Yurtdışında okumak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Amanda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Selam arkadaşlar ben lise son öğrencisi olarak uluslararası ilişkiler istiyorum özel şirketlerde çalışmak istiyorum ama özellikle yurt dışında okumak orda yaşamak istiyorum .. Teyzem Avusturya'da yaşıyor durumları da fena değil sürekli çağırıyor ama uzaktan davulun sesi hoş gelir tabii hemen hayale kapılmak istemiyorum.. Üniversiteyi kazandıktan sonra gitmeyi düşünüyorum hatta müzik okumak gibi bir düşüncemde var Viyana'da, ama hayat şartları nasıl ve vize işleri falan bir bilen varsa yardımcı olabilir mi? Almancaya daha önceden de biraz aşinalığım var öğrenirim dil problem değil..

Ama asıl isteğim Yeni Zelanda daha önceden gidip gören biri varsa bu iş hayatı maaşları falan nasıldır? Ya da orda önü açık bir bölüm müdür? Kısacası hayal mi yoksa çok mu zordur? Bir bilen, gezip geçirmiş biri varsa yardımcı olabilir mi?

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Sen şimdi Avusturya'ya mı gidiceksin ? Bak mesela vize işlemleri için bunları buldum.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: vizebaslik, bgcolor: #CFD9DB"]Öğrenci olarak Avusturya Vizesi - Öğrenci olarak Avusturya Vize Başvurusu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
  • Avusturya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Avusturya ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Avusturya vize si varsa fotokopileri
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sen şimdi Avusturya'ya mı gidiceksin ? Bak mesela vize işlemleri için bunları buldum.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: vizebaslik, bgcolor: #CFD9DB"]Öğrenci olarak Avusturya Vizesi - Öğrenci olarak Avusturya Vize Başvurusu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
  • Avusturya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Avusturya ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Avusturya vize si varsa fotokopileri
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Düşünüyorum.. Şimdi bu vize çıkartmak için işte konsolosluğa başvurdum diyelim vizeyi almak için o vize müdür mü ne soru soruyormuş eğer red onayı alınırsa para da yanıyormuş doğru mu acaba?

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Yurtdışında üniversite okuyabilirsin ancak orada kalmak pek kolay olmayacaktır. Öncelikle ihtiyaçlarını karşılayabilecek miktarda paran olmalı. Avrupa vatandaşlığına geçmek pek kolay bir şey değil. Eğitim konusunda yurtdışı eğitim danışmanlıklarına danışabilirsin seni daha iyi yönlendirirler ve Avusturya vatandaşlığına geçebilmek için de sahip olman gereken nitelikler burada http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./vDW6ss

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 senedir Londra'da okuduğum ve çalıştığım için sana bazı önerilerde bulunabilirim. Buraya gelmeden önce bende avusturya'yı düşünüyodum master bölümüne girmeyi istiyodum ama daha o zaman bana şunlar söylenmişti eğer avusturya'ya direk üniversite okumak için gidiyorsan iyi derecede Almanca bilmen gerek derslerin çok azı ingilizce veya hiç yok.

Vize konusana gelince yurtdışında kaldığın sürece yaşamını karşılayabileceğin bir miktar parayı bu genelde okul masrafın (4 senelik okulsa senelik masraf x 4 sene) ve 4 sene boyunca harcıyacağın para miktarı bu miktar parayı bankada taahüt olarak göstermen gerekir. Red aldığında gidecek olan para avusturya vize parası olacak ki bu da 100€'dan fazla olacağını sanmam.

Yeni Zelanda güzel bir yer bir ara avustralya'yı çok araştırmıştım o yüzden durumlarının yakın olduğunu tahmin ediyorum. Okullar burada pahalı benim mater bölümü için senelik 20.000$ istemişlerdi, ayrıca yeni zelanda'nın dili ingilizce buraya gidip okumak veya çalışmak istiyorsan ingilizce'ye hakim olman lazım.. İş konusunda bir sıkıntılarının olmadığını biliyorum ama basit bir iş yapmak istemiyorum kendi alanımla ilgili iş bulmak istiyorum diyorsan herşeyden önce ingilizceni geliştirmeli ve biraz deneyim kazanmalısın çünkü firmalar deneyimsiz eleman almıyorlar...

