Z2 hakkında tarafsız konuşacak kullanıcılar bakabilir mi?

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Telefonu almayı düşünüyorum fakat kasa açıklığı, ölü piksel, aşırı ısınma, kamera lensinde kayma vs bir sürü sıkıntıları olan bir telefon bu. Ben de aldığımda bu tarz sıkıntılarla karşılaşırsam diye korkuyorum. Öncelikle siz bu sıkıntıları yaşadınız mı? Yaşadıysanız sonraki süreçte ne yaptınız kıvrandırmadan yeni cihaz ile değişimi kabul ettiler mi?

Yorumlarınızı bekliyorum ve lütfen tarafsız olsun.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş G3 ü bekle ...

Kardeşim G3'e ve M8'e de baktım fakat Z2'nin kamerası ikisini de geçiyor. Yoksa G3'ün tasarımını da beğenmiştim fakat şıklık yanında üstün kamerası olanı seçmek isterim. Dediğim gibi bu sorunlar sıkıntılar korkutuyor beni telefonu ilk haftadan servise vermek gibi bir durum olursa param çöpe gitmiş olur.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Biraz daha bekle gerçek karşılaştırmalı testlere bakıp ona göre alırsın

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Bekleyebilirsen Samsung Galaxy F'yi bekle. 2200 TL'lik Z2 alıp ilk hafta servise vermek istiyorsan sen bilirsin. Bir sürü sorunu var. Belki ilerideki serilerde sorunları düzeltirler. İşte o zaman düşünebilirsin.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsung mu? :) M8, G3, Z2 ve L930 dışı bir şey düşünmüyorum arkadaşlar. Teşekkür ederim katkılarınız için sanırım beklemek gerekecek.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Kardeşim G3'e ve M8'e de baktım fakat Z2'nin kamerası ikisini de geçiyor. Yoksa G3'ün tasarımını da beğenmiştim fakat şıklık yanında üstün kamerası olanı seçmek isterim. Dediğim gibi bu sorunlar sıkıntılar korkutuyor beni telefonu ilk haftadan servise vermek gibi bir durum olursa param çöpe gitmiş olur.

Senin tercihin elbette ki ancak ikisinin kamerası arasında öyle uçuk farklar bekleme.Hepsi birbirine benzer performanslar sergiliyor kamera konusunda.Eğer takılacağın bi nokta olacaksa bu kamera olmamalı ...

Diğer arkadaşlarında dediği gibi detaylı karşılaştırma testleri yayınlanmaya başladığında daha hayırlı bi karar verebilirsin.
Z2 nin çok fazla kronik sorunu var.Ölü doğan bebek gibi birşey.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin tercihin elbette ki ancak ikisinin kamerası arasında öyle uçuk farklar bekleme.Hepsi birbirine benzer performanslar sergiliyor kamera konusunda.Eğer takılacağın bi nokta olacaksa bu kamera olmamalı ...

Diğer arkadaşlarında dediği gibi detaylı karşılaştırma testleri yayınlanmaya başladığında daha hayırlı bi karar verebilirsin.
Z2 nin çok fazla kronik sorunu var.Ölü doğan bebek gibi birşey.

Direk kameraya odaklanmadığımı söylemiştim öyle olda L1020 alırım direk fakat tasarım + kamera gözüyle bakınca diğerlerinden bir tık daha önde gibi geliyor bana o nedenle öyle dedim beklemek en iyisi olacak evet.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Sony'yi yerden yere vurup Lg önermek... Lg'nin sorunları hakkında bilginiz yok sanırım :)

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sony'yi yerden yere vurup Lg önermek... Lg'nin sorunları hakkında bilginiz yok sanırım :)
Hocam genel olarak Z2, G3, M8 sorunları vs gibi şeylere değinirsen sevinirim hiç babamızın firması değil icabında işimize gelen hangisi ise onu almamız lazım bilgilendir ki değerlendirelim :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Z2: Sonuçta Sony.. Cihaz iyi.. Tek eksisi ekran ile çerçeve arasındaki boşluklar...
G3: Satış sonrası Lg desteği çok kötü.. Güncelleme hep sorun.. Bunun dışında cihaz hakkında ancak çıkınca konuşabilirim..
M8: Kamerası kötü... Çok pahalı..

bu kadar :)

