Zamanlayıcı nasıl yapabilir ?

boris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaşlar bir zamanlayıcı olucak zamanlayıcı haftalık çalışcak belli zamnı gelince açılcak zamanı gelince kapancak bunu nasıl yapabilirim php ile örnek varsa elinizde sevinirim.

sithlord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dedigin gibi birsey yok, yani php kodu yazayim sonra istedigim zaman calissin denmez. Ama linux systemlerde cron servisini kullanabilirsin. Windows sistemlerdede benzer birsey olmasi lazim. cron icin man crontab yazarak daha fazla bilgi alabilirsin.

boris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
söyle bişey ben veri tabanıma saat dilimlerini girdim şu saatte açılış bu saatte kapanış şeklinde gösterdim ama buna zamanı geldiğinde açık zamanı geldiğinde kapalı olucak

sithlord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anladigim kadariyla databaseinde acilis saati ve kapanis saati alanlari var. PHP ile yapilmis web sayfasinin acik saatlerde baska kapali saatlerde baska calismaini istiyorsun. Bu durumda zamanlanmis gorev kullanmana gerek yok. Php sayfasinin basina o anda magazanin acik olup olmadigini anlayacak bir kod yazip ona gore cikti uretirsin.

Zamanlanmis gorevler sadece bunlarla sinirli olmamakla beraber yedekleme, sistem saglik testi, email gonderme , virus arama gibi durumlarda kullanilir.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bilgi paylaşımı hat safhada, bir masaüstü zamanlayıcısına ihtiyacın olduğunu sandım post'a dahil oldum, fakat php temelin varsa shitlord'un açıklaması tam bir altın niteliğinde senin için.

nacizane;
ham (salt) php html çıktısında gösterilmez, gerekli çıktıyı üreticek bir sayfa yazmaktan çok index.php'ye gerekli sayfaya yönlendiricek meta tag'ını çıktılatırsan daha kolay olabilir.
fakat ben ayrı sayfa değilde, bir sayfada toparladım dersen basit bir karar yapısı, bir veri tabanı sorgusu ve bir kaç php çıktısıyla iş tamamdır.

paylaşım yapasım geliyor üstatları gördükçe, nacizane detaylı bir açıklama getireyim dedim, çünki arama motorları ile post'a dahil olan arkadaşların bilgi seviyesi her zaman beklenen gibi olmayabiliyor.

boris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladigim kadariyla databaseinde acilis saati ve kapanis saati alanlari var. PHP ile yapilmis web sayfasinin acik saatlerde baska kapali saatlerde baska calismaini istiyorsun. Bu durumda zamanlanmis gorev kullanmana gerek yok. Php sayfasinin basina o anda magazanin acik olup olmadigini anlayacak bir kod yazip ona gore cikti uretirsin.

Zamanlanmis gorevler sadece bunlarla sinirli olmamakla beraber yedekleme, sistem saglik testi, email gonderme , virus arama gibi durumlarda kullanilir.

Arkadaşım bende databaseden veriyi aldım ve sayfaya açık ve kapalı konumu veriyorum ama manuel bir şekilde mağazayı açıyom ve kendim kapatıyom örnek olarak ama ben bu mağzayı kendim amadan ve zamanı gelince açılcak zamanı gelince kapancak ben dokunmadan böyle bişeyi nasıl yapabilirim

sithlord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Databaseden okuyorsan neden manual olarak acip kapatiyorsun tam anlamadim. Manual acmak derken yada magazayi acmak derken neyi kastediyorsun? Magaza derken online bir magazadan bahsediyoruz degil mi? databasede acilis ve kapanis saatin var ise senin dokunmana gerek yok zaten. yapmak istedgiin seyi daha detayli anlatirsan yardimci olabilirim sanirim.

boris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi benim 5 tane mağazam var bu 5 tane mağazamın açması için giriş bölümü var kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaptığı zaman mağazalar açılmış gözüküyor ama bu mağaza sahipleri zamanında girmediği için yada açmayı unuttuğu için mağaza açılmış olmuyor ama saati gelince açılması lazım admin panelinden bende durmadan açıp kapatıyorum bu mağazaları buda sorun oluyor bunun yerine saat 10:30 da açılıyorsa mağaza saat 10:30 gelince açık gözükecek akşam 23:30 kapatıyorsa mağaza o saatte otomatik bir şekilde kapatılmış olucak sistemde inşallah anlatabilmişimdir.