Yüzüncü şehrimi de yaptım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fantoma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Günümüz oyunlarının yanında yüzüne bile bakılmayacak 1995 yılından kalma Streets Of Sim City diye bir oyun vardır.
Paspal grafikleri, kısıtlı modları ile bir zamanlar herhalde sevilerek oynanıyordu.
Oyunun içinde şehir planlama eklentisini görünce saldırmıştım bir kaç ay evvel.
Bu gün bir de baktım tam 100 adet değişik şehir üretmişim.

Çoğuna cazip gelmese de, verilen bir alanda şehirler, dağlar, nehirler yapmak çocukluktan beri en sevdiğim şeylerdendir.

Bu oyunu önermiyorum ama bu tarz şeyleri severseniz bilgim olsun.

Alta da bir iki örnek ekledim.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Sadece Şehir yapma Fonksiyonumu var ?

Bende Bir zamanlar Sim City 4'e sarmıştım :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Oyunda polis ve gansterlerden kaçıyorsun.
Arabanda silahlar var, yükselmek için hava basma gerecin var vb.
Oyunu 4 ayrı görüş düzeni ile oynayabilirsin.
Ek olarak bir editör ile de istersen hazır şehirleri düzenleyebilisin, istersen sıfırdan şehir, dağ, demiryolu, deniz, nehir vb. yapabilirsin.
Ayrıca yine o editörle binaların renklerini düzenleyebilirsin, biraz maharetliysen simge dosyası tarzı simgeler oluşturup, kullanabilirsin.
Oyun kötü ama bu şehir yapma kısmını seviyorum. :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
simcity 3000 ve 4 te bir türlü kara geçemedim ve sinirden bir daha el sürmez oldum. 2000 çok güzeldi . bir de taycoon vardı, sadece denir yolu ve kamyon taşımacılığı yapılıyordu. süperdi onlar, sonrasında rollercoster taycoon da bile kar edemedim.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
simcity 3000 ve 4 te bir türlü kara geçemedim ve sinirden bir daha el sürmez oldum. 2000 çok güzeldi . bir de taycoon vardı, sadece denir yolu ve kamyon taşımacılığı yapılıyordu. süperdi onlar, sonrasında rollercoster taycoon da bile kar edemedim.

Sim City Serilerinde Para kazanmak için Ağır ağır ilermen lazım bir anda yükselemezsin. Hızlıca herşeyi yapmaya kalkarsan sonun iflas olur :)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Epey Sim City 4 oynamışlığım vardır birde yaması vardı rush hour diye galiba onuda oynamıştım.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla yenisi çıktı bunların Citiex XL diye indirdim de kurmadım.Güzele benziyor grafikleri hele müthiş son çıkan şehir simülasyon oyunu sanırım bu Cities XL denemeyenlere tavsiye ederim şayet daha ben denemedim ama :DBaktım biraz.

ozan_gs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende sevim böle oyunlar insanı baglıyo