Yüksek performanslı laptop soğutucusu (pc ye özel üretim) AYAZ.D1

Ayaz D1'in...

• Tasarımını beğendim

Kullanılan: 10 29.4%
  • Verimli olacağını düşünüyorum

Kullanılan: 18 52.9%
  • Bu ürünü satın alırdım

Kullanılan: 6 17.6%

• Kullanılan toplam oy
    34

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ne yazık ki hiç ergonomik değil. Aşırı derecede dik yapılmış. Göz açısından ekranı oynatabiliyoruz ancak bilek olarak klavye kullanımı çok sakıncalı. Zincirleme sağlık sorunlarına neden olur. Abartma değil veya karalamak için söylmeiyorum ancak isg eğitimi aldığım için sadece sıcaklık düşünülmemeli. Çoğunluk firmanın yaptığı soğutucular sıradan tasarım değil ve tabii ki her laptop'a uyması diğer tasarımlar açısından da imkansız. Merkez noktalara odaklanarak fanlar koyuluyor. Yine de tebrik ederim eline sağlık.

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet tabiiki dediğim gibi cod 8 normalde bayağı ısıtıyor hadi işlemciyi geçtim ekran işlemcisi yanıyor sanki şimdi ise belli bir sıcaklıkta kalıyor gözle görülür bir değişim farkettiğim için cpu-z değerlerini vermedim ama istek olursa verebilirim

dostum ben bemin pc mi bundan farklı piyasa soğutucuları ile soğutamadım söylediğim gibi eğer sen bundan ucuz daha performanslı bir cihaz bulduysan paylaş da bizde istifade edelim

evet biraz geç oldu ama test sonuçları burada http://forum.shiftdelete.net/donani...su-ayaz-d1-in-test-sonuclari.html#post2417716

Çok dik olmuş hayatta bu şekilde kullanamam ben beğenmedim
teşekkürler..

evet biraz geç oldu ama test sonuçları burada http://forum.shiftdelete.net/donani...su-ayaz-d1-in-test-sonuclari.html#post2417716

sen ısı değerlerini yazmadığın için karşılaştırma yapamıyorum.belli bir sıcaklıkta kalıyor demişsin.kaç derece o sıcaklık.ne bileyim ben.bir de tam maliyetini yazmamışsınki.

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Her zaman demişimdir en iyi soğutma kendi yaptığın soğutmadır diye :D

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim emeğine sağlık gerçekten güzel bir çalışma fakat sence de biraz dik olmaş mı o konuda dik olmazsa fanlar hava çekemiyor demişşin o arkadaki fanı daha küçük ve daha kuvvetli bir şey yapıp biraz daha indiremezmisin yüksekliğini? Bu gerçekten sağlık sorunlarına yol açabilir.Tekrardan emeğine sağlık.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Laptopun normal sıcaklığı ne olmalıdır arkadaşlar?

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
60 C : Geçmeyecek gecerse bilgisayar donanıma zarar

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yok be abicim hangi 60 dan bahsediyosan yeni nesil inteller 100 105 kadar rahat

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eline sağlık. Güzel çalışma.
Tasarım biraz bilekleri yoracak gibi.
Birde soğutma mantığı yanlış. Bu yöntemle belli bir seviyeye kadar verimli soğutabilirsin. 6000 devir 6 fanı yan yana koysan gene fayda etmez.
Dizüstü bilgisayarda kasa içine giren hava girişi ve çıkışı vardır. Burada ızgara bulunur. Izgaraya soğuk hava girişi sağlarsan çok daha iyi sonuç elde edersin. Ayrıca ızgarayı temiz tutmalısın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eline sağlık güzel olmuşta acaba bunu usb kablosu çalıştırmaz mı

rapper256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim hem bir soğutucu tasarlamışsın, hem bu soğutucunun işin ehli birçok firmanın ürettiği soğutucudan daha iyi performans sunduğunu söylüyorsun, hem isteyen olursa belli bir ücret karşılığında aynı soğutucudan ona da tasarlayabileceğini söylüyorsun, hem de CPU-Z'den görüntü paylaşmayı gerek görmediğini söylüyorsun. En azından CPU-Z görüntüsü koy da millet de görsün neyin ne olduğunu. Hatta MSI Afterburner ile oyuna gir, oyun içi sıcaklıkları da görsün millet.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Kardeşim hem bir soğutucu tasarlamışsın, hem bu soğutucunun işin ehli birçok firmanın ürettiği soğutucudan daha iyi performans sunduğunu söylüyorsun, hem isteyen olursa belli bir ücret karşılığında aynı soğutucudan ona da tasarlayabileceğini söylüyorsun, hem de CPU-Z'den görüntü paylaşmayı gerek görmediğini söylüyorsun. En azından CPU-Z görüntüsü koy da millet de görsün neyin ne olduğunu. Hatta MSI Afterburner ile oyuna gir, oyun içi sıcaklıkları da görsün millet.
2 Sene önce açılmış konu. Parçası dahi kalmamıştır soğutucunun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende senın gibi bir tasarım yaptım ama benim yaptığım tasarımda fanlar dışarı deil laptopun ustune yani aşagıdan yukaruya üflüyor böyle daha etkili oluyor istersen fanları çevir ve dene derim
:yes: