Soru YurtDışı İphone Pasaport Kaydı

Ledenav

Asistan
Reaksiyon puanı
102
Yurt Dışından İphone aldığımda Pasaport Kaydı yaptığımda beni neler bekliyor?
1. Pasaport kaydını 1 kez yaptırınca sonsuza kadar kullanabiliyor muyum, Satma durumu nasıl oluyor?
2. Sadece kayıtlı telefon numaram ile mi kullanabiliyorum, başka numaralı hat takıkamıyor mu, eğer takıkamıyorsa kaç yıl böyle sürecek?
3. Örneğin kayıtlı numaramı başka operatöre geçirdiğimde bir sıkıntı oluyor mu?

Bilen varsa cevaplayabilir mi, bu şekilde eski bir İphone modeli Android telefon fiyatına geliyor. Yani Türkiye'deki fiyatından daha ucuza. Android e artık para vermek istemiyorum, 1 yıl sonra hantallaşıyor. Her yıl telefona para vermekten yoruldum,

LuiLibero

Doçent
Reaksiyon puanı
351
Pasaport kaydı en son 30 bin tl üstüydü. Yurtdışı almak mantıksız artık. Yurt içi tercih etmenizi tavsiye ederim. Ama şöyle yapabilirsiniz. Bir tane eski yurt içi iphone alacaksanız (Tercihe bağlı 5,6,7). Apple’ın handoff özelliği sayesinde o yurtiçi telefonunuza gelen aramayı yurtdışı iphone’unuzdan yanıtlayabileceksiniz. Aynı şekil arama yapabileceksiniz. Tek sıkıntı şu ki. İki telefonuda yanında taşımanız gerek. 5s falan küçük olduğu için sıkıntı olmaz gerçi ama yine de belirtiyim. Ha birde aynı internete bağlı olacak. Mobil veriyide hotspot ile yurtiçi cihazdan yurtdışında kullanabilecekseniz. Bir tane normal sim, bir tane esim takarsanız kayıt ettirmeden, her sene toplam 8 ay kullanabileceksiniz. Kalan 4 ayda üstte belirttiğim gibi kullanacaksınız. Her sene yenileniyor. Bu dediğimi uygularsanız kayıt ücreti ödemenize gerek kalmaz.