Zamunda.Net Üyelik Alımı Açıldı!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Banlanmamak için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. 15 gün veya daha fazla Zamunda'ya girmesseniz banlanırsınız.
Eğer 15 günden fazla girmemeyi düşünüyorsanız Zamunda hesabınıza giriş yaptıkdan sonra Profile'ye basıp Account Parking'i yes yapın submit changes diyin.

Ratio 0.3 olması gerekiyor yapabilmek için :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Banlanmamak için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. 15 gün veya daha fazla Zamunda'ya girmesseniz banlanırsınız.
Eğer 15 günden fazla girmemeyi düşünüyorsanız Zamunda hesabınıza giriş yaptıkdan sonra Profile'ye basıp Account Parking'i yes yapın submit changes diyin.

ben tam 2 ay girmedim yine banlanmadım. Ratio 0.139

Neon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
erenberk açıklamış ama ben biraz daha açayım.

P2P: Açılımı "Peer to peer" dir. Peer "eş" demektir. İki veya daha fazla istemci arasında veri paylaşmak için kullanılan bir ağ protokolüdür.
Seed: Torrent dosyasını paylaşan kişidir. Bir torrent dosyasını indirmek için en az 1 tane seed olması lazım.
Leech: Torrent dosyasını indiren kişidir. Bunlara sömürücü de denir.

Ratio dediğimiz olay torrentte indirme ve gönderme oranıdır. Birçok torrent sitesinde ratio özelliği vardır. Zamunda.NET'tede bu özellik mevcut. Ratio'ya dikkat etmemiz gerekir. Nedeni ise Torrent siteleri indirdiğimiz dosyayı seed etmemizi isterler. Ama bazılarımız sadece kendilerine müslüman oldukları için başkalarını takmazlar. Bunlar sürekli sömürürler ve hiç dosya göndermezler (upload). İşte Torrent siteleride bu istenmeyen torrent kullanıcılarına çare bulmak için "ratio" özelliğini çıkardı. Ratio sistemine göre Download ve Upload miktarını dengelemen lazım. Çok fazla dosya indirip hiç veri göndermiyorsan siteden yöneticiler tarafından banlanırsın.

Utanarak söylüyorum ki ben Leech grubuna giriyorum :mrgreen:. Türkiye şartlarında bu komik internet hızlarıyla nasıl upload yapılır ki? Torrent sitelerinin biz Türk kullanıcılarını anlamalarını istiyoruz. :laugh:

laz_boa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim onemli bir sorum daha olacak millet arena-tr dedi zamunda dedi sonunda ikisinede kavuştum.bitturk davetiyesiz suan turkiyede en beğendiim turk sitelerinden memnundum yani.arenadan farki varmi anlamadim.bide isohunt çok hizli vede seed sayisi cok dunya geneli olduğu icin.indirdiğim her dosya çok hizli indi yani max hizla.isohuntta ratioda göremedim uyelikte acik herzaman galiba?neden zamunda?dunyada ilk 10 olarak görülen siteler neden tr de rağbet gormuyor?

AkaBEY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eyvallah hocam sagolasın sayende aldım bir tanede ben

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
arkadaşlar benim onemli bir sorum daha olacak millet arena-tr dedi zamunda dedi sonunda ikisinede kavuştum.bitturk davetiyesiz suan turkiyede en beğendiim turk sitelerinden memnundum yani.arenadan farki varmi anlamadim.bide isohunt çok hizli vede seed sayisi cok dunya geneli olduğu icin.indirdiğim her dosya çok hizli indi yani max hizla.isohuntta ratioda göremedim uyelikte acik herzaman galiba?neden zamunda?dunyada ilk 10 olarak görülen siteler neden tr de rağbet gormuyor?

