Yunanistan'da şok önlemler ![ekonomik çöküş]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
99512.jpg
Yunanistan'da şok önlemler !

Yunan hükümeti, Ekonomik İstikrar ve Kalkınma Programı çerçevesinde ülke ekonomisi ve bütçe açığı sorunlarına karşı alınması kararlaştırılan önlemler paketini açıkladı.Yazı Boyutu 10 12 14 16 Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostantinu tarafından açıklanan pakette, Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri de dahil olmak üzere, yüksek ücret alan memurların maaşları dondurulurken, kamuda emekliye ayrılan her 5 memura karşılık bir kişinin işe alınması, 12 bin avronun üzerindeki kazançlara yüzde 18'den başlayarak, yüzde 40'a kadar varan vergi getirilmesi ve kiliseye ait mal varlıklarının da vergilendirilmesi öngörülüyor.

Papakostantinu, Başbakan ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile ekonomi alanında alınacak önlemler konusunda yaptığı uzun toplantılar sonunda bu akşam yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına verilen ikramiyelerin kaldırıldığını, borsada yer almayan KİT yöneticilerinin ücretlerinde yüzde 50'ye varan kısıtlamalar getirildiğini ve değeri 400 bin avronun üzerinde olan taşınmaz mal varlıklarının yıllık yüzde 1 oranında vergilendirilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

2010 yılı içerisinde sadece 2 bin avronun altındaki emekli maaşlarının yüzde 1,5 oranında arttırılmasının öngörüldüğünü açıklayan Papakostantinu, eğitim, güvenlik ve sağlık çalışanlarının gelirlerinin önlemler paketi içerisine alınmadığını belirtti.

Papakostantinu, Ekonomik İstikrar ve Kalkınma Programı çerçevesinde hazırlanan yeni gelir vergisi yasası ile ilgili müzakerelerin sürdüğünü, yasanın son şekliyle önümüzdeki günlerde parlamentoya getirileceğini bildirdi.

-İSTİKRAR VE KALKINMA PROGRAMI-

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostantinu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı, Yunan ekonomisinde önümüzdeki 3 yıl içinde, İstikrar ve Kalkınma Programı çerçevesinde yapılması planlanan değişiklikler hakkında bilgi verdiği açıklamasında, ''2012 yılı sonuna kadar bütçe açığının GSYH'ya oranının yüzde 2,8'e düşürülmesinin 3 yıllık ekonomi programının temel hedefi olduğunu'' belirtmişti.

Ekonomide 2008 yılında yüzde 2 oranında büyüme kaydedilmesine rağmen 2009'da yüzde 1,2 oranında küçülme yaşandığını, yatırımlarda yüzde 20, ihracatta yüzde 16, ithalatta ise yüzde 25 oranında azalma görüldüğünü vurgulayan Maliye Bakanı, 2010 yılında yüzde 0,3 oranında bir büyüme kaydedilmesinin hedeflendiğini, bu çerçevede 2012 yılı için beklentinin, kalkınma hızının yüzde 1,9'a ulaşması, 2013 yılında ise yüzde 2,5 oranına yükselmesi olduğunu ifade etmişti.

Ekonomi ve İstikrar Programı'nda, bütçe açığının GSYH'ya oranının 2010 yılında yüzde 4, 2011'de yüzde 3,1, 2012'de ise yüzde 2,8 olarak öngörüldüğü, bu çerçevede 2009'da yüzde 12,7 olan bu oranın, 2012'de yüzde 2,8'e gerilemesinin hedeflendiğini bildiren Bakan, 2013'de de söz konusu açığın yüzde 2 oranında şekilleneceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

http://www.samanyoluhaber.com/h_392643_yunanistanda-sok-onlemler-!.html

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
youtube'da yünan askeri türkiyeyi nasıl işgal eder konulu videolar yayınlayacaklarına tasarruf üzerine çalışsınlar biraz.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İşgal edebileceklerini mi düşünüyorlar :D

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
İstanbul kadar ülkeleri var onuda batıracaklar.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
youtube'da yünan askeri türkiyeyi nasıl işgal eder konulu videolar yayınlayacaklarına tasarruf üzerine çalışsınlar biraz.

