Yurtdışından telefon almayın kargo parasi telefon parasıyla eşit olur vergisi çok
yakalanırsam derken yakalatmama ihtimali söz konusu mu?Yakalanırsan ödersin. Ayrıca IMEI'yi pasaporta işletmen gerekir. Bu hakkını yeni bir telefon için kullanmak çok daha akılcı.
imei ile ilgili bir problem yok telefon kayıtlı sadece yakın zamanda gelen eden olmadığı için kargo ile gönderilmesi gerekiyor bunu gümrüğe takılmadan getirtme şansım var mı yani?Gümrükte her kutuyu açmıyorlar. Açmadıkları için bedelsiz olarak gönderilmiş ya da başka birşey olarak declare edilmiş şekilde Türkiye'ye gönderilen telefonlar var Çin gibi yerlerden... Ben yapmadım okudum, bunu kastettim.
IMEI için ise çakma IMEI basan ayni IMEI kopyalayan ve telefonları bu şekilde kullananlar var. Ama onlarda da muadil olmayan telefon kullanıldığı durumlarda kimi özelliklerin kapalı olması gibi problemler oluyor bildiğim kadarı ile ama senin olayın bu değil doğru anladıysam.
Soru: Herhangi bir nedenle yurtdışında kalan/unutulan cep telefonu posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi halinde teslimi mümkün müdür?
Cevap: Evet, yurt dışına giden yolcuların IMEI numarası halihazırda kayıtlı olan cep telefonlarının çeşitli nedenlerle yurt dışında kalması ve bu telefonların posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi durumunda, söz konusu telefonların IMEI numaralarının kayıtlı olduğunun http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresinden yapılacak sorgulama sonucu teyit edilmesi halinde teslim edilmesi mümkündür.
Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla cep telefonu getirmek mümkün müdür?
Cevap: Hayır, posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muaf olarak veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu yolla cep telefonu getirilmiş olsa dahi hiçbir surette sahibine teslim edilmemektedir.
@mila12 bir de alıntıyı nereden yaptığını yazsaydı çok daha iyi olacaktı, ama mantıken kullanılmış ve senin üzerine kayıtlı bir telefon için gümrük ödememen gerekir. Uygulamada sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum ama mila12 linki paylaşır ise o kuruluş ile irtibata geçip onlar üzerinden telefonu alman mantıklı gözüküyor.
şüphe uyandırmayalım sonra biraz risk yaratıyor sankikendi kutusu olmasın aluminyum folyo kaplı olsun kutu içi mümkünse eski bir radyonun içine koyup kutulasınlar ne oluyor gerelim.
açıklama beni yeniden umutlandırdı zira yaza kadar gelen giden olmayacaktıÜrün imei kaydı Türkiye'de kayıt edilmemiş ise o telefon iade olarak geri döner. Daha önce Türkiye'de kullanılan ama yurt dışına gittiğinizde unuttuğunuz telefonları kargo ile göndertebilirsiniz.
x-ray in onu kaçırması imkansız ekran başındaki memur kahvesini yudumlamıyorsa her türlü görünür diye düşünüyorum yanılıyor muyum acaba?başka bir şeyin kutusuna koysunlar göndersinler.
ne yazıkki şu son yıllarda ülke; okonomisini üretimden(sanayi,ihracat..vb) çok vergilerle(sanki karşılığını veriyormuş gibi) sağlar bir hal almaya başladı buda haliyle vatandaşın canını yakıyo!sonra insanlar niye ? anarşik derler kırık dökük eski telini memlekete gönderemicekse ...