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Z2: Sonuçta Sony.. Cihaz iyi.. Tek eksisi ekran ile çerçeve arasındaki boşluklar...
G3: Satış sonrası Lg desteği çok kötü.. Güncelleme hep sorun.. Bunun dışında cihaz hakkında ancak çıkınca konuşabilirim..
M8: Kamerası kötü... Çok pahalı..

bu kadar :)

Lg için güncelleme kötü demişsin de Sony'nin henüz sağlam güncelleme verdiğini görmedim sürekli fix güncelleme dağıttı bu zamana kadar :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
zorlu center'da samsung s5'i inceledim. asla alınmaz bence. elimdeki s4 telefon çerçeve yapısı ile her türlü daha şık. üstelik menüde de hiç bir değişiklik yok. htc yi inceledim, dibim düştü.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zorlu center'da samsung s5'i inceledim. asla alınmaz bence. elimdeki s4 telefon çerçeve yapısı ile her türlü daha şık. üstelik menüde de hiç bir değişiklik yok. htc yi inceledim, dibim düştü.

Benim de Z2'ye dibim düştü hocam ama kararsız kalıyor insan işte.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555

dün z2 nin incelemesini izledim, şahsen almam ben hocam. su geçirmesin diye her yeri tıpa dolu. zaten akıllı telefonların şarjı bir gün zor gidiyor. her gün tıpasını tırnaklayıp çıkar, tıpayı geri tak falan, iş yani. kulaklık girişi için de durum aynı. bekle ki telefona yağmur yağınca falan su temas etsin de yüzüm gülsün :D

kamerasının da dürbünle ayırt edilebilir üstünlüğünü hiç büyütme bence. cebimdeki telefonla en son ne zaman fotoğraf çektiğimi hatırlamıyorum :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226

Eline aldığında tuğla gibi duracak büyük ihtimal. Ben G2 den sonra bir inceledim de, kullanılmayan çok boşluk var cihazda. Sorunlar 2. veya 3. parti cihazlarda düzelir diye umut ediyorum. LG de böyle yaptı. İlk seride kasa gacırtısı, ısınma sorunu vardı. Son karti cihazı aldım ben, kasa ne gacırdıyor, ne ısınıyor mesela.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşte böyle böyle şeyler söyleyin ki ona göre karar vereyim diye açtım konuyu eyvallah :D Zaten aslen L930 düşünüyorum gelsin de ülkeye bi :D

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Cihazın birkaç yerinde kasa açıklığı var ancak daha sonra çıkan parti ürünlerinde bu sorun giderilmiş olabilir.

Ölü piksel şans işidir, Her telefonda çıkabilir.

Telefon da lens kaymasının olduğu doğrudur, Ayrıca flash'ta yanlış konumlandırılmış.

Phoneranın 29 mayıs'ta yaptığı 4K video çekiminde telefon en fazla 5-6 dakika 4K video çekimi yapabilmiş. 5 dakikadan sonra cihaz 44 derece sıcaklığa ulaşıp kamera uygulaması sona erdirilmiş. Klima soğutması ile de 10 dakika çekim yapabilmişler. Asya kökenli cihazı kullananlar güncelleme aldıklarını ve daha fazla çekim yaptıklarını söylüyorlar.

Sony de yaptığı açıklama da birkaç dakikadan fazla 4K çekimi yapıldığında batarya ve işlemcinin zarar göreceğini bu yüzden kullanıcıların fazla çekim yapmamalarını istedi.

Günümüz telefonları iyi bir soğutma sistemine sahip olmadıkları için 4K video konusunda sorun çıkarıyorlar. S5 de 4K video çekimi 5 dakika ile sınırlı tutulmuş. Sony Xperia Z2 de bir sınır yok, Yeni bir güncelleme ile Sony'nin de belli bir sınır koyacağını düşünüyorum. Asya kökenli telefonlara verilen güncellemeden haberim yok ama Sony'nin son yayımlandığı güncelleme de 4K video için de bazı düzenlemeler vardı. Sony yaptığı açıklamada yıl da iki kez amiral gemisi çıkaracağını açıklamıştı, Z3 eylül ayında tanıtılır. Daha farklı tasarım kullanılacağı da belirtilmişti.

Kullancıya kamera uygulmasını kapatmak dışında bir seçenek verilmiyor.

