hasangunay21
Öğrenci
- Katılım
- 6 Aralık 2015
- Mesajlar
- 3
- Reaksiyon puanı
- 0
- Puanları
- 0
Merhabalar , foruma yeni katıldım fakat bayağı uzun bir süredir misafir olarak takip ediyordum.
İzniniz olursa ilk konumu açmak istiyorum. Bugün kahvaltı yaparken farkettim ki ailemiz cok fazla zeytin ve yağı tüketiyor bende bu konuyu açtım masada.
1 ay kadardır da zeytin çekirdeğini yutmanın çok faydalı olduğunu öğrenen babam banada yapmamı söyledi, ben de yeterince araştırmadan
yapmam dedim.Kahvaltıdan sonra araştırdım ve gerçekten çok faydalı olduğunu öğrendim, gidip zeytin yiyip çekirdeğini yuttum
Yazı biraz uzun olacağı için başlıklarını okusanız bile faydalarının ne kadar çok olduğunu göreceksiniz.
Bilindiği üzere halk zeytinyağının bir diğer adıda sıvı altın'dır. Buyrun faydalarına bakalım
Zeytin Yağı ;
Kanser riskini azaltır:İçerdiği 'polyphenols', bitkisel antioksidan ile hücreleri kanserden korur. Tekil doymamış yağ oranı kansere karşı etkilidir.
Kalbi korur:Kalbiniz için zeytinyağından daha iyi hiçbir şey yoktur. İyi kolesterolü yükseltir (HDL), kötü kolesterolü düşürür, kandaki yağ oranını dengeler, itihabı ve diğer kalp hastalıklarına neden olan sağlık sorunlarını önler.
Kan basıncını düşürür:İçerdiği etkili antioksidanlar damarları güçlendirir ve genişletir.
Kilo vermenizi sağlar:Kendine has lezzeti ve doymuş yağ oranının düşük olması kilo vermeye yardımcıdır.
Baş ağrısını azaltır:Eğildiğinizde başınıza doğru saplanan bir ağrınız varsa; salata ve sebzelere düzenli ekleyeceğiniz zeytinyağı sayesinde hem bu ağrıdan hem de mide sorunlarından kurtulabilirsiniz.
Aynı zamanda şu pratik bilgileride bilmenizde fayda var ;
* Havadaki sigara dumanını ve kirliliği temizleme yollarından biri de zeytinyağı kullanmaktır. Zeytinyağına bandırılmış pamuk ya da keten fitilleri yakarak odanızın havasını değiştirebilirsiniz.
* Astım hastalığı olanlar zeytinyağı kandillerini rahatlıkla kullanabilir.
* Yumuşak bir bezin üzerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve değerli takılarınızı ovun.
* Kızartma tavalarınızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Elde yıkayıp, bir havluyla kuruladıktan sonra zeytinyağıyla iyice ovarsanız ömrünü uzatırsınız.
* Eğer bir balık tutkunuysanız, oltanızın ucuna ve ipine sertleşmemesi için zeytinyağı sürebilirsiniz.
* Evinizdeki büyük yapraklı bitkilere ya da çiçeklere ayda bir kez, bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerseniz hem canlanır hem de beslenmiş olur.
* Sıkışan fermuarlarınızı zeytinyağı ile çözebilirsiniz.
* Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmıyor. Yaz mevsimindeyiz, aklınızda bulunsun.
* Doğumdan sonra oluşan çatlaklar zeytinyağı sürüldüğünde büyük oranda yok oluyor.
* Bebeğinizin ıslak mendilini kendiniz yapabilirsiniz.
Saçlara Zeytinyağı Desteği
Vücut bakımınızın neredeyse tamamını zeytinyağı ile yapabilirsiniz.
Tırnaklarınızın kırılmaması için limonla zeytinyağını karıştırın ve akşamları yatmadan önce tırnaklarınızı bu karışımla ovun.
Ayaklarınız çok yorulduysa bir kaptaki ılık suya damlatacağınız zeytinyağı ve limon işinize yarayacaktır. Ayağınızı suyun içinde birkaç dakika bekletin.
Saçlarınızın kuru ve yıpranmış olduğundan şikayetçiyseniz badem ve kabak çekirdeği yağı ile zeytinyağını karıştırın.
Saçlara banyodan sonra masaj yapın, nemli bir havlu ile sarıp bekleyin ve durulayın.
