Zor durumdayım, lütfen yardım edin !!

Batuhan Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar ,abiler yaşım 16 ve bu aralar çektiğim büyük bi sıkıntı var. Geçen sene lise tercihi yaptığımda hiç bir liseye yerleşememiştim,açığa alınmıştım. Açığa alındığımı öğrenince en yakınımdaki liseye tercih yapmak zorunda kaldım.O lisede evden baktığım dağın üzerindeydi.Oraya ilk gittiğimde ağlamaya başladım, ortamı,bulunduğu yer ,sessizliği psikolojimi alt üst etti. Ortamıda full bu kekolarla,p*çlerle dolu. Direk ailemi aradım ve gelip beni almalarını istedim.Geldiler nakil işlemi ile tekrar uğraştılar ama maalesef olmadı. Açıköğretime geçmek istedim çünkü artık orası bana resmen cehennem gibi geliyordu.Ailemde olmaz felan dedi ağlayıp ağlayıp durdum 4-5 günden sonra gitmemeye karar verdik ve sınıfta kaldım.Bu yılda aynı okuldayım ve neredeyse tüm okullarda kontenjan yok.Bu sene daha fazla kontenjan olur diye düşünmüştük.Yine aynı durumdayım,iştahım yok ve aşırı uykum geliyor ağlamaktan..Açığa gönderelim diyorlar ama illaha sanayiye göndericez seni diyolar.Ben evde ders çalışıp liseyi geçmek ve aynı zamanda üniversiteye hazırlanmak istiyorum.Sanayiyi bırakın başka yerde çalışayım diyorum,yok illaha sanayi olcak diyorlar..
Akıl verin ,yoksa kendime zarar vericem artık,dayanamıyorum ..

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Hem çalış hem oku nasıl olur?Bu arada geçmiş olsun.:(

Batuhan Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bakıp geçenler!!.. konu güncel ,fikirlerinizi paylaşın lütfen ...

Bahadir06ANK

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Ailenin maddi durumu hakkında bilgim yok. Senden gelecek paraya ihtiyaçları var mı ? Ya da senin okula haylaz olduğun için değil de insanların seni bozacağı veya seviyesi düşük insanlar oldukları için gitmek istemediğini biliyor mu ? Açık da olsa lise lisedir. Okumak isteyen insan her türlü okur. İnternetten konu anlatımı kitaplardan öğrenilir. Öğrenilmeyecek bir şey de yok.

Batuhan Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ailenin maddi durumu hakkında bilgim yok. Senden gelecek paraya ihtiyaçları var mı ? Ya da senin okula haylaz olduğun için değil de insanların seni bozacağı veya seviyesi düşük insanlar oldukları için gitmek istemediğini biliyor mu ? Açık da olsa lise lisedir. Okumak isteyen insan her türlü okur. İnternetten konu anlatımı kitaplardan öğrenilir. Öğrenilmeyecek bir şey de yok.
Çok güzel konuşmussun,yarın 23ünde açıköğretim alımları bitiyor,ama bizimkiler, senin eşin benzerin yok,herkes sana git diyo,daha ne yapalım ne istiyosun diyolar,kendileride durduk yere üzülüyorlar,maddi bi sıkıntımız yok Allah'a şükür.Yarın gitmek zorundayım yoksa ailem(özellikle babam) bana çok kötü gözle bakacaklar,hitap şekilleri çok sert olacak,okula bir gün gitmemezlik yaptığımı öğrenincede böyle yapmışlardı,şimdide daha fenasını yaparlar,içime sıkıntı olur,son yapmam gerekenler nedir sence..

Batuhan Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ha diğer sorunada cevap vereyim okulda arkadaş edinebileceğim bi tip yok,söyledim hepsi şerefsiz, karı kız peşinde dolaşan kekolar diye, ama sen sadece okuluna git gel diyorlar

yo£cu

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba Dostum durumuna üzüldüm
bence öncelikle özgüven konusunda sıkıntılarının olduğunu düşünüyorum tabi sadece yazdıklarına bakarak seni tanımıyorum
öncelikle kendine güvenmelisin önce kendini ikna etmelisin ki aileni de vereceğin herhangi bir konuda ikna edesin.
Kötü kaba kro insanlar her yerde var okul bitince de bunlarla çok defa muhatab olacaksın bence kendini topla varlığını ortaya koy zaten kimle muhatab olup kimle olunmayacağını bilecek yaştasın. bende o okula başla bir sene kendini sık notlarını yükselt istediğin okula geçersin iyi notlar alırsan
Allah yardımcın olsun vereceğin karar ne olursa olsun kendini ikna edecek bir karar olsun