Xperia-Z2-temperature-camera.jpg

http://www.phonearena.com/news/Sony...-video-and-neither-will-Note-3-and-S5_id56633

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Eylülde Z3'ü duyuracak olması sony içinde Z2'nin sorunlu olduğunu kabul ettiğini ve yeni telefonunu bir an önce çıkarmayı hedeflediğini gösterir

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sıkıntılar büyük ya bakılınca olmaz yani o paraya kıyılmaz. Bekleyeceğim ben en iyisi bu gibi duruyor sağolun :)

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
allahım bu forumu böyle giderse bırakacam.Adam 2200 tl verip direk garantiye mi göndermek istiyorsun z2 yi demiş :) banlanması lazım bu insanların.Biri çıkmış z3 ü çıkardığına göre z2 de sıkıntı olduğunu kabul ediyor demektir diyor.z1 compact çıkalı kaç ay oldu z2 çıktı bu z1 compactta hata olduğunu mu gösterir.Eğer hatalı hali buysa helal olsun sony ye :) ama beni yanlış anlamayın telefonun kapaklarını büyüklüğünü tartışana yani mantıklı eleştirene sözüm yok

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şimdi soruya cevap vermek gerekirse sony kullanıcısıyım verdiğim paraya kat ve kat değdiğini düşünüyorum işlemcidir ramdir ama kamera konusunda bir tereddütüm var.Açıkçası 20.7 ye pek anlam veremedim karanlık çekimleri de çok hoşuma gitmedi.Bir telefonun 20.7 si ile başka bir telefonun 8 i aynı kalitede olabiliyor.Yani net üzerinden kıyaslama yap ama o kıyaslamayı gözünle de bir dene

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
bende başta z2 düşünüyodum ama sogudum. sogumamın sebeleri ise o dediğin sorunlar korkuttu beni birde gaantisi cok önemli benmim için ve sony de bunda basarısızmıs. daha sonra arkadşta ip5s deneme fırsatı m oldu ve hayran kaldım hem kardeşimde note 3 var hemen hemen bunlarla büyüklüğü aynı (belki g3 dısında) cebime giriyo girse yüryemem ben onla ama belki illa android diyosan g3 al bence ekran büyük cerceve 0 ben alcak olsam android suan ki fikrim g3

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi arkadaşlar sony xperia z2 kullanan biri olarak şunşarı belirteyim ; ölü pixel olayını ayrı tutuyorum çünkü her türlü markada olabilecek bir durum.
1.Kasa Açıklığı ; tamamen üretim bandıyla alakalı bir durum , görüntüyü , su geçirmezliği bozmuyor ve açıklık olayı mikron seviyesinde ;) sanırım yeni partilerde bu sorun hallolmuş.
2.Aşırı ısınma ; emin olun ip5s ide kullanmış biri olarak ısınma olayı SONY e has bişi değil. 4k konusunda ise SONYnin sanırım hesaba katmadığı şeyler başına iş açtı gerçi güncelleme ile süre uzamış 8 dkları 10 dkları görebilirsiniz ;) tabi en az 32 lik bir sd kartınız olmalı.
3- Lens kayması ; bu çok ilginç BAŞKA MARKA cihazlarda da bunu gördüm hatta Sony xperia z1 ve dier ürünlerinde de gördüm.Seri üretimin dezavantajları sanırım KASA AÇIKLIĞI gibi ;).

Sıkıntılar büyük ya bakılınca olmaz yani o paraya kıyılmaz. Bekleyeceğim ben en iyisi bu gibi duruyor sağolun :)
Sıkıntıları biz toplum olarak büyütmeyi seviyoruz hepsi bu (: Sonuçta siz o parayı vereceksiniz beklemek sizin için en hayırlısı gibi.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
allahım bu forumu böyle giderse bırakacam.Adam 2200 tl verip direk garantiye mi göndermek istiyorsun z2 yi demiş :) banlanması lazım bu insanların.Biri çıkmış z3 ü çıkardığına göre z2 de sıkıntı olduğunu kabul ediyor demektir diyor.z1 compact çıkalı kaç ay oldu z2 çıktı bu z1 compactta hata olduğunu mu gösterir.Eğer hatalı hali buysa helal olsun sony ye :) ama beni yanlış anlamayın telefonun kapaklarını büyüklüğünü tartışana yani mantıklı eleştirene sözüm yok