Zeytinyağlı sağlık reçeteleri
Zeytin ve zeytinyağının tıbbi özellikleriyle kullanıldığı yerlerle ilgili çok sayıda kitap yazılmıştır. Ayvalık Ziraat Odası tarafından hazırlanan kitapta da; zeytinyağının kanserden yüksek tansiyona, kolesterolden zatürreye ve şekere kadar birçok hastalığa birebir olduğu belirtiliyor. Kitapta çeşitli şifa reçetelerine de yer verilmiş. İşte bunlardan bazıları:
Kalp ve karaciğer hastalığı: Sabahları aç karnına bir çorba kaşığı içilmelidir.
Tansiyon-yüksek kolesterol: Dört çay bardağı suya, 20 tane zeytin yaprağı konur. Üç çay bardağı su kalıncaya kadar kaynatılıp, süzülür. Günde bir çorba kaşığı içilir.
Nezle ve grip: Zeytin ağacı ve yaprakları kaynatılarak, buharı teneffüs edilir.
Yara ve iltihaplar: Yaprakları ile çok körpe dalları dövülerek yara üzerine konur. Bu, cildi delerek, iltihabı dışarı akıtır. Siyatik için de uygulanır.
Şeker hastalığı: Zeytin tanesi, iştah açmada, pankreas bozukluğu ve tembelliğinde, şeker hastalığında iyileştirici özelliğe sahip. Yemeğe başlamadan 35-40 damla zeytin özünün, bir bardak suya damlatılarak içilmesi öneriliyor.
Zatürre: Dört saat arayla birer çorba kaşığı zeytinyağı içilmeli...
Zona: Yakıcı ağrılara neden olan bu cilt hastalığında önce 1/1 oranında karıştırılan su ve sirke ile kompres yapılmalı, ardından zeytinyağı ile masaj yapılmalıdır.
Yüksek ateş: 50 gram zeytinyağı bir litre su ile karıştırılıp kaynatıldıktan sonra, yemeklerden önce birer çay bardağı içilirse ateş düşer.
Egzama: Üç çorba kaşığı zeytinyağı, üç çorba kaşığı çiğ süt ve üç çorba kaşığı su iyice karıştırılıp, egzamaya sürülür.
Dudakları koruyor: Güneş, rüzgar ve soğuk; dudaklarınızı kurutur ve çatlatır. Dudaklarınızı korumak için zeytinyağı hemen elinizin altında. Yapacağınız tek şey zeytinyağını dudaklarınıza sürüp bir süre çekmesini beklemek.
ÇOCUKLAR VE ZEYTİNYAĞI
Yaşamın ilk yıllarında beynin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesinin, beslenmeyle doğrudan bağlantılı olmaktadır. Çocuk beslenmesinde yağlar, yaşamsal bir rol oynar. Zeytinyağı, bu açıdan da vazgeçilmez bir besindir. Yaşamın temel koşulu, vücut hücrelerinin sürekli olarak kendilerini yenileyebilmeleridir. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde çok hızlı olan hücre yenilenmesi, yaş ilerledikçe azalır ve yavaşlar. Beslenme ile yaşlanma arasında güçlü bir ilişki vardır. Besinler vücudumuzda enerjiye çevrilirken oksidan denilen bazı maddeler açığa çıkar. Hücre gelişimini olumsuz yönde etkileyen oksidanlar, yaşlanma sürecini de hızlandırır. Antioksidan adı verilen bazı maddeler ise oksidanların olumsuz etkisini ortadan kaldırır. Başta E vitamini olmak üzere çok sayıda antioksidan madde içeren zeytinyağı, hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.
Yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan bir başka sorun da, kireçlenmedir. Aralarında kalsiyumun da bulunduğu bazı mineraller, kireçlenmeyi önler. Zeytinyağı, bu minerallerin vücuttaki etkisini artırarak kireçlenmeye karşı önemli bir rol oynar.
Sonuç olarak ;
Tarih boyunca pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan ve yüksek tansiyondan kolesterole,
kanserden kalp rahatsızlıklarına ve şekere kadar pek çok hastalığa şifa olan zeytinyağı, dünya tarafından âdeta yeniden keşfediliyor.
ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ'NİN FAYDALARINA KISA BİR ŞEKİLDE GÖZ ATALIM
Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faydaları şöyledir ;
1- Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirir.
2- Bağırsak ve sindirim yollarını düzenler.
3- Basur ve prostatı engeller, basur olanlarında iyileşmesini sağlar,
4- İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.
Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım.
ÖNEMLİ NOT: Zeytin çekirdeklerinin ögütülmesine ihtiyaç yoktur. Midemizin salgıladığı asit yeterince güçlü olduğu için kendisi öğütmektedir.
