Zorla evlilik suç sayılacak

Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,200
Reaksiyon puanı
10,315
Puanları
293
Zorla evlilik suç sayılacak

1398984390732.jpg



Altı bakanlık ve Diyanet çocuk gelinlere yönelik yol haritası hazırladı. Buna göre kız çocuklarının zorla evlendirilmesi her durumda istismar sayılarak suç kapsamına alınacak

Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri Bakanlığı, Adalet, Milli Eğitim, Sağlık, Gençlik ve Spor bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "çocuk gelinlere" yönelik hazırladığı yol haritası tamamlandı. Buna göre Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yapılacak değişiklikle çocukların sadece 15 yaş altında değil, 16-17 yaşlarında da zorla evlendirilmesi de "nitelikli cinsel istismar" sayılarak suç kapsamına alınacak. Aile Bakanı Ayşenur İslam'ın verdiği bilgilere göre, 10 aşamadan oluşan önlemler şöyle:

1- NÜFUS KAYDI: İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de doğmuş bütün insanların nüfusa kayıt olup olmadığını kontrol edecek. Bu yolla tüm çocuklar da kayıt altına alınacak.

2- "ZORUNLU EĞİTİM BİRİMLERİ": Milli Eğitim Bakanlığı, 12 yıllık zorunlu eğitimin tam olarak uygulanması için okullarda sosyal hizmet birimleri oluşturacak. Okula gitmeyen çocuklar, tespit edilecek.

3- KADIN DİN GÖREVLİLERİ
: Kadın din görevlileri, bulundukları bölgede tüm evleri düzenli ziyaret edecek. Muhtarlar, din görevlileri, imamlar kadınları camiye davet ederek bilgilendirecek. Erkekler de benzer organizasyonlarla camilere çağırılacak. Kadın ve erkek vaizler camilerde, köy odalarında, müsait ortamlarda vatandaşları bilgilendirecek

4- ÇOCUK ANNELERE TAKİP: Sağlık Bakanlığı, erken yaşta evlilikler sonucu olan doğumları düzenli olarak Aile ile İçişleri bakanlıklarına bildirecek. Erken yaşta çocuk sahibi olan çocukların birden fazla hak ihlaline uğramaması için takipleri yapılacak.

5- TARLADA DENETİM: Çocuk gelinlerin büyük bölümünün tarım işçisi kız çocuklarından çıktığını tespit eden Aile Bakanlığı özel denetimler başlatacak.

6- ZORLA EVLENDİRME SUÇ: TCK'da yapılacak değişiklikle 15 yaş altında evliliği "nitelikli cinsel istismar" sayan düzenleme 16-17 yaş grubu çocuklar için de uygulanacak. Bu yaş grubunu kendisine karşı suç işleyenlerle (tecavüz, istismar gibi) zorla evlendirenlerin yargılanması gündeme gelecek. Hali hazırda 15 yaş üzeri çocukların evlendirilmesinde "şikâyet unsuruna" bakılırken, bu kıstasın da kaldırılması planlanıyor. Ayrıca aile mahkemeleri de yeniden düzenlenecek.

7- RTÜK DENETİMİ: Tüm dizi, film ve programlarda çocuk gelinlere yönelik özendirici unsurların ayıklanması sağlanacak.

8- ÇOCUK GELİN ARAŞTIRMASI: Aile Bakanlığı, ilk kez Türkiye genelinde "çocuk gelin" araştırmasına çıkacak. Araştırma, düzenli aralıklarla tekrarlanacak.

9- AİLELERE EĞİTİM: Bakanlıklar, evlere yönelik eğitim programlarını çocuk gelinleri içerecek şekilde revize edecek. Ailelere çocukları erken yaşta evlendirmenin suç olduğu anlatılacak.

10- PROJELERE DESTEK: 6 Bakanlık çocuk gelinlerle ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarının projelerini de özel incelemeye alacak. Sahada bu tip projeler desteklenecek.


'En büyük ortağımız Diyanet'
Aile Bakanı Ayşenur İslam, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konusunda en büyük paydaş ve ortaklarının Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu belirtti. İslam, Diyanet'in de özel olarak bir yol haritası hazırladığını ve önümüzdeki günlerde açıklanacağını bildirdi.


KaynaK
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
İşte halktan kopuk olmanın emareleri!!!!

feodal sistemden kopamamış doğu bölgemiz hatta artık yurdumuzun tamamına yakını ne yazıkki kız çocuğunu bir hayvan olarak algılamakta kararlı.Biraz ağır oldu hayvan dedik özür.Elinde bir köpek yavrusu olsa onu istesen sana iki saat ahiret sorusu sorar bakacan mı atacanmı diye ama bu kızları verirken eli mahkum sen adamaın tabancasını arabasını veya anasına bilezikleri ver yeter kızın yaşı ne önemli nasılsa büyür.

Öyle *** niteliksiz bir toplum olmuşuz ki.

Kur'anda müteaddid defalar anana babana yoksula yetime miskine ve esirlere ihsanda bulun diye emirler var suriyeden gelen kızlar bizim değilmi onlar çocuk değilmi birde kaçmış bize hicret etmiş sığınmış muhacirin olmuş.Bakalım ensar ne yapmış adam evine götürmüş demişki biz kardeşiz işte eşlerim birini boşayayım evlen al malımın yarısıda senin muhacirin kabul etmemiş sadece bana iş göster demiş.

Sen ***** suriyeliyi evine al dört ay kira ödemesin ya para ya kızın de utanmadan yaşına bakmadan adam aç kalacağına kızımı al desin reyhanlı ve cıvarında 5000 küçük çoçuk ikinci üçüncü eş bunlar bizim çocuğumuz değilmi

Ben o yöreden evliyim ve yaşım ileri ancak insan haya yoksunu ise güzellikle zorlamadan çok küçük yaşta kızı ikinci alabilir

öncelikle önüne geçilmesi gereken incesttirAile içi ilişkilerde kabak çocuğun başına patlar ve namusu temizlemek için çocuğu temizlerler.

Ancak bizim hala anlayamadığımız bir islam toplumunda yaşadığımız ve müslüman olduğumuzdur.Sizlerin bu tepkileri müslüman olduğunuz için gelmektedir oysa bu yaşananlar bazı avrupa ülkelerinde yasal teminat altına alınmış talmud yasalarına tabi israilde yaş mide bulandırıcı boyuta incest bi ilerisine bağlanmıştır.

Yasalarımız 1930 isviçre yasalarıdır ceza kanunumuz 1924 italyan faşist yasalarından dır.

Kur'an bize yaşamın her anını ahsen-i takvim ile yaradıldığımızı beyan edecek şekilde tanzim etmiştir.Helal harama dikkat edilecek olsa bunların hiç bir tanesi meydana gelmeyecektir.

Kur'anda zina yapmayınız diye bir ayet yoktur.Der ki zinaya yaklaşmayın zinayı oluşturan el göz teması halvet olma gibi olaylar ortadan kalktığındaq gözlerin şehvetten korunduğunda evlenmek isteyenlere yardım edildiğinde bu sıkıntılar bitecektir.
 
Üst