Yurtdışı Cep Telefonu Getirimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan flood_77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
herkese selam.bir sorum olacak.yurtdışından şahsi kullanım için beraberinde bir cep telefonu getirmek istesem bunun için vergi ödeniyormu?
eger cevap evet ise 300 € üzeri bir cep telefonu ne kadar maliyetlidir?
teşekkürler..

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
deli para ödersin adamım eli verirsen bu hükümete kurtaramazsın kendini daha

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
para ödemiyorsun telefonun faturasını getirip kayıt yaptırıyorsun. kendine ait olduğunu,kaçak olmadığını kanıtlıyorsun sanırım :) benim kuzen öyle yapmıştı.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hmm ins oledir = )

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
öyleymiş kuzenim ülkemize geldiğinde telefonu çekmiyordu. sebep yurt dışından gelmiş, Türkiyede kayıtlı olmamasıymış. faturasıyla sorun ortadan kalktı.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yurt dışından alınan herhangi bir telefonu telefoncuya götürüp '' imei '' numarasını sorunsuz bir şekilde sistem de kayıt altına aldırabilirsin...İyi geceler dilerim...

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yani vergi filan ödenmiyo :D

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
telefoncudan 5 ytl ye dıe bılıorum onemlı olan gumruktekıler para ıstemesın :D

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
yurt dışından başkası alıp kargoyla yollayınca gümrükte %18 kdv i ödemiyorsun galiba ben öyle biliyorum. ama türkiyede telefonu kullanmak için 5 ytl pardon 5 tl oldu :D kayıt ücreti veriyorsun

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
X-codesiya sende hükümete laf atmak için arkadaşın telefonunu bahane edıyosun.unutmakı bay ecevitin döneminde 1 euro 2 ytl idi kalsaydı bay ecevit şimdi 1 euro 10 ytl ydı ve sen turkiyede telefon almayı bırak anca dövis yüksekliğinden rüyanda görürdün.düşmanlık olsunda nasıl olursa olsun..hakkı inkar etmeyelim bence..

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Valla dahasını okumadım ama olan şu.. Satin aldığına dair belgelerle birlikte geliyorsun Havaalanında falan belirli noktalar var.. vergi veriliyor telefonda fm radio özelliği varsa trt 12 lira alıyordu birkaç sene önce şimdi ne kadardır bilmem, tv özelliği varsa onun içinde bir bedel alınıyor ama Extra birşey ödemiyorsun.. Kayıt ediyorsun şifreli ise kırdırıyorsun kullanıyorsun :) Hangi telefondan getiriyorsun ? :D:D Merak ettim şimdi.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sipariş verdiğin yere dikkat et ebay den alıyorsan. (kargo ücretsiz bir yer bulursan iyi olur çünkü en son hindistandan bir mp4 player için 36$ ödediğini biliyorum arkadaşımın) diğer sorularını zaten cevaplamışlar. herhangi bir vergi ödemiyorsun. sadece imei kayıt parası var..

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yanı burdan gıdıp bı bayıden N82 almayı plalıorum vergı odemıorum kayıt parası oduorum o zmn guzel :D

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
şimdi o zaman bana ait olduğunu gösterip harç ödemiyorum,kayıt ettriyorum 5 ytl veriyorum... peki nokia nın garantisi türkiyede geçiyormu yurtdışından alınınca ??