Yurtışı Kapalı Telefon Kullanılabilir Mi?

OBirGamer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
703
yurtdışından telefon alacağım, yalnız getirteceğim kişi kıbrıstan kendisine de alacak. kendisininkini kaydettireceği için benimkini ettiremeyecek ve ben bir süre sonra kapalı kullanacağım. bu şekilde telefon tamamen mi kapanıyor yoksa hücresel veri dışında tüm işlevleri yine çalışır mı?

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,501
Bir süre sonra (120gün) şebeke erişimi engelleniyor (konuşma + data), yani sim kartınızı takıp kullanamıyorsunuz.
Alacağınız telefonda eğer çift sim varsa 120 + 120 olarak kullanabiliyorsunuz.
İlaveten bir de e-sim konusu var, hakkında fazla bilgim yok.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,673
Her SIM için 120 günlük kullanım süreniz oluyor.

Kullanım süreniz dolduğunda ise SIM kartınız dışında telefonun tüm işlevleri çalışmaya devam ediyor. Tablet gibi kullanabiliyorsunuz yani.

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
118
yurtdışından telefon alacağım, yalnız getirteceğim kişi kıbrıstan kendisine de alacak. kendisininkini kaydettireceği için benimkini ettiremeyecek ve ben bir süre sonra kapalı kullanacağım. bu şekilde telefon tamamen mi kapanıyor yoksa hücresel veri dışında tüm işlevleri yine çalışır mı?
Hocam merhaba, telefonu nisan ayının 20 sinden itibaren kullanmaya başlarsanız 2026 agustos a kadar kullanabileceksiniz. Sim takmayın sadece.

Bu dediğimin geçerli olması için çift simli olmalıdır.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,778
O zaman iki de bir yeni bir hat alırsın ve takarsın. Her Üç ayda bir telefon numaranı değiştirirsin. (Bana göre değil)

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,673
O zaman iki de bir yeni bir hat alırsın ve takarsın. Her Üç ayda bir telefon numaranı değiştirirsin. (Bana göre değil)
O mantıkla çalışmıyor. Imei numarandan alınan ilk sinyalle kullanım süren başlıyor. Hatla alakası yok, istersen bir kere tak sonra hiç kullanma yine bitiyor.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,778
O mantıkla çalışmıyor. Imei numarandan alınan ilk sinyalle kullanım süren başlıyor. Hatla alakası yok, istersen bir kere tak sonra hiç kullanma yine bitiyor.
Öylesi bana hiç uymaz. 6 ay sonra telefon çöp olmuş oluyor.