• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yüreği Olmayan Hakemlik Yapamaz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117

Derbi sonrası gergin olduğu gözlenen Mustafa Denizli yaptığı açıklamada, hakem yönetimine dikkat çekti.

Teknik konuların ötesinde "işin içine üçüncü bir birim girdiği zaman" konuşulacak başka bir şey kalmadığına işaret eden Mustafa Denizli, şunları söyledi:

"Biz hatalarımızı sevaplarımızı bir kenara bırakıyoruz, eğer hakem doğru kartları doğru çıkartırsa... İşin içine başka şeyler girince hayal kırıklığı yaşıyoruz. Hiç tarzım değil, bu camiaaya yakışır biçimde hareket etmeye çalışıyorum ama benim futbolcularımın da bir tahammül sınırı var bunları konuşmak zul geliyor ama bu acıyı yaşıyoruz. Teknik direktörlük hayatımın en büyük hayal kırıklığını yaşıyorum. Hakemler maçı alıp izlesinler, bizim pozisyonlarımızı süzebilirken, benim olduğum yerden bile görülenleri süzemiyorlarsa onların yürekleri yok derim. hakemlik yürek işi, yüreği olmayan lar hakemlik yapamaz "

Beşiktaş`ın yenecek bir gole hazırlıklı olduğunu ve Fenerbahçe`nin 60. dakikada oyundan düşen bir takım olduğunu vurgulayan Denizli, "Biz kendi hatalrımızla kaybederiz ama başka şeylerle her şey oluyor burada futbolun içinde olan herkes pozisyonları; süzebilir bir yeter çizgisi var" diye konuştu.
"Bu saatten sonra şampiyonluktan söz etmek akılcı bir hareket olmaz. Bizim bu akşam bütün beklentimiz bu şampiyonluk ümidimizi Bursa maçına kadar taşımaktı.
Yaptığınız hesaplar zaman zaman şaşıyor. Oyunun başında Fenerbahçe'den gol yemek çok önemli değil. Fenerbahçe, ikinci yarıda her şeyi ile mağlup edilebilecek bir takım.
Hakemlik bir yürek işi. Yüreği olmayan insanlar hakemlik yapamaz, yaptırmamalılar. Bu hakemler şu maçın 90 dakikasını hep birlikte izlesinler. Bir takımın kaderini ne kadar etkilemişler görürler. Belki ben yanılıyorum, onlar huzur bulsunlar, vicdanları rahatlasın.
Bobo hayatında ilk defa hafa içinde penaltı çalışmak istedi. Müsaade edip etmemekte teraddüt ettim. Sonra müsaade ettim. Penaltı kaçabilir.
Geçen hafta da son pozisyon; hakemle ben maçtan sonra konuştum. Onun ne kadar zor olduğunu görüyorum. Fakat orada 4. hakem var. Bunlar benim olduğum yerden benim gördüklerimi görmüyorlarsa burada yürek yok. Merkez Hakem Kurulu'nun hakemlere cesaret vermesi lazım.
Teknik direktörlük hayatımın en üzüntülü gününü yaşıyorum. Erken bir gol yedik, bu çok önemli değil. Biz kırılgan bir takım değiliz. Burada tabii etkiler var. Bizim etkilerimiz var. Kısacası, biz kendi hatalarımızla maçı kaybederiz ama bazı şeyler olaya karıştığı zaman...
Teknik adam, hakem futbolun içinde olan herkes bu pozisyonları süzebilir. Hatalarımızı, sevaplarımızı bir tarafa bırakıyoruz. Ön plana bunlar çıkınca konuşmadan edemiyorsun.
Eğer doğru kartları doğru zamanda çıkartırlarsa, bize çıkartıyorlar. Bunları süzen hakem koluyla top taşıyan futbolcuyu nasıl süzemiyor? Kartını niçin kullanmıyor? Onlar bu 90 dakikayı otursunlar hep beraber seyretsinler.
Oyunun içinde gayet tabii ki hatalarımız oldu. Buranın atmosferinin kolay kolay kaldırılabilecek bir atmosfer olmadığını ben zaten biliyorum. Hafta içinde kendimizi bunlara hazırladık. Ama yabancı futbolcuların, hücuma dönük oyuncuların olmaması etkiledi.
Burada alınacak bir galibiyetle Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantileyecekti."
1 2

"Samsun faciasının eşiğinden döndük!"

Beşiktaş'ta hakeme büyük öfke var! Derbiyi kaybeden siyah beyazlılarda asbaşkan Engin Baltacı, "Samsunspor faciasının eşiğinden döndük" derken ikinci başkan Metin Keçeli de Hüseyin Göçek'in etki altında kaldığını söyledi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, Fenerbahçe karşısında kaybetmelerinin nedenini hakem Hüseyin Göçek'in etki altında kalmasına bağladı.

