Z5 mi Z3 mü G4 mü

Özcan Bulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Z5 Z3 ve G4 arasında kaldım lütfen yardımcı olun

Z5 e Z3 ten farkı yok diyolar G4ün de özellikleri ve fiyatı iyi sağlamlık performans ve tasarım olarak sizce hangisi? Lütfen yardımcı olun

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.. ☺☺

holyfear

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabikide z5 de gelistirme daha cok ve lg serilerine gore daha stabil calisiyor 810 kullanyo isinabilir ama telefonda onlem olarak isi borulu sogutma yapmislar

holyfear

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fiyatta sikinti olur diyosa z5 compact alabilirsin daha avantajli olur

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Z5 ama G4 ile fiyat farkları var.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Z5 e Z3 ten farkı yok diyolar G4ün de özellikleri ve fiyatı iyi sağlamlık performans ve tasarım olarak sizce hangisi? Lütfen yardımcı olun

MerhabA,

Z5 ve g4 modelleri dusunuyorsaniz z3 modeline hic girmeyin. Cunki z3 islemci ve kamera konularinda g4 ve z5'in gerisinde kaliyor. Oncelikle bu uc modelden z3'u eleyerek baslayin karar vermeye.

Diger nokta g4 mu z5 mi?

Islemci, batarya performansi, kasa malzeme kalitesi, genel sistem stabilitesi icin sony xperia z5 alin.

Kamera, ekran, uygun fiyat icin lg g4 alin.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
eğer parada sıkıntı yoksa z5 yazılım ve tasarım olarak daha güzel bence ama g4 de küçümsenmeyecek kadar uygun fiyatta performans sunuyor

murdax105nc

Asistan
Reaksiyon puanı
33
g4 ile z5'i karşılaştırırsan z5 çok az farkla daha iyi ama aralarında dağlar kadar fark yok. sadece z5 bazı konularda g4'ten biraz daha önde. belki normal kullanımda hissetmezsin bile. sırf bunun için minimum 750-800 tl fark verip z5 almak mantıksız gibi duruyor.

fatihselimy

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Z5 kullanan biri olarak z5 tavsiye ederim performans olarak hiç biri üzmez.tasarım olarak z5 baya sade ve kibar eğer sormak istediğin bir soru varsa buyur.Para sıkıntın yoksa z5 al

Özcan Bulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlarınız için teşekkürler peki z5 fiyatı ne kadar ?

Özcan Bulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MerhabA,

Z5 ve g4 modelleri dusunuyorsaniz z3 modeline hic girmeyin. Cunki z3 islemci ve kamera konularinda g4 ve z5'in gerisinde kaliyor. Oncelikle bu uc modelden z3'u eleyerek baslayin karar vermeye.

Diger nokta g4 mu z5 mi?

Islemci, batarya performansi, kasa malzeme kalitesi, genel sistem stabilitesi icin sony xperia z5 alin.

Kamera, ekran, uygun fiyat icin lg g4 alin.

Verdiğin bilgi için teşekkürler fakat g4 ile z5 arasında bariz bir fark varmı acaba çünkü iki cihaz arasında 700-800 tl civarı fiyat farkı var bu fiyat farkını karşılayabilecek bi özelliği var mı acaba ?

fatihselimy

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Verdiğin bilgi için teşekkürler fakat g4 ile z5 arasında bariz bir fark varmı acaba çünkü iki cihaz arasında 700-800 tl civarı fiyat farkı var bu fiyat farkını karşılayabilecek bi özelliği var mı acaba ?
G4 ün ekranı daha iyi.işlemcilerden z5 inki daha güçlü ve güncel.Kameralar yaklaşık aynı.Z5 in malzeme kalitesi tasarımı(incelik olarak),ses özellikleri daha iyi.Değer mi bilmem ama ben sırf eldeyken verdiği his için g4 değilde z5 aldım.

suatyurteri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu tarz markaların amiral gemileri için konuşursak açıkçası tasarım haricinde ki zaten o başlı başına insanı bir telefon almaya ikna edecek kadar güçlü bir çekim kuvvetine sahip kişisel kullanım olarak aralarında çok farklar olmuyor geriye ufak tefek ayrıntılar kalıyor. Bu iki cihaz arasında alıpta keşke diğerini alsaydım diyeceğin bir fark yok. Sony su geçirmezliği daha uzun pil ömrü ve ince tasarımı ile bana kalırsa ön planda ama g4 ünde fiyatı cezbediyor. Z5 i almaya niyetlenirsen çok değil Mayıs gibi Z6 nın tanıtılacağına dair söylentiler dolanıyor Z6 nın piyasaya çıkması Z5 in fiyatında oynamalara sebep olacaktır.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