Kaynak PROF. DR. AHMET MARANKİ
Bir kişinin bir şey öğrenmesi bize yeterlidir , sevgilerle .
İzniniz olursa ilk konumu açmak istiyorum. Bugün kahvaltı yaparken farkettim ki ailemiz cok fazla zeytin ve yağı tüketiyor bende bu konuyu açtım masada.
1 ay kadardır da zeytin çekirdeğini yutmanın çok faydalı olduğunu öğrenen babam banada yapmamı söyledi, ben de yeterince araştırmadan
yapmam dedim.Kahvaltıdan sonra araştırdım ve gerçekten çok faydalı olduğunu öğrendim, gidip zeytin yiyip çekirdeğini yuttum
Yazı biraz uzun olacağı için başlıklarını okusanız bile faydalarının ne kadar çok olduğunu göreceksiniz.
Bilindiği üzere halk zeytinyağının bir diğer adıda sıvı altın'dır. Buyrun faydalarına bakalım
Zeytin Yağı ;
Kanser riskini azaltır:İçerdiği 'polyphenols', bitkisel antioksidan ile hücreleri kanserden korur. Tekil doymamış yağ oranı kansere karşı etkilidir.
Kalbi korur:Kalbiniz için zeytinyağından daha iyi hiçbir şey yoktur. İyi kolesterolü yükseltir (HDL), kötü kolesterolü düşürür, kandaki yağ oranını dengeler, itihabı ve diğer kalp hastalıklarına neden olan sağlık sorunlarını önler.
Kan basıncını düşürür:İçerdiği etkili antioksidanlar damarları güçlendirir ve genişletir.
Kilo vermenizi sağlar:Kendine has lezzeti ve doymuş yağ oranının düşük olması kilo vermeye yardımcıdır.
Baş ağrısını azaltır:Eğildiğinizde başınıza doğru saplanan bir ağrınız varsa; salata ve sebzelere düzenli ekleyeceğiniz zeytinyağı sayesinde hem bu ağrıdan hem de mide sorunlarından kurtulabilirsiniz.
Aynı zamanda şu pratik bilgileride bilmenizde fayda var ;
* Havadaki sigara dumanını ve kirliliği temizleme yollarından biri de zeytinyağı kullanmaktır. Zeytinyağına bandırılmış pamuk ya da keten fitilleri yakarak odanızın havasını değiştirebilirsiniz.
* Astım hastalığı olanlar zeytinyağı kandillerini rahatlıkla kullanabilir.
* Yumuşak bir bezin üzerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve değerli takılarınızı ovun.
* Kızartma tavalarınızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Elde yıkayıp, bir havluyla kuruladıktan sonra zeytinyağıyla iyice ovarsanız ömrünü uzatırsınız.
* Eğer bir balık tutkunuysanız, oltanızın ucuna ve ipine sertleşmemesi için zeytinyağı sürebilirsiniz.
* Evinizdeki büyük yapraklı bitkilere ya da çiçeklere ayda bir kez, bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerseniz hem canlanır hem de beslenmiş olur.
* Sıkışan fermuarlarınızı zeytinyağı ile çözebilirsiniz.
* Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmıyor. Yaz mevsimindeyiz, aklınızda bulunsun.
* Doğumdan sonra oluşan çatlaklar zeytinyağı sürüldüğünde büyük oranda yok oluyor.
* Bebeğinizin ıslak mendilini kendiniz yapabilirsiniz.
Saçlara Zeytinyağı Desteği
Vücut bakımınızın neredeyse tamamını zeytinyağı ile yapabilirsiniz.
Tırnaklarınızın kırılmaması için limonla zeytinyağını karıştırın ve akşamları yatmadan önce tırnaklarınızı bu karışımla ovun.
Ayaklarınız çok yorulduysa bir kaptaki ılık suya damlatacağınız zeytinyağı ve limon işinize yarayacaktır. Ayağınızı suyun içinde birkaç dakika bekletin.
Saçlarınızın kuru ve yıpranmış olduğundan şikayetçiyseniz badem ve kabak çekirdeği yağı ile zeytinyağını karıştırın.
Saçlara banyodan sonra masaj yapın, nemli bir havlu ile sarıp bekleyin ve durulayın.