Keçeli, maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün ligin kaderini etkileyecek bir karşılaşmayı kaybettiklerini belirterek, ''İlk yarı iyi oynamadık, ama ikinci yarı maçı kazanacak kadar iyiydik. Kazanamamamızın en önemli nedeni, maçı yöneten Hüseyin Göçek'in seyircinin etkisinde kalması ve geçen hafta yaşananlar oldu. Net bir penaltımızı vermedi. Adaletli davranmadı. Ayrıca penaltı atılmadan önce de penaltı noktası komik bir şekilde kazındı. Kazanacağımız bir maçı kaybettik'' diye konuştu.

Hakem hatalarının üst üste Beşiktaş'ın aleyhine oluşmasının geçen haftaki açıklamalarının ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini söyleyen Keçeli, şöyle devam etti:

''Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun hakemlere özgüven aşılamasını bekliyoruz. Bir pozisyonumuz net penaltıydı. Ayrıca attığımız penaltı öncesinde de atış noktası kazıldı. Kartlar konusunda da hakem seyircinin baskısı altında kaldı. İbrahim Toraman'ı da seyircinin baskısı nedeniyle attı. Trabzonspor maçında 2 puan kaybetmiştik. Bugün de maçın gidişatına hakem damgasını vurdu.''

BALTACI: ''SAMSUN FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNDÜK''
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Engin Baltacı, Fenerbahçe maçında neredeyse Samsun faciasının eşiğinden döndüklerini söyledi.

Baltacı, ''Ligin zirvesinin nasıl geliştiğine ilişkin planları olan gerilim baronları var ve bir oyunu sahneye koyuyorlar'' dedi.

Trabzonspor maçıyla başlayan, hafta içinde gelişen olayların kişiye özel konulara girdiğini ve futbol ortamının gerildiğini ifade eden Baltacı, ''Hakem hataları olabilir. Ama bizim aradığımız standarttır. Bugünkü maçın hakemi de hata yapabilir. Ama standardına göre davranmalıydı. Beşiktaş'ın neredeyse Samsun faciasının eşiğinden döndüğünü düşünüyorum. Vakur durmamız uysal koyun olduğumuzu göstermez'' değerlendirmesini yaptı.
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=71080

Bursasporlu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hakemler hakkında her maçta konuşmak gerekiyomuş demekki.

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Hakemın kıme hızmet ettıgı bellıydı zaten anlatmaya gerek yok ...

constantin_1

Asistan
Reaksiyon puanı
5
bu ülkenin içine ettiler ergenekon federasyon merkez hakem komitesi v.s hepsinin allah belasını versin :angry:

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Önceki haftalarda bizim verilmeyen penaltılarımız oldu aleyhimize bir sürü karar veril o zaman sorun yoktu hakemler doğru kararlar veriyordu taki Gs ve Bjk liderlik yarışından koptu ağızları laf yapmaya başladılar alkışlıyorum sizleri :clap: bravo

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Aynen öyle. Ernst geliyor Emre'ye bariz dirseği koyuyor tribünlerden ses çıkmasa faulü vermeyecek. Böyle hakem olmaz.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
"Samsun faciasının eşiğinden döndük!"

Beşiktaş'ta hakeme büyük öfke var! Derbiyi kaybeden siyah beyazlılarda asbaşkan Engin Baltacı, "Samsunspor faciasının eşiğinden döndük" derken ikinci başkan Metin Keçeli de Hüseyin Göçek'in etki altında kaldığını söyledi.

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=71080

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Aynen öyle. Ernst geliyor Emre'ye bariz dirseği koyuyor tribünlerden ses çıkmasa faulü vermeyecek. Böyle hakem olmaz.
Bozacının şahidi şıracı :D İşin doğrusu hakem hata yapmış olabilir ama Beşiktaş da hak etmedi.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Emre'nin bu maç dokunulmazlığı vardı heralde :)

Emre'nin bu maç sarı kart yememesi büyük bir yanlışlık.Acaba haftaya cezalı duruma düşer mi ? :)

Hakemlerimiz sürekli geriye gidiyor.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8

kırmızı verdi daha ne yapacak ki ?

sence ,

selçuğun tokatı
Luganun pozisyonu
Billica nın hareketi
Alex ve Emrenin rakibin ve hakemin üzerine yürümesi

bu durumlara ne vermek gerekirdi ?

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Son 10 lig maçında BJK'ı 7 defa yendik. Bütün galibiyetler hakem hatalarıyla oldu

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bence iki tip taraftar vardır...birisi fenerbahçe taraftarı diğeri ise diğer 17 süperlig takımını tek takım gibi destekleyen taraftar... :D Bence şöyle bi silkelenin bütün lig maçlarına tekrar göz atın...sonra hakem fb'yi kolladı deyin...hadi geçmiş olsun...istatistiklere falanda bakın gs yi bjk yi kaç senede kaç kere yenmiş vs diye... :D sonra gelin atıp tutun....