İki urun arasinda;

*İslemci: z5 sd810- g4 sd808 kullaniyor. Bu iki islemci cekirdek olarak farkliliklara sahip ama gubdelik kullanimda sizi olumsuz yonde etkilemez g4'un 808'i. İki islemci arasindaki en buyuk fark ise gpu biriminde. Sd810 adreno 430 , sd808 ise adreno 418 kullaniyor. Bu noktada sd810 daha once kaliyor. Yani bir oyun oynucaginiz zaman z5 daha iyi performans verir. Ama bu fark sadece en ust seviye oyunlarda ve en iyi grafik ayarlarinda fark ediliyor.

*Ram: bu konuda ikiside ayni diyebiliriz. Genel yazilimsal ram kullanimi z5 te biraz daha iyi.

* Ekran: Bu konuda tartismasiz acik ara lg g4 daha basarili. G4 sadece bu fiyat bandinda degil butun piyasayi goz onune aldigimizda en iyi ekrana sahip urunler icinde yer alan bir cihaz.

*Kamera: ekran konusunda ne soylediysek kamera konusunda da aynilari gecerli g4 icin.

* Batarya: Bu konuda ikiside birbirine yakin sonuclar veriyor fakat gundelik web,sosyal medya gibi standart isleri yaparken z5 daha uzun kullanim sagliyor cunku ekraninin 1080p olmasi guc tuketimi konusunda 2k ekranli g4'e gore daha avantajli pozisyonda.

*Kasa malzeme: Bu konuda bariz farkla sony z5 onda. Aluminyum cerceve ile gelen model on arka cam tasarimi hem kaliteyi hemde sıklığı arttiriyor.

* Ekstra olarak z5'in parmak izi sensoru ile gelmesi arti bir nokta. Konumlandirildigi yer ve calismasi oldukca iyi bir sensore sahip z5.

* Gordugunuz gibi iki urun arasinda bu tarz farklar var. Benim kamera ve ekran beklentim yok daha cok performans ve kasa kalitesi iyi olsun derseniz z5, benim ust duzey oyun gibi performans isteyen seylerle isim yok bana kamerasi, ekrani guzel daha uygun fiyatlara bir urun lazim derseniz g4 alin. Aradaki fiyat farkini dusundugumuzde en ucuz z5'i 2000tl'ye bulmustum, en ucuz g4'ude 1250tl'ye bulmustum. Ve acikcasi bu kasa kalitesi, %25-35'lik performans farki, parmak izi sensoru gibi ozellikler 750 tl etmez gibi geliyor. Bence g4 suan fiyat performans urunudur. Genede karar sizin tabiki.

mstfarich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
İki urun arasinda;

*İslemci: z5 sd810- g4 sd808 kullaniyor. Bu iki islemci cekirdek olarak farkliliklara sahip ama gubdelik kullanimda sizi olumsuz yonde etkilemez g4'un 808'i. İki islemci arasindaki en buyuk fark ise gpu biriminde. Sd810 adreno 430 , sd808 ise adreno 418 kullaniyor. Bu noktada sd810 daha once kaliyor. Yani bir oyun oynucaginiz zaman z5 daha iyi performans verir. Ama bu fark sadece en ust seviye oyunlarda ve en iyi grafik ayarlarinda fark ediliyor.

*Ram: bu konuda ikiside ayni diyebiliriz. Genel yazilimsal ram kullanimi z5 te biraz daha iyi.

* Ekran: Bu konuda tartismasiz acik ara lg g4 daha basarili. G4 sadece bu fiyat bandinda degil butun piyasayi goz onune aldigimizda en iyi ekrana sahip urunler icinde yer alan bir cihaz.

*Kamera: ekran konusunda ne soylediysek kamera konusunda da aynilari gecerli g4 icin.