Bahadir06ANK

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Ha diğer sorunada cevap vereyim okulda arkadaş edinebileceğim bi tip yok,söyledim hepsi şerefsiz, karı kız peşinde dolaşan kekolar diye, ama sen sadece okuluna git gel diyorlar
Benimde puanım kötüydü 2-3 hafta endüstri meslek okudum. Özgüvenle felan alakası olduğunu düşünmüyorum. Bilirim tipleri 50 kuruş için birbirlerini öldürürler. Ne tür çakallıı varsa yaparlar. Keşke ailen anlayışlı olsa. Zaten okuyacak insan üniversite kazanacak insan hertürlü kazanır. Bunu istemedikten sonra en kral eğitimi de versen bir şey olmaz. Bir şekilde ailenin ikna olması lazım. Yoksa o okul bitmez

Batuhan Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Benimde puanım kötüydü 2-3 hafta endüstri meslek okudum. Özgüvenle felan alakası olduğunu düşünmüyorum. Bilirim tipleri 50 kuruş için birbirlerini öldürürler. Ne tür çakallıı varsa yaparlar. Keşke ailen anlayışlı olsa. Zaten okuyacak insan üniversite kazanacak insan hertürlü kazanır. Bunu istemedikten sonra en kral eğitimi de versen bir şey olmaz. Bir şekilde ailenin ikna olması lazım. Yoksa o okul bitmez
Bugünde gönderdiler,ağlıya ağlıya eve geldim,adam akıllı derslere giremedim, girince ağlıyasım geliyo kendimi tutuyorum başım çatlayacakmış gibi oluyo.. ambulans geldi beşinci altıncı derste ,esrar içmişler tuvallette,kafayı bulmuşlar pezevenkler.
Direk okulu özetliyim size,hiç bir okulda boş kontejan olmazken bizim okulda 200 boş kontejan var ve dağın başında(cidden dağda),adam bulamassınız yani ,gelen geçeni almışlar. sistem öyle yürüyor çünki. boş yer varsa direk alıyorlar.1 gün, 1 ay gibi geçiyor,lütfen yardımlarınızı ,tavsiyelerinizi bekliyorum ..
Bu gidişle kafayı sıyırıcam ben,takatim kalmadı,mutlu olmak istiyorum artık.

Batuhan Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba Dostum durumuna üzüldüm
bence öncelikle özgüven konusunda sıkıntılarının olduğunu düşünüyorum tabi sadece yazdıklarına bakarak seni tanımıyorum
öncelikle kendine güvenmelisin önce kendini ikna etmelisin ki aileni de vereceğin herhangi bir konuda ikna edesin.
Kötü kaba kro insanlar her yerde var okul bitince de bunlarla çok defa muhatab olacaksın bence kendini topla varlığını ortaya koy zaten kimle muhatab olup kimle olunmayacağını bilecek yaştasın. bende o okula başla bir sene kendini sık notlarını yükselt istediğin okula geçersin iyi notlar alırsan
Allah yardımcın olsun vereceğin karar ne olursa olsun kendini ikna edecek bir karar olsun
Allah razı olsun,ben açıkçası lisenin boş olduğunu düşünüyorum.Oraya bu üzüntülü kafayla gidersem,sınıfı felan geçeceğimi sanmıyorum.Şu kaba kro dediğimiz insanlar evet her yerde var ama bizim lanet olası okulda düzgün insan yok ,ben 8.sınıfta bu insanlardan nefret eder,tiksinirdim.lisede bu tiplerle bi anda birlikte olunca bi kötü oldum.Ulaşımı,yeri(dağda okul),felan değmez hocam,yeminle değmez.Okuldan felanda soğudum ,okula felan gitmem ben artık,açıktan liseyi ikna etmeye çalışıyorum,ikna olurlarsa sabahtan akşama kadar paso ders çalışırım..
Tekrar sağol hocam.