Daha yolun çok başındasın ne yapmak istediğine tam karar ver ve adımlarını ona göre at ve sakın vazgeçme bir kere yurtdışına çıktın mı tadı bambaşka oluyor :)

roy_mclean

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni zelanda'daki bütün üniversitelerin bir çok Avrupa ve Amerika üniversiteleri ile denkliği olduğu biliyorum ama; hayat nasıldır, bilemem. Öncelikle nereye ve hangi bölüme gideceğini tam olarak belirleyip, ona göre hareket etmenin, en doğru yol olacağını düşünüyorum. Ve olabildiğince birinci ağızdan öğrenip hareket et.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Avustralya'yı kesinlikle düşün. Yeni zellanda Azerbaycan ise Avustralya Türkiye kardeş ülkeler. Yeni Zellanda hakkında fikrim pek yok. Avustralya'nın en iyi yanı türkün az olması nerede türk az orası iyidir. Ama Avustralya'da bir şey çok iyi hazırlıklı ol o da Asyalılar. Ben İngiltereye'de gittim ama Avustralya'da olay daha farklı. Çinli dolu her yer. Buna ek olarak Japon,Koreli,Tay,Viet ve nicesi. Çinliler falan bizim Alamancılar gibi gelmişler artık yerlileri olmuşlar. Hatta hak mak arıyorlar o derece yani. Bu arada Asyalı kızlar sana ilgi duyabilir bunun nedeni senin farklı bir tipe sahip olman daha doğrusu avrupalı hayranlığından kaynaklı arkadaşlarına hava atmak için öhöm neyse konumuz bu değildi. Avustralya'da okumak istiyorsan IELTS sınavından belli bir puanı alman gerekiyor. TOEFL bazı üniler için geçerli olabilir. Üniveristenin sitelerine girip kontrol edebilirsin gereksinimleri. Sidneydeki bazı üniversiteler. Sydney University,UNSW,Macquarie Uni(ben buraya gittim). Mac Uni biraz daha sözel konularda ünlü. Avustralya'da dediğim gibi asyalılar çok olduğu için kültür şoku geçireceksin. Onların kültürünü tanımaya çalış yemeklerinden ye, tanışma günlerine git. Asyalılar ilk başta utangaç davranabilirler bunu normal karşıla fazla konuşmayabilirler seninle fakat kendi aralarında konuşuyorlardır çünkü onların dünyası bizimkinden farklı ve senin onlara uyum sağlayamayacağını düşünürler. Okul konusunda bilgim fazla yok. Ben ingilizce kursu için gittiğim için. Bu yurtdışında eğitim için ilgilenen kurumlar var onlara gitmen yarar sağlayacaktır onlardan bilgi alabilirsin. Avustralya'yı kesinlikle göz önünde bulundur. Eğitim sistemleri çok güzel. Ülke çok güzel. Ben şimdiki aklım olsa orada kalırdım. İngilizce sınavını burda geçersen daha iyi olur. Ya da şöyle bir şey yapabilirsin oraya dil kursu için gidersin 3 aylık ya da daha fazla. İngilizce sınavına girersin IELTS ya da gereksinimlerde bildirdiği sınavlardan birini. Ya da o kurları bitirip üniye başlayabilirsin büyük sınav stresi yaşamadan. Benim iki kurum vardı bitirmeye A2'yi bitirdim A'4 son kurdu. O kadar zor değil ama yata yata geçemezsin. Essay yani makaleler yazman lazım. Her kurda daha fazla kelime ezberleyip kullanman lazım. Ama çalışarak üstesin geliniyor. Tüm bildiğim bu.

