Yurtdışından İphone kilitsiz mi almalıyım?

Berkay Ozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yurt dışından İphone 7 almayı düşünüyorum fakat aklımı kurcalayan bir sorun var. Amerika'da operatörler için farklı iphone'lar satılıyormuş.Örneğin a operatörünün sim kartıyla b operatörünün telefonunu kullanamıyormuşsunuz. Buna sim-free, unlocked (kilitsiz diyorlarmış. Ben fazla bilmediğim için sizlere soruyorum. Şimdi AT&T/T-mobile sürümlerini alsam Türkiye'de kendi operatörümü kullanabilir miyim? Ya da sim-free mi almalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Arkadaşlar yurt dışından İphone 7 almayı düşünüyorum fakat aklımı kurcalayan bir sorun var. Amerika'da operatörler için farklı iphone'lar satılıyormuş.Örneğin a operatörünün sim kartıyla b operatörünün telefonunu kullanamıyormuşsunuz. Buna sim-free, unlocked (kilitsiz diyorlarmış. Ben fazla bilmediğim için sizlere soruyorum. Şimdi AT&T/T-mobile sürümlerini alsam Türkiye'de kendi operatörümü kullanabilir miyim? Ya da sim-free mi almalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim
Ne alırsan al kullanırsın. Ben verizondan aldım, sıkıntı yok için rahat olsun.

Berkay Ozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne alırsan al kullanırsın. Ben verizondan aldım, sıkıntı yok için rahat olsun.

İnternette sıkıntı yaşadığını söyleyen kullanıcılar var. O yüzden içim rahat değil. Alana kadar başka kişiler de görüşlerini yazarsa sevinirim.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Sadece o operatör ile açılıyor ve kullanılıyor. Sakın öyle bir yanlışa düşmeyin. Sim free alın[emoji6]

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Yani verizon ve ya sim-free al diyorsun değil mi yanlış anlaşılma olmasında
Verizon'a da güvenme derim[emoji6]
Ben zamanında 2g almıştım O2 isimli operatörden. 1 güncellemede cihaz bloke oldu. 58 sterlin vermiştik ki açılsın diye[emoji1]

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Verizonda satın aldığın sim freedir . O firmalardan ancak kontratla alırsın sim lock olanları.
Valla hocam Apple da 7+ bulamadık koca abd de verizon dan bulduk aldık 2 adet. İçinden verizon simi çıktı. Nakit ödendi ücretleri kontratlı değil
--- Gönderi Güncellendi ---
İnternette sıkıntı yaşadığını söyleyen kullanıcılar var. O yüzden içim rahat değil. Alana kadar başka kişiler de görüşlerini yazarsa sevinirim.
Buradaki hemen hemen herkes aldığı telefondan en az bir iki kere şikayet etti. Ben birkez etmedim taş gibi telefon hatta ülkemize gelen iphone lara göre daha performanslı

Berkay Ozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yurt dışından bir tanıdığımız var. O getirecek telefonu. Yanlış almasından korktum. Kontratlı dediğiniz şeyi biraz daha açar mısınız ? Apple store'da satılan iphonelar kontratsız mı? Kafam biraz karıştı kusura bakmayın.

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Yurt dışından bir tanıdığımız var. O getirecek telefonu. Yanlış almasından korktum. Kontratlı dediğiniz şeyi biraz daha açar mısınız ? Apple store'da satılan iphonelar kontratsız mı? Kafam biraz karıştı kusura bakmayın.
buradaki Apple Store nasılsa bütün dünyada da aynıdır. Kontratsız satın alırsınız apple store'lardan. Turkcell nasıl kontratla 24 ay sözleşmeli satıyor yurt dışında da aynı sistem. Turkcellden kontratsız olarak nakit alabiliyorsunuz şuanda telefonu, yurt dışında da aynı. Böyle birşey kafanıza takılmasın kontrat apayrı birşey, nakit parayı verip alacaksınız siz

Berkay Ozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
buradaki Apple Store nasılsa bütün dünyada da aynıdır. Kontratsız satın alırsınız apple store'lardan. Turkcell nasıl kontratla 24 ay sözleşmeli satıyor yurt dışında da aynı sistem. Turkcellden kontratsız olarak nakit alabiliyorsunuz şuanda telefonu, yurt dışında da aynı. Böyle birşey kafanıza takılmasın kontrat apayrı birşey, nakit parayı verip alacaksınız siz

Teşekkürler. Sim-Free almasını söyledim tanıdığıma. İnşallah burada sim sorunu çıkmaz.

Efe ÇEPNİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çıkarsa artık problem olacağını sanmıyorum.
Amerika da bildiğim kadarıyla Sim-Lock uygulaması kaldırıldı.
Eğer öyle ise tercihim T-Mobile.