Soru Yazılama nerden nasıl başlamalıyım?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Hiç bir bilgin yok sa, hiç bir şey yapamazsın. Hiç bir yerden de başlayamazsın. İstemek ile olmuyor.

Öğrenmeye buradan başlayabilirsin. W3Schools.com

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Hocam peki müzik ile ilgili bir uygulama yapabilir miyim? Python dan yoksa başlangıç için yanlış bir seçim mi?
Yapabiliyor olsan bunu kendin bilmezmiydin?
Müzik yapmak istiyorsan bunu daha kolay yapacak programlar var.
Python ile önce progamın kendisini yapacaksın, sonra o program ile Müzik yapacaksın. Bunu yapabilmek için bir de Python'u önce öğrenmen gerekecek.

Python bir derleyici.
Kendi bildiği dilde kodları derler (Makine frekanslarına benzer frekanslar üretir) ve çalıştırır. Önce programı yazacaksın, buna Python'u ekleyeceksin (veya Python bilgisayarında erişilir ve kullanılabilr olacak) Programına bir de kullanıcının kolay anlayabileceği ve kullanabileceği bir arayüz ekleyeceksin, programın Program olacak.

Önce öğren, sonra ne yapmak istiyorsan veya yapabileceğine inanıyorsan, yap. Her zaman en basit işlemlerden başlamalısın ve adım adım ilerlemelisin. Başarısız olursan bu seni korkutur ve amacından uzaklaştırır. Her başarısızlık bir hayal kırıklığı. Ne kadar kırılırsan, o kadar hasar görürsün.

Python Dersleri: W3Schools.com

Son düzenleme:

ayca_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Yapabiliyor olsan bunu kendin bilmezmiydin?
Müzik yapmak istiyorsan bunu daha kolay yapacak programlar var.
Python ile önce progamın kendisini yapacaksın, sonra o program ile Müzik yapacaksın. Bunu yapabilmek için bir de Python'u önce öğrenmen gerekecek.

Python bir derleyici.
Kendi bildiği dilde kodları derler (Makine frekanslarına benzer frekanslar üretir) ve çalıştırır. Önce programı yazacaksın, buna Python'u ekleyeceksin (veya Python bilgisayarında erişilir ve kullanılabilr olacak) Programına bir de kullanıcının kolay anlayabileceği ve kullanabileceği bir arayüz ekleyeceksin, programın Program olacak.

Önce öğren, sonra ne yapmak istiyorsan veya yapabileceğine inanıyorsan, yap. Her zaman en basit işlemlerden başlamalısın ve adım adım ilerlemelisin. Başarısız olursan bu seni korkutur ve amacından uzaklaştırır. Her başarısızlık bir hayal kırıklığı. Ne kadar kırılırsan, o kadar hasar görürsün.

Python Dersleri: W3Schools.com
Sağolun hocam öncelikle mantığı kavramam lazım. Herşeyi istemekle olmuyor.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
492
Web üzerine bir şeyler yapmak için öncelikle HTML & CSS. Sonra JavaScript.
Masaüstü programlama için python.