Avustralya ile ilgili güzel bilgiler veriyim gereksiz bilgiler. Trenleri iki katlıdır. Şöyle düşün NSW eyaletinin şehirleri var. Çöl ülkesi gibi. O yüzden iki katlı 3'erli koltuklar yani her hizada toplam 6 kişilik yer var. Koltuklar öne ya da arkaya oynatılabiliyor. evet bu ülkede subway,tube(metro) kavramından ziyade tren kavramı kullanılıyor. Tren istasyonlarında gazete dağtan elemanlar olacaktır utanmadan gazete al. O gazeteler çok renkli. Bizdeki gibi siyasi amaçlı dağıtalan gazete değil tren işletmesi dağıtıyor. orada çok güzel muhabbet dönüyor. köşeler var yolcular için gazetede. mesela şey çok oluyor oğlanlar her gün gördükleri kıza açılıyorlar. diyor ki mesela her gün **** hall istasyonunda pempe kaşkollu kız senin için ölüyorum. ertesi gün o kızdan cevap geliyor falan. çok eğlenceli ya da daha değişik şeyler. Ulaşım pahalı diyebilirim. Ama şöyle bir yöntem var şehrin göbeği hariç çoğu tren durağında turnike yok yani bilet almadan gidebilirsin. bunu yap demiyorum ama yapanlar var. :) ulaşım pahalıydı. paraları çok renkli oyuncak para gibi. sidneyde plaj çoktur ben hiç gitmedim. konaklama işini gitmeden önce karar vermeni öneririm eğer konaklamada sıkıntın olursa youth hostel diye bir şey var onları tercih et onlar hesaplı. sınt çantalı gençlerin kaldığı yerler. yağmur bir yağar pir yağar. şemşiyemle dışarı çıkmıştım evimden 10,15 dakika uzaklıktaki mac center alışveriş merekezine gitmiştim. dönüşte yağmur yağıyordu şemsiyemi açtım geri dönüyordum eve. birden yağmur hızlandı bir baktım şemsiyem kapanmış ve kırıldı. eve gittiğim sırılsıklam olmuştum donuma kadar. avustralyalılar iyi insanlardır. ingilizlerin aksine iyi huyludurlar.

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
2 senedir Londra'da okuduğum ve çalıştığım için sana bazı önerilerde bulunabilirim. Buraya gelmeden önce bende avusturya'yı düşünüyodum master bölümüne girmeyi istiyodum ama daha o zaman bana şunlar söylenmişti eğer avusturya'ya direk üniversite okumak için gidiyorsan iyi derecede Almanca bilmen gerek derslerin çok azı ingilizce veya hiç yok.

Vize konusana gelince yurtdışında kaldığın sürece yaşamını karşılayabileceğin bir miktar parayı bu genelde okul masrafın (4 senelik okulsa senelik masraf x 4 sene) ve 4 sene boyunca harcıyacağın para miktarı bu miktar parayı bankada taahüt olarak göstermen gerekir. Red aldığında gidecek olan para avusturya vize parası olacak ki bu da 100€'dan fazla olacağını sanmam.

Yeni Zelanda güzel bir yer bir ara avustralya'yı çok araştırmıştım o yüzden durumlarının yakın olduğunu tahmin ediyorum. Okullar burada pahalı benim mater bölümü için senelik 20.000$ istemişlerdi, ayrıca yeni zelanda'nın dili ingilizce buraya gidip okumak veya çalışmak istiyorsan ingilizce'ye hakim olman lazım.. İş konusunda bir sıkıntılarının olmadığını biliyorum ama basit bir iş yapmak istemiyorum kendi alanımla ilgili iş bulmak istiyorum diyorsan herşeyden önce ingilizceni geliştirmeli ve biraz deneyim kazanmalısın çünkü firmalar deneyimsiz eleman almıyorlar...

Daha yolun çok başındasın ne yapmak istediğine tam karar ver ve adımlarını ona göre at ve sakın vazgeçme bir kere yurtdışına çıktın mı tadı bambaşka oluyor :)
Kesinlikle dil olmadan olmuyor ama onu da dil kursuyla,internetten ordan burdan falan halledebilirim o kadar problem olmaz diye düşünüyorum...Ya zaten hangi bölüm okusan buradaki diplomalayla burda kalırsın 7 üniversite hariç diye biliyorum diğer üniversiteler için sadece burda geçerli... Kararlıyım bu bölümde zaten,bakalım :)

emin_bora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yurtdışında okumak heryonden avantjlıdır buna emın oalbılrsınız yanı okmasanız bile gitceğiniz ülkenın dılını konuşmak ıstıyosanız o ulkede bulunup pratik yapmalısınız.Ben infolang dil okullarında ingilizce kursuna gitmiştim gercekten cok iyi bir kursdu ve aldıgım eğitim sayesinde 3 ay work and travel yaptım amerıkada en sonunda da akıcı bır ıngılızcem olduguna ınanıyorm an ıtıbarıyle.

