Yurt Dışından Elektronik İsteği

Bu konuyu okuyanlar

selcuksahin_ps

Öğrenci
Katılım
16 Eylül 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaslar,

Ben amerikada yasiyorum ve gelirken kiz arkadasimla birlikte gelecegim. istanbul a ucagimiz 29 ocaktadir,

Burdan gelirken isteyen olursa telefon, tablet, laptop ve camera getirebilirim ufak bir fiyat farki olacaktir ama Turkiyeye kiyasla ucuz olacagina eminim.

Her elektronik urunden en fazla 4 tane getirebilirim onun icin eger almak istediginiz urun varsa bana selcuksahin44@hotmail.com emailinden ulasabilirsiniz.

Odemeler nakit olacaktir ve urune karar verdiginiz zaman odeme konusunda konusabiliriz,

Urunler kutu icerisi olacaktir.Laptoplar haric cunku cok fazla yer kapliyor.
 

ertan2002

Asistan
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
346
Reaksiyon puanı
112
Puanları
43
ben aralikta türkiye'ye geldim, aralik sonu da bir arkadasim geldi yurtdisindan (sabiha gökcen havaalani). Eger fazla telefon vs getirirsen kutulu yakalanirsin. Cünkü artik sabiha gökcen'de direk cikisa gümrükcüleri koymuslar ve her gecen valizlerini koyarak geciyor yani eskisi gibi secmece yok.. Ben bir iki telefon ve bilgisayar donanimi getirdim ama cantalarda 15 kilo cikolata da vardi (o da sikintiymis), onlar da cikolataya odaklandiklari icin diger seyleri görmediler. Ayrica yeni yasa geregi her elektronik üründen artik bandrol alacaklar. Telefonlar icin 120 tl, digerlerini bilmiyorum tam olarak ne kadar..

Bilmekte fayda var diye yaziyorum.
 

selcuksahin_ps

Öğrenci
Katılım
16 Eylül 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
36
Tesekkurler Ertan2002,

Ben Ataturk havaalanindandan giris yapacagim iki yildir gelmemistim belkide dedigin gibi yeni uygulama vardir dogrudur,
Biz iki kisi gelecegimiz icin kisi basi 2ser degisik elektronik getirince sorun olacagini sanmiyorum.
 

ertan2002

Asistan
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
346
Reaksiyon puanı
112
Puanları
43
biraz daha detay vereyim,

sanirim havaalanlarinda daha cok güvenlik önlemi var özellikle gümrükte. Ben isvicre'de yasiyorum ve dün döndük. Burda bile gümrük polisi bir cok kisiyi kontrole soktu, eskiden böyle degildi, cikanlarin yarisini kontrole aldilar. Artik nedir ne degildir bilmiyorum.. Emin degilim ama atatürk havaalaninda da böyle bir uygulama olmasi yüksek ihtimal..

Türkiye'de telefon icin söyle bir sart var. Bir kisi 2 takvim yilinda tek telefon getirebilir. Yani sen 2 yil icinde bir telefon kaydettirmissen, getirecegin yeni telefona el koyarlar. Yani yaninda 2 tane telefon getiremezsin öncelikle.

Ben söyle yaptim, kendi telefonum + 2 telefon daha vardi (esimde de 1+1 telefon). Yeni telefonlardan birinin kutusunu actim, kullandigim bir hat vardi onu taktim ve onu da is telefonu gibi göstermek maksadiyla cantaya koydum. Yani yanimda hediye getirdigim tek telefon oldu.

2019 dan itibaren artik bu getirilen telefondan 20 euro bandrol ücreti alinacak. Bunla ilgili fiyatlandirma icin buraya bakabilirsin Bir defaya mahsus alınacak

Her bir üründen birer tane getirebiliyorsun. Benim sansima gümrükteki arkadas cok anlayisli cikti ve bi daha bu kadar "cikolata" getirme dedi.. Donanimlar icin sorun cikacagini sanmiyordum ama olma ihtimali de vardi. Artik daha dikkatli olacagim..

Bunlari yazmamin sebebi, olur da elinden alirlarsa cok pahaliya malolur. Umarim kolay sekilde halledersin..

not: bu siteden bir arkadasa telefon getirdim her hangi bir ücret ya da komisyon vs almadan.. Hatta telefon indirime girdigi icin fazla yolladigi parayi da türkiye'ye gidince geri yolladim :) Ancak bir daha bu sekilde telefon vs getirmeyi kesinlikle düsünmüyorum.. Ugrasilacak, stress yapilacak seyler degil :)
 

DKN NZY

Rektör
Katılım
18 Mart 2018
Mesajlar
13,933
Reaksiyon puanı
10,146
Puanları
113
Yaş
25
Dayım 2 tane laptop 2 telefon 1 tablet 1 tane dvd player getirmişti kimseden napıyon dememiş

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu yaz getirdi
 
Son düzenleme:
Üst