* Batarya: Bu konuda ikiside birbirine yakin sonuclar veriyor fakat gundelik web,sosyal medya gibi standart isleri yaparken z5 daha uzun kullanim sagliyor cunku ekraninin 1080p olmasi guc tuketimi konusunda 2k ekranli g4'e gore daha avantajli pozisyonda.

*Kasa malzeme: Bu konuda bariz farkla sony z5 onda. Aluminyum cerceve ile gelen model on arka cam tasarimi hem kaliteyi hemde sıklığı arttiriyor.

* Ekstra olarak z5'in parmak izi sensoru ile gelmesi arti bir nokta. Konumlandirildigi yer ve calismasi oldukca iyi bir sensore sahip z5.

* Gordugunuz gibi iki urun arasinda bu tarz farklar var. Benim kamera ve ekran beklentim yok daha cok performans ve kasa kalitesi iyi olsun derseniz z5, benim ust duzey oyun gibi performans isteyen seylerle isim yok bana kamerasi, ekrani guzel daha uygun fiyatlara bir urun lazim derseniz g4 alin. Aradaki fiyat farkini dusundugumuzde en ucuz z5'i 2000tl'ye bulmustum, en ucuz g4'ude 1250tl'ye bulmustum. Ve acikcasi bu kasa kalitesi, %25-35'lik performans farki, parmak izi sensoru gibi ozellikler 750 tl etmez gibi geliyor. Bence g4 suan fiyat performans urunudur. Genede karar sizin tabiki.
Z5'in kamerasıda kötü değil şimdi ama düşük ışıkta G4 bariz önde olacaktır.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Z5'in kamerasıda kötü değil şimdi ama düşük ışıkta G4 bariz önde olacaktır.

Bagimsiz olarak tek basina z5'in kamerasini inceledigimizde kotu degil. Ama burada lg g4 ile bir kiyaslama sozkusu ve ikisi arasinda bir secim yapmak gerektigi icin birbirlerine gore basarili veya basarisizliklarini bu sekilde degerlendirebilir. G4, z5'e gore sadece dusuk isikta iyi performans vermeyi saglayan f1.8 diyaframi konusunda iyi degil. Ayrica g4'un video cekiminde ois destegi oldugu icin bu konuda da daha basarili. Yani birden fazla iyi oldugu nokta var kamerada g4'un.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Lg g4 ekranda da kamerada da cok guzel bir telefon
Birde z5 falan hak etmiyor o paralari vermeyin
Sony once kendine gelip tasarim degistirsin
Kamera yazilimini toplasin
O cirkin arayuzunu de toplasin

Green_Ninja

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Bence G4 hem fiyatı daha makul ve z5 o kadar farkı bence hak etmiyo

yunus789

Asistan
Reaksiyon puanı
22

Sağlamlık-Performans-Tasarım olarak z5

Cell_o28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LG G4 ama deri olanı tasarım harika ekran ise en iyisi bile denilebilir belki.

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Netten inceleme videosu ve teknik özellikleri var burda yazmak ve birinin tavsiyesini almak zaman kaybı işsizlik.....

Özcan Bulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlarınız için çok teşekkürler benim kararım G4'ten yana olmaya başladı çünkü G4 f/p ürünü
Aklıma takılan soru ise G4 cihazının arka kapağı deri olduğundan çabuk deforme oluyor diye duydum deri mi almalıyım ve diğer sorum ise hengi rengi cihazda hoş durur sizce?

yunus789

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Yorumlarınız için çok teşekkürler benim kararım G4'ten yana olmaya başladı çünkü G4 f/p ürünü
Aklıma takılan soru ise G4 cihazının arka kapağı deri olduğundan çabuk deforme oluyor diye duydum deri mi almalıyım ve diğer sorum ise hengi rengi cihazda hoş durur sizce?
Deri daha şık duruyo ama dediğin gibi deforme olma durumu var. Ben senin yerinde olsam kahverengi deri alır kullanırım eskidiği zaman da gider diğer plastik kapaklardan alırım.

yunus789

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Deri daha şık duruyo ama dediğin gibi deforme olma durumu var. Ben senin yerinde olsam kahverengi deri alır kullanırım eskidiği zaman da gider diğer plastik kapaklardan alırım.

Green_Ninja

Asistan
Reaksiyon puanı
26
G4 deri mi alsam yoksa...

Özcan Bulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabın için teşekkürler
Yani kahverengi deri kapak cihazda daha şık duruyor