cperinaz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Viyana'ya gelme . En azindan yurt disinda okucam hayalleriyle gelme .

troyint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TROY International, Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Danışmanlık sektörünün deneyimli kadrosuyla, 2004 Subat ayından itibaren Amerika'da Progress Abroad adı altında faaliyette olan, bugüne kadar uluslararası eğitim danışmanlığı tecrübesiyle yerli ve yabancı binlerce öğrencinin danışmanlığını yapmıştır.
Türk gençlerinin yurtdışında eğitim ve kültürel değişim programlarına giderken ilkeli ve etik bir servisle, gerçekçi bilgilerle donatılarak, Profesyonel Hizmet Anlayışını ilke edinmiş bir yurtdışı eğitim kurumu olarak TROY International hizmetinizdedir.
Türkiye'de ilk defa Work And Travel programına katılmış, Türkiye'ye tanıtmış ve danışmanlığını yapmış, yurtdışı eğitim danışmanlık sektöründe uzun yıllar çalışmış yerli ve yabancı deneyimli eğitim ve kariyer danışmanlık kadrosu ile yurtdışında öğrenim görmek isteyen herkese eğitimin yaşam boyu sürdüğü ilkesi doğrultusunda, doğru danışmanlık hizmeti vermeyi amaç edinmiş bir eğitim ve kariyer danışmanlığı hizmeti sunmaktayız.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

TROY International, Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Danışmanlık sektörünün deneyimli kadrosuyla, 2004 Subat ayından itibaren Amerika'da Progress Abroad adı altında faaliyette olan, bugüne kadar uluslararası eğitim danışmanlığı tecrübesiyle yerli ve yabancı binlerce öğrencinin danışmanlığını yapmıştır.
Türk gençlerinin yurtdışında eğitim ve kültürel değişim programlarına giderken ilkeli ve etik bir servisle, gerçekçi bilgilerle donatılarak, Profesyonel Hizmet Anlayışını ilke edinmiş bir yurtdışı eğitim kurumu olarak TROY International hizmetinizdedir.
Türkiye'de ilk defa Work And Travel programına katılmış, Türkiye'ye tanıtmış ve danışmanlığını yapmış, yurtdışı eğitim danışmanlık sektöründe uzun yıllar çalışmış yerli ve yabancı deneyimli eğitim ve kariyer danışmanlık kadrosu ile yurtdışında öğrenim görmek isteyen herkese eğitimin yaşam boyu sürdüğü ilkesi doğrultusunda, doğru danışmanlık hizmeti vermeyi amaç edinmiş bir eğitim ve kariyer danışmanlığı hizmeti sunmaktayız.

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
3 senedir moldova'da tıp okuyorum.. özelden yazarsan yardımcı olurum.

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu konuda tecrübeliler varsa bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim, lise son sınıfa geçtim ve yurtdışında okumayı düşünüyorum.

ugurugurcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onlarca yurtdışı okula gönderen firma var ama ben aralarından bu firmayı bir adım daha öne çıkarıyorum arkadaşım bu firma ile malta'da eğitimine devam etmiş ve gayet firma yetkilileri ilgili ve bilgiliymiş umarım sizlerede bir katkım olur araştırıp öyle giderseniz: Academix Yurtdışı Eğitim

samba89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
artik bloke hesap diye birsey var
kaldigin bir seneyi garanti altina aliyorsun
Almanyaya ben almanyadauni.com sayesinde geldim herkese tavsiye ederim Basak Egitim Danismanligini
--- Gönderi Güncellendi ---
Almanyaya ben almanyadauni.com sayesinde geldim herkese tavsiye ederim Basak Egitim Danismanligini
--- Gönderi Güncellendi ---