Yurtdışına gitmek için

Mertbal40

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar ben 10.sinif öğrencisiyim. Hayalim yurtdışında bilgisayar mühendisliği olmak almanya da veya amerikada çalışmak istiyorum ama kararsızım. Ayrıca neler yapmam gerek bilmiyorum yardımcı olur musunuz lütfen?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Arkadaşlar ben 10.sinif öğrencisiyim. Hayalim yurtdışında bilgisayar mühendisliği olmak almanya da veya amerikada çalışmak istiyorum ama kararsızım. Ayrıca neler yapmam gerek bilmiyorum yardımcı olur musunuz lütfen?
Şimdiden zıplamaya başla anca varırsın büyük ihtimalle şutlanacaksın.

BTHNBLR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Bir sürü öğrenci değişim programları var. Bunlardan en bilineni Erasmus. Şu sıralar yapabileceğin bir şey değil ama üniversitenin en büyük nimeti Erasmus olur senin için. Stajını da ayarlayabilirsen, yurtdışında çalışma hayalin gerçekleşir. Erasmus dönemi gelene kadar da internet üzerinden çeşitli yurtdışı projelerine katılabilirsin.

Bunları yapmak basit. Verebileceğim en büyük tavsiye de para biriktirmek olacaktır. Çılgın gibi para biriktir. Hayattan kopma ama lüzumsuz şeylerden kurtul, onlara vereceğin parayı bir yerde biriktir. Üniversitede cebinde yüklü miktarda para olursa -ki bunu üniversite için değil de bu tarz yurt dışı fırsatlarında kullanmak için saklayacaksın- her şey daha kolay olur.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Şu son zamanda bütün Avrupa Türkiye ye hayran kaldı. Yurtdışındaki Türkler yalvarıyor ülkeye dönebilmek için. Bunları göz önüne alarak karar vermek lazım bence.

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
Önce üniversite ve ülke araştırması yapın, ülkeyi belirledikten sonra burs alabileceğiniz iyi üniversiteleri belirleyin. Ama bundan önce lisansı mı yüksek lisansı mı orada okuyacağınıza iyice karar verin. Tabii yüksek lisans yapacaksanız. Bana özelden istediğinizi sorabilirsiniz. :)

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Yabancı dillerini geliştir en önemli konulardan biri de tabi para biriktirmek.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
şuan sana yurtdışı kolay gelebilir ama maalesef çok zor dostum.

En önemli etken para , eğer para ile bir sorununuz yoksa sıkıntı yapma :)