Şu videoyu koysana çok merak ettim :laugh::laugh:

ab onnarı tembelleştirdi adamlar her işte çalışmıyorlardı bıraz burunnarı sürtünce akıllanırlar

Atalarımız ne demiş el atına (AB) binen tez iner

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Küçücük ülkeyi yönetmeyi beceremiyor salaklar. kendilerini dev aynasında görmektende geri kalmıyorlar ama. Beter olsunlar

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
birak ya artislik yapiyolar tarihte turkler ve yunanlar arasında yapilan savaslarda bir kac kez yunanlar kazanmis geri kalanları isee biz kazanmısız.çok kobusuyolar icraat yok uzaktan artislik yapiyolar bi sey olsa direk ingiltere felan avrupadan yarim istiyolar.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
öncelikle sevinmeye gerek yok çünki yunanda bizde 3, sınıf ülkelerdeniz yani az gelişmiş bir sömürge
kültürümüze baktığımızda birçok ortak nokta görürüz insanlar fakir ama sevecendir aramızdaki husumet emperyalist devletlerin başımıza sardığı oligarşik diktaların bu sun'i gündemleri hortlatmaları halkı birbirine düşman ederek bu düşmanlıktan büyük gelir elde etmeleridir
türkiye ve yunanistan bir karış fakir iki ülke adam sana bir silah satıyor önleyecek olanını onlara ve kendisine yönelmemesi için kilitliyor
türkiye ekonomisini çökerten silah ticaretidir bu yunanistan tehdidi ile ilgili silahkanma ve doğudaki malum tehditle ilgili silahlanmadır
yunanistanın durumuda aynıdır türkler gelecek korkusu bebekkken ninnilerine yansımakta heran türklerin istila edeceği endişesiyle aşırı silahlanmaktadır
bu iki ülke husumeti bırakır ticari anlaşmalara dostluk ilişkilerine yönelirse silaha giden milyon dolarlar refaha gelişmeye gider

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bizim uçaklarımızla it dalaşı yapacaklarına ekonomilerini düzeltsin angutlar

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Şu videoyu koysana çok merak ettim :laugh::laugh:

ab onnarı tembelleştirdi adamlar her işte çalışmıyorlardı bıraz burunnarı sürtünce akıllanırlar

Atalarımız ne demiş el atına (AB) binen tez iner

tek video yok birsürü var. ilgili youtube araması

örnek bir video
[FLASH]http://www.youtube.com/v/EYsfl1YSQJI&hl=en_US&fs=1[/FLASH]

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Katılıyorum.Önce şu krizden kurtulsunlar youtubeye girecek parayı nereden buluyorlar bunlar:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya kardeş ama yine de benim kafamı bozuyor hele videodaki gibi sonra şu sınırın ermenilere verilmesi şuranın kürdistan olması tamam imkansız diyorsunuz ama internette bop diye birşey dolaşıyor araştırırsanız tayyipten falan gülden de bahsediyor.

Şu videoyu izleyin.

http://www.youtube.com/watch?v=VepV4Ac_rNM&feature=related

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Yunanistanın zaten üretime dayalı güçlü bir ekonomisi yoktu.Avrupa birliği ve Avrupalılar için önemli bir hıristiyan noktası olmasının kaymağını yiyiyordu.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
öncelikle sevinmeye gerek yok çünki yunanda bizde 3, sınıf ülkelerdeniz ..

Türkiye ile Yunanistan'ı aynı kulvarda görmenize şaşırdım ve üzüldüm..Yunanistan, Ermenistan, Bulgaristan, Romanya, Suriye, Irak ve benzeri devletçiklerle karşılaştırılamayız..Bizim dengimiz en az İran, İngiltere, Çin gibi geçmişi ve kökleri olan devletlerdir..Tabi ki ekonomik yönden kıskaç içindeyiz, dizlerimiz üzerine çökertilmiş haldeyiz ama bu durum ayağa kalkmak için güç bulduğumuzda değişecektir inşaAllah...

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Ekonomisi durumu bizi ilgilendirmez ama bizim tüm varlığımız onları ilgilendiriyor.Adamlar bizimle ilgili hiçde hoş olmayan davranışlar içindeler.YouTube da görülenlerin hepsi onların eseri değil onların arkalarına geçip ortalığı karıştırmak isteyenler cıktı hatırlayanlar vardır.

