Z Kuşağı Kararlarını Sosyal Medyaya Göre Şekillendiriyor

Bu konuyu okuyanlar

ember_moon7

Müdavim
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
1,703
Reaksiyon puanı
2,177
Puanları
113
Otel Sosyal Medya Yönetimi | CRM Medya Turizm


İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berrin Kalsın, Z kuşağına mensup her 5 kişiden 2'sinin başkalarının görüşlerinden kolayca etkilendiğini dile getirdi. Kalsın, Z kuşağının siyasi kararlarında ise büyük ölçüde sosyal medyanın etkili olduğunu vurguladı.
Doç. Dr. Berrin Kalsın, '1996 sonrası doğumlular ' olarak bilinen Z kuşağının , ' akıllı telefonlardan önce var olan dünyayı hiç hatırlamayan dijital yerliler ' olduğunu belirtiyor.

Çevresi tarafından kabul görme ve bir topluluğa üye olma ihtiyacının, Z kuşağının temel özellikleri arasında sayıldığını ve her 5 kişiden 2'sinin başkalarının görüşlerinden kolayca etkilendiğini söylediğini ifade eden Kalsın, " İnternete kolayca erişebilen, ağ bağlantılı yaşayan, parmaklarının ucundaki bilgi bolluğuyla ileri teknoloji dünyasında doğan ilk nesil olarak kabul edilen Z kuşağı, sürekli olarak çevrim içi olduklarını ve cep telefonu olmadan kendilerini güvende hissetmediklerini belirtiyor " dedi.

'Z kuşağı, dikkate alınması gereken bir güç'

Doç. Dr. Berrin Kalsın, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan çok cep telefonlarıyla vakit geçiren Z kuşağının, sanılanın aksine dünyada olup bitenlerle temas halinde yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Gelecek kuşakları etkileyecek küresel ve yaygın meselelere net bir şekilde odaklanıyorlar. Çok zeki bir nesil ve etraflarında neler olup bittiğini sürekli takip ediyorlar. Dünyadaki sorunlara gözlerinin açık olduğunu ve fark yaratmaya istekli olduklarını açıkça dile getiriyorlar. Çevre ve iklim değişikliği veya ırk ve cinsiyet ayrımı gibi konularda tüm kuşaklardan daha fazla seslerini çıkarmaya çalışan bir nesille karşı karşıyayız. Bunu görebilmek için iklim değişikliği konusunda harekete geçen ve dünyanın dört bir yanında hükümetlerle iş birliği yapan İsveçli aktivist Greta Thunberg'e bakmamız yeterli. Bu noktada Z kuşağının sosyal, çevresel ve politik meseleler söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken bir güç olduğunu söyleyebiliriz."
 

Son mesajlar

Üst