Rehber Yurt Dışı Telefon Kullanmak!

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
692
Türkiye İmei ücretleri sebebiyle yurt dışından telefon almak zorlaşsa da hali hazırda ben yurt dışı bir telefon kullanıyorum. Poco F6 güncel kullandığım cihaz.

Cihaz yaklaşık 2 ay önce yurt dışı kayıtsız hale geldi. Ben de hattımı bir iPhone 7 ye ondan da SE 2020 ye taşıdım. En büyük sorun mobil verini kullanamıyor olmak. Sürekli mobil erişim açıp wifi ile bağlanmaya çalışıyorum ancak Wi-Fi sayaçlı yani süreli.

Bu yüzden de bu sefer Bluetooth ile bağlıyorum. Bunların hepsini yapmam yeni bir problem ortaya çıkarıyor. Şarj!

Sürekli şarjım bitiyor ve eski iPhone şarj aleti arıyorum.

Cihazı hor kullandığım için de yılbaşından sonraki yenilemesini yapıp emekli etmeyi planlıyorum.

Neden Kaçak İmei Attırmadım?

Bu yasal değil. Bunları önemsemesek de birkaç ay daha kullanacağım bir cihaza bir de o bedeli ödemeyi istemedim.

Velhasıl yılbaşı geldi. Siz ne yapardınız ?

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,975
Ben öyle zahmetli işlerle hiç uğraşamam. Bir kere alırım ve ölene kadar kullanırım. Eskiden her sene yeni ve daha iyisini alırdım. Şimdi 10 seneyi tamamlamayı hedefliyorum. Sürekli yeni telefona numaralarımı aktarmak, aynı şeyleri bulup indirmek, hatta mod'lar ile uğraşmak artık yorucu ve gereksiz geliyor.

TarihciBey

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Normalde ülkeye gelse pahalı fiyatları görecek telefonlar, ülkeye özel telefonları almayı düşünmüştüm, Huawei 3E katlanır telefon ve Xiaomi 17 Pro Max fakat IMEI ile uğraşmak istemediğim için şahsen yani gerek yok gibi.

franklingray

Asistan
Reaksiyon puanı
33
şahsi fikrim Ben olsam yılbaşında yenilerdim, kaçak işlemle uğraşmaya değmez. Şarj ve mobil derdi bitmiş olur, kafan rahat eder. Yeni yıla geniş geniş girersin.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
399
ben hiç uğraşamazdım bu imei işleriyle çok gözümde büyüyor ikinci cihaz vs.