ZoneAlarm Free Firewall 2012 İnceleme

Bu konuyu okuyanlar

octavarium

Doçent
Katılım
27 Eylül 2010
Mesajlar
743
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Anti-virüs yazılımlarının tek başına yeterli olmaması firewall yazılımlarına yönelmemize sebep oluyor. Bu kategoride de en çok tercih edilen isim ZoneAlarm. Check Point’in ücretsiz güvenlik çözümü sunan yepyeni ürünü ZoneAlarm Free Firewall 2012 incelemede.

scaled.php



Ücretsiz olmasının yanında güçlü 2 yönlü güvenlik duvarı özelliği bulunan Free Firewall 2012, hackerları durdurabilme, anti-virüs yazılımlarının es geçtiği virüs ve zararlı yazılımları engelleyebilme özelliği ile de dikkat çekiyor. Yazılımın diğer özelliklerine bakacak olursak;


  • 2 Yönlü Firewall: Gelen ve giden trafiği izler, kötü amaçlı işlemleri önler.

  • YENİ! Kullanıcı Ara yüzü: Tüm kullanıcılara hitap etmesi açısından ara yüz oldukça basitleştirilmiştir.
  • YENİ! Yükleyici: Yeni yükleyici ile yazılımı kurma ve yapılandırma işlemi oldukça hızlandırılmıştır.
  • DefenseNet: Bulut tabanlı olan bu sistem sayesinde 60 milyondan fazla kullanıcının verilerini analiz ederek bir yazılımın güvenliğini doğrular.
  • Kimlik Hırsızlığı Koruması: Bu özellik veri şifrelemesi sağlayarak çevrimdışı kimlik koruması sunar.
  • Windows7, Windows Vista ve Windows XP işletim sistemleri ile tam uyumlu çalışır.
  • Anti-virüs yazılımları ile tam uyumlu çalışır.

YENİ! Yükleyici ile Hızlı Kurulum:

Bir önceki sürümü göre çok daha profesyonel hazırlanmış bir kurulum ekranı sizi karşılıyor. Yeni yükleyici ile kurulumu çok daha hızlı yapabiliyorsunuz. Kurulum dosyasının boyutu oldukça küçük olmasına rağmen (4MB) kurulum esnasında 40 MB boyutunda bir indirme işlemi yapılıyor ve kurulum işlemi başlıyor. Kurulum tamamlandıktan sonra yazılım arka planda çalışmaya başlıyor.

YENİ! Basit Arayüz ve Seçenekler:

scaled.php



Yenilenen arayüzde karşınıza 3 seçenek çıkıyor.


  • Bilgisayar koruması: Güvenlik duvarının genel ve ağ ayarlarını yapacağınız ve sisteminizdeki uygulamaları kontrol edeceğiniz bölüm.
  • İnternet koruması: Sizi tehlikeli web sitelerinden engelleyen kimlik avı koruması ayarının bulunduğu bölüm.
  • Kimlik ve Veri koruması: Identity yani Kimlik koruması ile ilgili bir ayar bulunmuyor. Activate/Manage düğmesinin Kimlik hırsızlığı ile ilgili bilgilendirme amaçlı konulduğunu belirtelim.Buradaki 2.bir seçenek te Çevrimiçi Yedekleme. 2 GB depolama alanı sunan yazılımın yedekleme işlevini kullanabilmeniz için ZoneAlarm Backup yazılımını kurmanız gerekiyor.

Bu 3 seçenekten birine tıkladığınızda çok da detaylı olmayan ayarlar ile karşılaşıyorsunuz. Tarama, sistem bakımı, anti-spam, anti-virüs, ebeveyn kontrolü, gibi diğer ek güvenlik seçenekleri konulmasına karşın bu özelliklerden yararlanamıyorsunuz. Buradaki ara yüzün ( sekmeler, geri düğmesi, ev simgesi) bir tarayıcıyı andırdığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Sonuç olarak; ücretsiz bir firewall yazılımına ihtiyacınız varsa alanında kendini kanıtlamış ZoneAlarm’ın bu yeni sürümünü denemenizi öneririm.

İndirme Adresi: ZoneAlarm Free Firewall 2012

Yazan: Erkan Calp
SDN - ShiftDelete.Net
 

salak adam

Doçent
Katılım
9 Ekim 2011
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
teşekkürler bilader yüklüyorum

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 17:04 ----------

iğrençmiş be kimse yüklemesin
 
Üst