Çünkü zamunda'da seeder yani paylaşım yapan kişi sayısı az bile olsa indirme hızı çok fazla oluyor. Örneğin 2 kişi bile seed etse 500-600 kb hız ile indirebiliyorsun çoğunlukla. Ama isohunt ya da diğer public trackerlerde 2 seeder ile bu hıza ulaşmak milyonda bir ihtimal :D

Arena-tr içinse şunu söyleyebilirim. Türkiye'de ilk tracker olan sitelerden biri bunlardı (Sitenin ilk ismi arena-tr değildi). Siteleri kapatıldı, farklı isimle yeniden döndüler falan fişman... Yani bu konuda epey deneyimliler ve çoğu torrentlerinde sunucu desteği veriyorlar. Bu yüzden arena-tr bir adım öne çıkıyor.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Zamunda'da ikinci hesabım da var arena-tr lazım bana ya yokmu davetiye yollayan :D

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Çünkü zamunda'da seeder yani paylaşım yapan kişi sayısı az bile olsa indirme hızı çok fazla oluyor. Örneğin 2 kişi bile seed etse 500-600 kb hız ile indirebiliyorsun çoğunlukla. Ama isohunt ya da diğer public trackerlerde 2 seeder ile bu hıza ulaşmak milyonda bir ihtimal :D

Arena-tr içinse şunu söyleyebilirim. Türkiye'de ilk tracker olan sitelerden biri bunlardı (Sitenin ilk ismi arena-tr değildi). Siteleri kapatıldı, farklı isimle yeniden döndüler falan fişman... Yani bu konuda epey deneyimliler ve çoğu torrentlerinde sunucu desteği veriyorlar. Bu yüzden arena-tr bir adım öne çıkıyor.

katılıyorum dün burdan bişiler indirmiştim arena-tr deki hızın iki katıydı :D

---------- Post added at 12:08 ---------- Previous post was at 12:07 ----------

yavv bunun dili nasıl türkçe yokmu :S :S

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Zamunda'yı diyorsan kardeş sadece ingilizce ve bulgarca.Başka seçenek yok.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Kaptım şimdi bir tane : )

new_cont

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kardeş walla çok teşekkür ederim 2. üyeliği hemen kaptım 20gb.ta upload yaptım saglama aldım ne olur ne olmaz :)

_Saytun_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
ooh hala devam ediyo. hiç bu kadar uzun sürmemişti üyelik alımları

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ne bereketli konu açmışım, 3 gündür açık :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
zamundanın üye sayısı kaç oldu aceba. 3 günde nerden baksan yüzbin kişi üye olmuştur.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hala almayan varsa, hadi çabuk alın :D... güncel

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar hesapları banlatmamak için ne yapmalıyız

_Saytun_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
bence kapatmayı unuttular :D. 5 tane aldım. aklıma geldikçe alıyorum :D

wholet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hala kapamadılar anlamadımk ?? bi kaçtane üyelik almak tehlikeli değil mi ? ünde bir tane üyelik alabilirsiniz diyor zaten de bende dns ayarı vardı onu kaldırıp 1 tane daha aldım ama rsikli mi :D 2.sine girmem zaten fazlada yedekde dursun dedim :D

bir de benim ratio hala 0 indirdim indirdim hala 0 download da 0 upload da 0 herşey sıfır neden ??

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Hala kapamadılar anlamadımk ?? bi kaçtane üyelik almak tehlikeli değil mi ? ünde bir tane üyelik alabilirsiniz diyor zaten de bende dns ayarı vardı onu kaldırıp 1 tane daha aldım ama rsikli mi :D 2.sine girmem zaten fazlada yedekde dursun dedim :D

bir de benim ratio hala 0 indirdim indirdim hala 0 download da 0 upload da 0 herşey sıfır neden ??

Kendimi Kendimden çıkarsam 0 Kalmaz diyosn :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

2. üyelik almakla sıkıntı çıkmaz merak etme :)

Ratio değerleri 24 saatte bir güncelleniyor. O yüzden şuan itibariyle ratio değerinin 0 gözükmesi normal :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Şu işi iyice bilenlere bir sorayım.
Leechturk'de utorrentten DHT ayarını kapatmadan ve utorrentin kullandığı portu modemde açmadan uploadlarınız düzgün gözükmez diyorlar.

Zamunda'da da böyle mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...