Yüreğinin götürdüğü yere mi,? Yoksa aklının götürdüğü yere mi gitmeli insan.? "

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Gün gelir aklımız bize farklı, yüreğimiz farklı şeyler söyler. Akla mantıklı olanı yürek kabullenmez. Yüreğin istediğini ise akıl mantıklı bulmaz. İnsan ne yapacağını bilemez. Böyle durumlarda siz hangisini dinlersiniz. Yüreğinizi mi? Yoksa aklınızı mı???

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Gün gelir aklımız bize farklı, yüreğimiz farklı şeyler söyler. Akla mantıklı olanı yürek kabullenmez. Yüreğin istediğini ise akıl mantıklı bulmaz. İnsan ne yapacağını bilemez. Böyle durumlarda siz hangisini dinlersiniz. Yüreğinizi mi? Yoksa aklınızı mı???
Güzel konu olmuş,bu konuda ben çok arada kalıyorum,özellikle aşk konusunda :(.Çok git gel de kalıyorum ama genel olarak aklımın yani kafamın dediği oluyor.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Güzel konu olmuş,bu konuda ben çok arada kalıyorum,özellikle aşk konusunda :(.Çok git gel de kalıyorum ama genel olarak aklımın yani kafamın dediği oluyor.
Peki aklınızın dediği olunca mutlu olabiliyor musunuz? Yani kararlarınızdan pişmanlık duyma gibi bi durum söz konusu olmuyor mu?

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Hayatta iki şekilde pişman oluyorsun. İster, aklına uyup yürü istersen kalbine uyup yürü ama sakın pişman olmayacağım deme. Büyük konuşarak kaybedersin.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Göz, kalbin gördüğünü görmezse aldanır. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur :D:D

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Peki aklınızın dediği olunca mutlu olabiliyor musunuz? Yani kararlarınızdan pişmanlık duyma gibi bi durum söz konusu olmuyor mu?
Valla yine güzel sormuşsun :) Şöyle söyleyeyim ne mutlu oldum nede pişman oldum,tam arada oluyorsun,Bir kere kalbimin dediğine uydum işte o zaman büyük pişman oldum ve ondan sonra Aklıma ve mantığa uymaya karar verdim.Şunu da söyleyerek bitireyim,Aklınız ile kalbinizin arasında kalmak gerçekten çok kötü ve ikileme düşüren bir durumdur,bu durumdayken şeytan veya 3. şahıs kişilerin önerileri de hangi tarafı dinleyeceğini etkiliyor.Tavsiye istersen İnsanların dediklerini dinle gözden geçir fakat son noktayı sen koy,elinden geldiği kadar şeytan'a uymamaya çalış çünkü o bazen sağ'dan yanaşıyor,dedikleri çok mantıklı gelmeye başlıyor,fakat gerçek öyle değil,o yüzden dikkat etmek lazım.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Valla yine güzel sormuşsun :) Şöyle söyleyeyim ne mutlu oldum nede pişman oldum,tam arada oluyorsun,Bir kere kalbimin dediğine uydum işte o zaman büyük pişman oldum ve ondan sonra Aklıma ve mantığa uymaya karar verdim.Şunu da söyleyerek bitireyim,Aklınız ile kalbinizin arasında kalmak gerçekten çok kötü ve ikileme düşüren bir durumdur,bu durumdayken şeytan veya 3. şahıs kişilerin önerileri de hangi tarafı dinleyeceğini etkiliyor.Tavsiye istersen İnsanların dediklerini dinle gözden geçir fakat son noktayı sen koy,elinden geldiği kadar şeytan'a uymamaya çalış çünkü o bazen sağ'dan yanaşıyor,dedikleri çok mantıklı gelmeye başlıyor,fakat gerçek öyle değil,o yüzden dikkat etmek lazım.
İnsanlar hep bana kalbini dinle der o her zaman doğruyu söylermiş. Ama ben o kadar köşeye atmışım ki kalbimi artık duymuyorum bile. O kadar çok yoksaydım ve dinlemedim ki. Artık hiç bişey söylemiyo galiba. Ve aldığım hiç bi kararlada mutlu olmadım. Bu yüzden bu defa kalbimi dinlemek istiyorum.

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Sıla ablamızında dediği gibi, kafa nereye biz oraya :)

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
İnsanlar hep bana kalbini dinle der o her zaman doğruyu söylermiş. Ama ben o kadar köşeye atmışım ki kalbimi artık duymuyorum bile. O kadar çok yoksaydım ve dinlemedim ki. Artık hiç bişey söylemiyo galiba. Ve aldığım hiç bi kararlada mutlu olmadım. Bu yüzden bu defa kalbimi dinlemek istiyorum.
Dinle bakalım,inşallah pişman olmazsın,güzel günler ve zamanlar görürsün.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Bir ben, bir aklım, birde kalbim...! Gene arada kaldım. Sanırım akıl ve mantık ağır basıyo.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
primary-share.png

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Durumu göre değişir. Ama ben kalbimi dinlerdim.

yoldaşahmet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
oturun oturduğunuz yerde nere gidiyorsunuz
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yüreği akıldan üstün tutmak bana anlamsız ve mantıksız geldiği için Akıl >duygular. :D duygulara göre hareket edersek pişman olurum :D

Mahperi

Asistan
Reaksiyon puanı
410
Ne yaparsan yap, daima pişman öleceksin . Belki yaptıklarından, belki de yapmadıklarından.
Demis Dostoyevski amca :rolleyes:

Önemli olan, ondan da sonrasında pişman olmayacak şekilde seçimler yapmak ;)

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Tabikide akıl en mantıklısı olur

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Bende artık öyle düşünmeye başladım.

Yürekle sürekli harekete geçtinmi pişman olacak durumlara karışabilirsin kontrolü kaybetme gibi şeyler ve diğer insanlara göre tam bir açıklık söz konusu oluyor

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Stabil der ya ; adamlık yürektedir bayraklı bir tesbih değil! :)