir ekran göreceksiniz aşağı doğru inin ve "Klavyeler" kısmını bulun.

"Klavye ekle" Butonuna basın ve seçeneklerde (US QWERTY) bulun ve yükleyin.

1757530801047.png

İşlem bu kadar.

NOT: Windows görüntüleme dili muhakkak Türkçe seçili olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sorunla ilgili şu linkten form doldurup yollayabiliriz. (https://hellogames.zendesk.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=167605)

Formun içeriği ;
1757533904231.png

1757533936775.png

NOT : Platformu Bilgisayardan oynayanlar oyunu satın aldıkları yere göre değiştirsin.

Son düzenleme:

Meral Sancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunu çözdüm.
Oyuna girmeden önce sağ aşağıda bilgisayarda TUR yazan yer olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 200377

Buradaki TUR basın ve İNG (ABD) seçin sonradan i harflerini yazabiliyor olacaksınız oyunun tuşlarına etki etmiyor. İngilizce Q klavyeye geçmiş oluyorsunuz Türkçe karakterler yani ( ç, ğ, ü, ş , ö ) harfleri yerine ( . \ [ \ ] \ ; \ , ) sırasıyla gelmiş oluyor.

Oyun ekibine lütfen bununla ilgili yazı yazın. Oyunun işletim sistemine tanımlı "Türkçe Q" klavye ayarlarına uyumlu hale getirmesi için yazı yazın.

"TUR Q" dan "ING Q" ya hızlı geçiş yapmak isterseniz eğer "Windows + boşluk tuşu" kombinasyonuna hızlı basarak geçiş yapın.

Eğer ING Q seçeneği yok ise ;

Ekli dosyayı görüntüle 200378

TUR Basın ;
Açılan küçük pencerenin en altında " Diğer Klavye Ayarları" seçeneğini seçin.
Açılan Windows Ayarlar penceresinde "Tercih edilen diller" kısmından "Dil Ekle" basın.

Ekli dosyayı görüntüle 200379

Açılan "Yüklenecek dili seçin" penceresinden " English (United States) " bulun.
Ekli dosyayı görüntüle 200380

Dil Özelliklerini Yükle ekranından hepsini seçip yükleyin.

Daha sonra dil Türkçenin Altına gelecek gelmezse eğer. Türkçenin sağındaki üç noktaya basarak altına taşıyın.

Ekli dosyayı görüntüle 200381

Daha sonrasında "İngilizce (ABD)" nin sağındaki üç noktaya basın ve dil seçeneklerini seçin.

Ekli dosyayı görüntüle 200382

Böyle bir ekran göreceksiniz aşağı doğru inin ve "Klavyeler" kısmını bulun.

"Klavye ekle" Butonuna basın ve seçeneklerde (US QWERTY) bulun ve yükleyin.

Ekli dosyayı görüntüle 200383

İşlem bu kadar.

NOT: Windows görüntüleme dili muhakkak Türkçe seçili olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sorunla ilgili şu linkten form doldurup yollayabiliriz. (https://hellogames.zendesk.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=167605)

Formun içeriği ;
Ekli dosyayı görüntüle 200384

Ekli dosyayı görüntüle 200385

NOT : Platformu Bilgisayardan oynayanlar oyunu satın aldıkları yere göre değiştirsin.
Az önce denedim girdim oyuna gezegen isim değiştirmeye tıkladım "asd" filan yazıyorum sıkıntı olmuyor ama "ı" harfine bastığım an klavye kitleniyor büyük ihtimalle bilgisayarım da bir sorun var yine laptopun kapama tuşuna basılı tutarak kapattım bilgisayarı tekrar açtım ama bu sefer açılan bios yerini telefondan ss aldım enter basıyorum tekrar yeniden başlatıyor ve düzeliyor.

Küçüklüğümden beri laptop kullanıyorum ama bu bios hata şeyini ilk kez görüyorum.

Ve çözmeye çalıştığın için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-09-12 saat 19.21.30_4b1f56a2.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-09-12 saat 19.21.30_4b1f56a2.jpg
    49.6 KB · Görüntüleme: 9

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Az önce denedim girdim oyuna gezegen isim değiştirmeye tıkladım "asd" filan yazıyorum sıkıntı olmuyor ama "ı" harfine bastığım an klavye kitleniyor büyük ihtimalle bilgisayarım da bir sorun var yine laptopun kapama tuşuna basılı tutarak kapattım bilgisayarı tekrar açtım ama bu sefer açılan bios yerini telefondan ss aldım enter basıyorum tekrar yeniden başlatıyor ve düzeliyor.

Küçüklüğümden beri laptop kullanıyorum ama bu bios hata şeyini ilk kez görüyorum.

Ve çözmeye çalıştığın için teşekkürler.
BİOS pilin bitmiş sanırım.
CMOS bios verilerinin depolandığı kısımdır.
Eğer BİOS pilini değiştirmene rağmen hatayı almaya devam edersen eğer bilgisayar kısa devre yapmış oluyor teknik destek alman şart artık bu durumda.