şimdi soruya cevap vermek gerekirse sony kullanıcısıyım verdiğim paraya kat ve kat değdiğini düşünüyorum işlemcidir ramdir ama kamera konusunda bir tereddütüm var.Açıkçası 20.7 ye pek anlam veremedim karanlık çekimleri de çok hoşuma gitmedi.Bir telefonun 20.7 si ile başka bir telefonun 8 i aynı kalitede olabiliyor.Yani net üzerinden kıyaslama yap ama o kıyaslamayı gözünle de bir dene

Açıkçası konuyu açarak kafamı daha da allak bullak ettiğimi farkettim :)

Şimdi arkadaşlar sony xperia z2 kullanan biri olarak şunşarı belirteyim ; ölü pixel olayını ayrı tutuyorum çünkü her türlü markada olabilecek bir durum.
1.Kasa Açıklığı ; tamamen üretim bandıyla alakalı bir durum , görüntüyü , su geçirmezliği bozmuyor ve açıklık olayı mikron seviyesinde ;) sanırım yeni partilerde bu sorun hallolmuş.
2.Aşırı ısınma ; emin olun ip5s ide kullanmış biri olarak ısınma olayı SONY e has bişi değil. 4k konusunda ise SONYnin sanırım hesaba katmadığı şeyler başına iş açtı gerçi güncelleme ile süre uzamış 8 dkları 10 dkları görebilirsiniz ;) tabi en az 32 lik bir sd kartınız olmalı.
3- Lens kayması ; bu çok ilginç BAŞKA MARKA cihazlarda da bunu gördüm hatta Sony xperia z1 ve dier ürünlerinde de gördüm.Seri üretimin dezavantajları sanırım KASA AÇIKLIĞI gibi ;).

Sıkıntıları biz toplum olarak büyütmeyi seviyoruz hepsi bu (: Sonuçta siz o parayı vereceksiniz beklemek sizin için en hayırlısı gibi.

Böyle gelişkin cihazdan sonra sony'nin z3 ü tanıtacak olması bana büyük saçmalık geliyor. O yüzden kararsızım Z2 yi almakta.

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=375274]DethcoreBreak[/MENTION] hocam elimizde z2 var hoş güzel telefon ama bir takım sorunları var caydırmak amacıyla değil bilgilendirmek amacıyla belirteyim bunları : 1)4k video çekiminde 1.5dkdan sonra ısınıp kamera uygulamasını kapatmamızı istiyor illa ki 4k video çekeceksiniz diye bir kaide yok ama sonuçta insanlar bu tür diğerlerinden 1 adım öndeki özelliklere bakıp telefon alıyorlar fullhd ye kaldıktan sonra piyasda fullhd video çekemeyen amiral gemisi yok herhalde. 2) Telefonun yan kapakları çok dayanıksız gibime geldi bir tanesi daha tırnağı takmadan açılmaya başladı . 3 ve sonuncu) Telefonun sesinden çok şikayetçiyiz çok az ses çıkıyor hoparlöründen

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sadece z2 de değil bu sorun s5de de var. zaten 5 dk lik bir çekim cihazda 2 gb yer kaplıyor. bu da oldukca yuksek bır rakam daha uzun süre video çekmek isteyenler mecburen camcorder'lara yönelecekler.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ses çıkış gücü diğer telefonlara göre daha az.

Kulaklık çıkış gücü

ztXN3J7.png

Hoparlör ses yüksekliği

yvbrKMS.png

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
sony nin walkman telefonlarını kullanan bilir ses canavarıdır bende o telefonlardan z1 compacta geçtim gerçekten ses çok az geliyor.ama ben zaten hep kulaklıkla dinlediğim için çok sıkıntı etmiyorum.Isınma sorunu demişler ama iphone da kullandım onda da vardı oda çok ısınıyordu.4K için sanki şuan ki teknoloji pek yeterli değil gibi belki 2 sene sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum.sony z de su konusunda çok sıkıntı yaşadı çoğu içine su aldı ama şimdi z1 de z2 de pek sıkıntı duymadım buda öyle olacaktır belki z4 z5 4k konusunda beklentiyi karşılayabilir :)

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Daha fazla kullanmam gerekecek teknoloji marketlerde sağolun.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Millet hemen sallamaya başlamış sony böyle sony şöyle diye ilk parti ürün almazsanız hiç bir kronik sorun çıkmaz artı olarak sony'yi yerip lg'yi göğe çıkarmakda komik