Zico: Şampiyonluğu hak ettik

Bu konuyu okuyanlar

Link

Müdavim
Emektar
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
2,746
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, derbi maçtan önce şampiyonluğu garantilemelerine rağmen Galatasaray'ı kendi sahasında 2-1 yenmelerinin, şampiyonluğu hak ettiklerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, derbi maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, ezeli rakiplerini kendi sahalarında yendiklerini belirterek, ''Böyle önemli bir yılımızda şampiyon olduktan sonra en büyük rakiplerimizden birine karşı onların evinde aldığımız bu galibiyet, bizim sene içinde ne kadar doğru işler yaptığımızı ve şampiyonluğu ne kadar hak ettiğimizi gösteriyor'' dedi.



Futbolcularının derbi maçta profesyonellik örneği gösterdiğini vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Oyuncularım şampiyon olmalarına ve vücut olarak rahatlamalarına rağmen Galatasaray maçının önemini unutmadılar. İşlerine saygı gösterdiler. Sahaya çıkıp savaştılar, mücadele ettiler, büyük rakiplerinden bir tanesine karşı daha iyi olduklarını gösterdiler. Bütün bir camianın sorumluluğunu alarak maça çıktılar. 100. yılda ezeli rakiplerden bir tanesini daha yenerek, mutlu sona yaklaştık. Bütün futbolcularımı bugün gösterdikleri profesyonellikten, inançlarından, azimlerinden ve yüreklerinden dolayı kutluyorum'' diye konuştu.

''REKABET SAHA İÇİNDE OLMALI''
Zico, derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine, ''Futbolun içinde olan herkes, ben de dahil yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular mutlaka futbolun göze hoş gelen bir spor olması için ellerinden geleni yapmalı. Ezeli rekabet her zaman olmalı, fakat bu çirkinlik boyutunda olmamalı. Rekabet saha içinde olmalıdır'' dedi.



2002 Dünya Kupası'nda Türk futbolcuların Güney Koreli futbolcularla birlikte seyircileri selamlamasını örnek olarak gösteren Zico, ''Dünyada güzel görüntülere baktığımızda beni en fazla etkileyen olaylardan bir tanesi, 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin Güney Kore ile oynadığı maçtan sonra Hakan Şükür'ün takım arkadaşlarını, rakip takım futbolcularını el ele tutturarak, tribünleri selamlamaları buna çok güzel bir örnek. Futbolda bu tip örnekler olmalı. Umarım bundan sonraki zamanlarda böyle şeyler yaşanmaz. Çünkü göze hoş gelmiyor. Umarım bu tip kötü görüntüler Türkiye'yi kötü noktalara getirmez. İngiltere belki dibe vurduktan sonra yukarı çıktı. İngiltere'de şu anda kısa bir süre önce herkesi çok duygulandıran görüntüler yaşandı. Manchester United şampiyon olduktan sonra maça çıkarken rakipleri tarafından alkışlandı. Fakat bu İngiltere futbolu dibe vurduktan sonra gerçekleşti. Umarım Türkiye de bu kötü duruma gelmez. Türkiye'nin çok fazla kat etmesi gereken yol var'' diye konuştu.

''GÖREVİME DEVAM ETMEMEM İÇİN SEBEP YOK''
Zico, Fenerbahçe ile iki senelik sözleşmesi olduğunu ifade ederek, görevine devam etmek istediğini söyledi.

''Bizim şampiyon olamamız halinde, bu başkanımızın ve yönetimimizin inisiyatifine kalacaktı'' diyen Brezilyalı teknik adam, ''Şampiyon olamasaydık, yönetimin beni gönderme ve yeni bir teknik direktör getirme hakkı vardı ve bu zaten sözleşmemde de var. Şampiyon olduk ve devam etmemek için hiçbir sebep yok. Ben de bunu gönülden istiyorum. Fakat oturup, başkanımızla ve yönetimle görüşeceğiz ve bir karara varacağız'' şeklinde konuştu.



Zico, ''Size başka takımlardan gelen teklif var mı?'' şeklindeki bir soru üzerine, ''Yok, ben şu anda hiçbir takımı düşünmüyorum. Kafamda olan sadece Fenerbahçe. Fenerbahçe ile iki sene için sözüm var. Her zaman sözlerimi tutan bir insanım'' diye konuştu.

''ARDA ÇOK BÜYÜK BİR YETENEK''
Maçtan sonra saha içinde Arda ile bir süre konuşan Zico, genç oyuncunun çok yetenekli bir futbolcu olduğunu söyledi.



Brezilyalı çalıştırıcı, Arda ile maçtan sonra saha içinde konuşmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Arda maçtan sonra benim yanıma geldi. Şampiyonluk ve bu maç için beni tebrik etti. Ben de ona olan hayranlığımı dile getirdim. Çok iyi bir futbolcu olduğunu, Türk Milli Takım forması altında çok önemli başarılara imza atabileceğini söyledim. Fakat dizinde problem olduğunu, ben de futbolcuyken dizimde problem yaşadığım için dizine dikkat etmesi gerektiği, futbolcu için diz sakatlıklarının ilerde problem yaratabileceğini belirttim. Kendisine dikkat etmesi gerektiğini söyledim'' dedi.

''ALEX BİR KURTARICI DEĞİL, BİR TAMAMLAYICIDIR''
Zico, Alex'i kızının, eşinin ve kayınvalidesinin sağlık problemi nedeniyle kadroya almadığını belirterek, ''Alex, onlar hastanedeyken onlarla birlikte olmak istediğini, geceleri uyuyamadığını söyledi. Ben de onu en iyi şekilde anladım ve kadrodan çıkardım'' dedi.



Brezilyalı teknik adam, Alex için ''Avrupa'da yeterli değil'' eleştirileriyle ilgili bir soru üzerine ise, ''Alex maçlarda tek başına oynamıyor. O yüzden tek başına Alex için 'Avrupa'da yeterli değil' demek yanlış olur. Futbol bir takım oyunudur. Alex, Avrupa kupalarında Fenerbahçe'ye yararlı olabilecek çok kaliteli, çok yetenekli büyük bir futbolcu, ama Alex bir kurtarıcı değil, bir tamamlayıcıdır'' ifadelerini kullandı.


''TUNCAY’IN KALMASINI İSTİYORUM''

Tuncay'ın herhangi bir ülkede, herhangi bir ligde kolaylıkla oynayabilecek, savaşçı bir karaktere sahip oyuncu olduğunu anlatan Zico, ''Şu anda Fenerbahçe'de sembol bir oyuncu. Taraftarla iletişimi çok iyi. Hiçbir zaman pes etmeyen bir yapıya sahip. Teknik direktör olarak onun takımımda kalmasını istiyorum. Umuyorum Tuncay için hayırlısı olur ve umuyorum Fenerbahçe'de kalır'' dedi.

Brezilyalı çalıştırıcı, hedefinin önümüzdeki sezon Türkiye Ligi'nin haricinde Şampiyonlar Ligi'nde bir şeyler yapmak olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe'de devam ettiğimiz sürece bu hedefi gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada, Zico'dan önce basın toplantısı yapan Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, basın toplantısı ardından koridorda karşılaştığı Brezilyalı teknik adamla öpüşerek, Zico'yu tebrik etti.

Kaynak Ntvspor
 

Alper Yüksel

Doçent
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
668
Reaksiyon puanı
309
Puanları
63
Yaş
23
Bundan sonra fener kendine gelemedi bir türlü zaten :D
 
Üst