• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yükseklik Korkusu Olanlara

Tırsılmıyacak gibi değil ki.. Ben 5. kattan aşşağı bile bakamıyorken,
hele de bu beni aşar ^^

ordan aşşagıya düşmek ne kadar sürer acaba ???

Arbalot dedi ki:
runal asansörle mi düşecen asansörsüz mü :D

şimdi asansörle düşünce daha hızlı düşeriz mantıken agırlık fazla oluyor asansörsüz anadan dogma hatta :D :D

Komik resimden taaa buralara kadar taşındı ;)

Oooo çok yüksek. Orada olabilmeyi isterdim. Yükseklik korkum yok daha önceki denemelerden anladım böyle bir korkum olmadığını :D

Selamlar,

RuNaL dedi ki:
şimdi asansörle düşünce daha hızlı düşeriz mantıken agırlık fazla oluyor asansörsüz anadan dogma hatta :D :D

Serbest düşmede ağırlığın hıza etkisi yoktur. Her nesne aynı şekilde ivmelenir.

Bilakis, asansörle düşerseniz hava direnciniz daha fazla olacağından daha yavaş düşersiniz ama bu hava direnci sizi kurtaracak kadar olmaz.

Güzel günler dilerim.

Berkin Bozdoğan dedi ki:
Selamlar,

RuNaL dedi ki:

Serbest düşmede ağırlığın hıza etkisi yoktur. Her nesne aynı şekilde ivmelenir.

Bilakis, asansörle düşerseniz hava direnciniz daha fazla olacağından daha yavaş düşersiniz ama bu hava direnci sizi kurtaracak kadar olmaz.

Güzel günler dilerim.
kimse bilmiyo ya at kafadan :) e=mc2 budur işte olay :P

Berkin'in açıklamasına binaen düşmek ne kadar sürer veya 1sn sürer diyen arkadaşlar için; h = 1/2gt[sup]2[/sup] formülünden, orası atıyorum 400 mt yükseklikte ise;
400 = 0,5x10xt[sup]2[/sup] eşitliğinden, t yaklaşık 20 saniye çıkar. Havanın kaldırma kuvvetini ve sürtünmeyi hesaba katarsak bu 25-30 sn ve üzerine kadar çıkar :)
Bu şekilde örneğin bina 100 mt yükseklikte ise, düşmek 15 sn kadar sürer.

Kanıt mı istiyorsunuz? Atlayın da görün :P
Paraşütle atlama videolarını izleyin. Çok acayip bir hızla aşağıya düşüyor olmalarına rağmen hiç hareket etmiyormuş gibi görünürler.

Elmacik, ya şu kanıt olayını biraz değiştirsek abi. Patlamasın SDN üyeleri yerçekimi göreceğim diye. :D

Malum sadece öyle görünüyorlar da... :)

herseyı konusmussunuz da bu bına nerde onu konusmamıssınız. ???

Elmacik dedi ki:
Berkin'in açıklamasına binaen düşmek ne kadar sürer veya 1sn sürer diyen arkadaşlar için; h = 1/2gt[sup]2[/sup] formülünden, orası atıyorum 400 mt yükseklikte ise;
400 = 0,5x10xt[sup]2[/sup] eşitliğinden, t yaklaşık 20 saniye çıkar. Havanın kaldırma kuvvetini ve sürtünmeyi hesaba katarsak bu 25-30 sn ve üzerine kadar çıkar :)

Paraşütle atlama videolarını izleyin. Çok acayip bir hızla aşağıya düşüyor olmalarına rağmen hiç hareket etmiyormuş gibi görünürler.
terori kardesim bunlar ispat isterim ben :P

emubaltaci dedi ki:
Elmacik dedi ki:

katılıyorum sana :)

düşerken spider-man ısıran örümcek bizi ısırır spider-man olur bir ağ atar kurtuluruz

emubaltaci dedi ki:
Elmacik dedi ki:

Newton ile Noel Dayıyı çağıralım ispat etsinler ;D

benim de vardı yükseklik korkum da insan 7. katta çalışınca zamanla atıyo bu tür korkuları

korkunçççççççççççççççççç

3. katın balkonundan bile bakamıyorum kaldıki böyle bir yer :S ölürüm ya ıyyyyyyy ;(