Fakat bizi ele geçirmeden önce Kardak kayacıklarını ele geçirsinler.Bir tim'imiz savaş gemilerinin arasından geçip kayalıklara nasıl çıkıp,ele geçirip,bayrağımızı diktiğini ve sabah gün ışıdığında yaşadıklarını tahmin ettiğim şoku çabuk unuttular.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaş doğru söylemiş bizim jetlerimizle it dalaşı yapacaklarına ekonomilerini düzeltselerdi.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Türkiye ile Yunanistan'ı aynı kulvarda görmenize şaşırdım ve üzüldüm..Yunanistan, Ermenistan, Bulgaristan, Romanya, Suriye, Irak ve benzeri devletçiklerle karşılaştırılamayız..Bizim dengimiz en az İran, İngiltere, Çin gibi geçmişi ve kökleri olan devletlerdir..Tabi ki ekonomik yönden kıskaç içindeyiz, dizlerimiz üzerine çökertilmiş haldeyiz ama bu durum ayağa kalkmak için güç bulduğumuzda değişecektir inşaAllah...
ne yazıkki gerçekler ilaç gibidir acıdır
Allah[cc]rahmet eylesin Menderesten sonra Türkiyenin durumu duyun-i umumiye devrindende beter oldu israf edilmek üzere verilen krediler ülkemizi özellikle abd ye bağımlı hale getirdi abd ve israil yatak odamıza dahi girdi
onlarsız bütçe düzenlenmez kanun düzenlenmez b.şb..n ve g....başkanı dahi onların izniyle seçilir ufak bir yanlışta ithalat kesilir vermeyiz derler
daha neyi söyleyim kendi petrol kaynaklarını kullanamazsın
şimdi garip bir şeker kullanıyoruz fasulye nahut buğday öyle niye sana kota koymuşlar sen üretmeyeceksin biz sana okyanus ötesinden getireceğiz derler
yani kendimizi kandırmayalım şu anda yunanistanla farkımız yok hatta onlar dahada önde
dünyada iki mezhep emperyalizmi yönlendiriyor biri evangelistler ki bınlarla yahudiler arasında fark azdır ve başımızın belası anglikanlar
bunlar tüm dünyayı sömürgeleşmeye götürüyorlar yunanistan ise ortadoks
eğer biz benliğimize dönersek türklük şuuru ve islam inancını birleştirir düstur edinirsek işte hayalleriniz< gerçekleşir
inşaAllah

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
koskoca ABD Irak'ı 9 haftada bitirememişken bu yunanlılar nasıl 9 haftada Türkiye'yi alabileceğini düşünüyor şaşırtıcı..

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Avrupa'nın şımarık veledi !!! :cursing:

''Acından gebersinler'' demek geliyor içimden lakin sırtılarını sıvazlayanların sayısı bir hayli fazla... :hammer: Yunanistan ı AB ye dahil ederek bu durumu somut hale getiren elin Avrupalı sı şimdi uğraşsın bakalım fırlama bebekleriyle... :sneaky2:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Çöksünler çöksünler diyecem ama gülme komşuna gelir başına o kadar hava sahamızı kara sularımızı ihlal ediyorlardı utanmasalar asker sokacaklar ülkeye dolaştırmak için getirdik diyecekler e tabi böyle birşey olsa akp koşa koşa kabul eder.Valla bu son zamanlarda okuduğum birçok ülke olayı bunalttı beni çökerse çöksün bize bir zararı olmasında.

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Video yu izledimde sadece sırıttım :D bunlarda hayal gücü fazla gelişmiş abi napsın "adamlar" işleri güçleri yok bize sataşıyorlar :) Tarihi unutmuş olmalılar... :) Ekonomik duruma gelince BETER OLSUNLAR !

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
emperyalist devletlerin sömürgelerinde kurduğu oligarşik diktalar bu sahte tehlikeleri bahane ederek demode silahları depoladılar bize birini etkisiz hale getirecek olanı onlara verdiler ve türkiye ve yunanistan işe yaramaz silahların çöplüğüne döndü
ben halklara bakarım yunan halkıda aç benim halkımda aç
yaşasın halkların kardeşliği

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
emperyalist devletlerin sömürgelerinde kurduğu oligarşik diktalar bu sahte tehlikeleri bahane ederek demode silahları depoladılar bize birini etkisiz hale getirecek olanı onlara verdiler ve türkiye ve yunanistan işe yaramaz silahların çöplüğüne döndü

:cursing: O yunan halkı dediğiniz insan kılıklı kokmuş varlıklar Ege ye çıktıkları vakit anamızın , bacımızın namusuna el uzatan mahlukatlar sürüsüdür... Onlar ki namustan bir haber insan bozması... :hammer: Neyin kardeşliğinden bahsediyorsunuz... Lütfen bilip bilmeden yazıp çizip karşımıza kalıplaşmış söz öbekleriyle çıkmayın , forumun veri tabanını kirletmeyiniz... :sneaky2:

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Anca youtube dan savaşırlar,diğerine yemez.

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115

Cok acemıce yazılmıs bır yorum ....

YAZIK..! derım sadece !!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...