Zeytinyağlı sağlık reçeteleri
Zeytin ve zeytinyağının tıbbi özellikleriyle kullanıldığı yerlerle ilgili çok sayıda kitap yazılmıştır. Ayvalık Ziraat Odası tarafından hazırlanan kitapta da; zeytinyağının kanserden yüksek tansiyona, kolesterolden zatürreye ve şekere kadar birçok hastalığa birebir olduğu belirtiliyor. Kitapta çeşitli şifa reçetelerine de yer verilmiş. İşte bunlardan bazıları:
Kalp ve karaciğer hastalığı: Sabahları aç karnına bir çorba kaşığı içilmelidir.
Tansiyon-yüksek kolesterol: Dört çay bardağı suya, 20 tane zeytin yaprağı konur. Üç çay bardağı su kalıncaya kadar kaynatılıp, süzülür. Günde bir çorba kaşığı içilir.
Nezle ve grip: Zeytin ağacı ve yaprakları kaynatılarak, buharı teneffüs edilir.
Yara ve iltihaplar: Yaprakları ile çok körpe dalları dövülerek yara üzerine konur. Bu, cildi delerek, iltihabı dışarı akıtır. Siyatik için de uygulanır.
Şeker hastalığı: Zeytin tanesi, iştah açmada, pankreas bozukluğu ve tembelliğinde, şeker hastalığında iyileştirici özelliğe sahip. Yemeğe başlamadan 35-40 damla zeytin özünün, bir bardak suya damlatılarak içilmesi öneriliyor.
Zatürre: Dört saat arayla birer çorba kaşığı zeytinyağı içilmeli...
Zona: Yakıcı ağrılara neden olan bu cilt hastalığında önce 1/1 oranında karıştırılan su ve sirke ile kompres yapılmalı, ardından zeytinyağı ile masaj yapılmalıdır.
Yüksek ateş: 50 gram zeytinyağı bir litre su ile karıştırılıp kaynatıldıktan sonra, yemeklerden önce birer çay bardağı içilirse ateş düşer.
Egzama: Üç çorba kaşığı zeytinyağı, üç çorba kaşığı çiğ süt ve üç çorba kaşığı su iyice karıştırılıp, egzamaya sürülür.
Dudakları koruyor: Güneş, rüzgar ve soğuk; dudaklarınızı kurutur ve çatlatır. Dudaklarınızı korumak için zeytinyağı hemen elinizin altında. Yapacağınız tek şey zeytinyağını dudaklarınıza sürüp bir süre çekmesini beklemek.
ÇOCUKLAR VE ZEYTİNYAĞI
Yaşamın ilk yıllarında beynin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesinin, beslenmeyle doğrudan bağlantılı olmaktadır. Çocuk beslenmesinde yağlar, yaşamsal bir rol oynar. Zeytinyağı, bu açıdan da vazgeçilmez bir besindir. Yaşamın temel koşulu, vücut hücrelerinin sürekli olarak kendilerini yenileyebilmeleridir. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde çok hızlı olan hücre yenilenmesi, yaş ilerledikçe azalır ve yavaşlar. Beslenme ile yaşlanma arasında güçlü bir ilişki vardır. Besinler vücudumuzda enerjiye çevrilirken oksidan denilen bazı maddeler açığa çıkar. Hücre gelişimini olumsuz yönde etkileyen oksidanlar, yaşlanma sürecini de hızlandırır. Antioksidan adı verilen bazı maddeler ise oksidanların olumsuz etkisini ortadan kaldırır. Başta E vitamini olmak üzere çok sayıda antioksidan madde içeren zeytinyağı, hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.
Yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan bir başka sorun da, kireçlenmedir. Aralarında kalsiyumun da bulunduğu bazı mineraller, kireçlenmeyi önler. Zeytinyağı, bu minerallerin vücuttaki etkisini artırarak kireçlenmeye karşı önemli bir rol oynar.
Sonuç olarak ;
Tarih boyunca pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan ve yüksek tansiyondan kolesterole,
kanserden kalp rahatsızlıklarına ve şekere kadar pek çok hastalığa şifa olan zeytinyağı, dünya tarafından âdeta yeniden keşfediliyor.
ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ'NİN FAYDALARINA KISA BİR ŞEKİLDE GÖZ ATALIM
Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faydaları şöyledir ;
1- Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirir.
2- Bağırsak ve sindirim yollarını düzenler.
3- Basur ve prostatı engeller, basur olanlarında iyileşmesini sağlar,
4- İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.
Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım.
ÖNEMLİ NOT: Zeytin çekirdeklerinin ögütülmesine ihtiyaç yoktur. Midemizin salgıladığı asit yeterince güçlü olduğu için kendisi öğütmektedir.
Kaynak PROF. DR. AHMET MARANKİ
Bir kişinin bir şey öğrenmesi bize yeterlidir , sevgilerle .