Aksunguuur
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 0
Lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra yüksek lisans planınız mevcut mu?
benim var fakat daha lisans eğitimimi tamamlamaya bile 2 yıl var![]()
Hocam Fizyoterapi ve Rehabilitasyon okuyan biri olarak yan dalın bana pek bir avantajı yokYüksek Lisans yerine, yan dal tercih ederdim ben olsam...
Bu arada diploma puanı çok önemli değil düşünüyorum. Daha önceden başvuru yapıpta diploma puanından çekmiş kimse var mı?
Diploma puanından daha önemli bir konu yok ki...Hem yüksek yapacaksın hem de diploma puanının önemli olmadığını düşüneceksin. Olmadı.
Üniversitelerin seni neye göre değerlendireceklerini düşünüyorsun? Akademik kariyerde senin diploma notundan başka bir değerlendirme imkanları yok, sıralamaya girdiğin zaman yarı yarıya önemli bir konu...
Sen git 4 yıl diferansiyeldi sayısal analizdi çalış dur. Okul bitsin. Sonra daha çok sınavla muhatap olmak mücadele et. Olmadı20 yaşını geçtik hâlâ sınavlara gömülüyoruz
Şu okul hayırlısıyla 4 yılda bitsin de bir işe girer yardırırım daha iyi![]()
Şöyle izah edeyim hocam. Benim mesleğimde sertifikaların,kursların,organizasyonlara katılmanın hem cv hemde akademik kariyer açısından büyük bir önemi var. Meslekte yüksek lisans yapmayı isteyen öğrenci çok az. Halen üniversiteler Fizyoterapist kökenli akademisyen bulmakta zorluk çekiyor bu neden Fizik Tedavi'de uzmanlaşmış doktorlarla eğitimlerine devam ediyorlar. Dolayısıyla sertifikaların vs gibi olayların kendi alacakları sınavların daha önemli olabilecğeini düşünüyorum. Yanlış bir düşüncedeyim sanırım. Bir de 2,97 sizce nasıl bir ortalama ?
Hocam bu alanın en iyi olduğu İngiltere'de ortalama bir üniversitede ücretli bir şekilde de olsa yüksek lisans yapmak istiyorum. Dolayısıyla ilk dönemi 2,97'le kapadım ortalama bir çalışma yaptım diyebilirim. Bundan sonra sağlam bir çalışmayla yüksek lisans için 3,40 gibi ortalamayı tutturmam gerekiyor sanırım. Hocam bir de kimin referans olduğu çok önemliymiş diyorlar sizce bu bilgi ne kadar doğru? Benim derslerimin bir çoğuna Hacettepe'de hoca giriyor. Dekanımız baya sözü sayılan bir insan. Referans mektupları işe yaramaz mı? Türkiye için düşünürsek.Akademik alanda o dediklerine çok fazla bakmayacaklardır, özel sektöre atıldığın zaman daha kıymetli olacaktır sertifikaların falan. 2,97 bölümünde yüksek lisans çok tercih edilen bir yol değilse hiç değil. Ama tabi bu ortalamalar hangi üniversitede devam etmek istediğine göre değişir.
Hocam bu alanın en iyi olduğu İngiltere'de ortalama bir üniversitede ücretli bir şekilde de olsa yüksek lisans yapmak istiyorum. Dolayısıyla ilk dönemi 2,97'le kapadım ortalama bir çalışma yaptım diyebilirim. Bundan sonra sağlam bir çalışmayla yüksek lisans için 3,40 gibi ortalamayı tutturmam gerekiyor sanırım. Hocam bir de kimin referans olduğu çok önemliymiş diyorlar sizce bu bilgi ne kadar doğru? Benim derslerimin bir çoğuna Hacettepe'de hoca giriyor. Dekanımız baya sözü sayılan bir insan. Referans mektupları işe yaramaz mı? Türkiye için düşünürsek.
Anladım hocam. Öyle kaliteli hocaların referans olması içinde elle tutulur bir başarı göstermem gerekiyor sanırım. Yani olay her türlü bende bitiyor :biggrin: Fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Türkiye'de hatırı sayılan adamların referansları kesinlikle işine yarayacaktır, yurt dışında da yarayacaktır ama bu durumda hocalarının akademik olarak ne kadar değerli oldukları çok daha ön plana çıkacaktır.![]()
Bölümüne ve kariyer planına göre değişir elbette ama mühendislik adına konuşacak ve özel sektörde çalışmayı planlayan arkadaşlar için yüksek lisans'ın zaman kaybı olacağını söyleyebilirim. 2 senelik iş tecrübesi bence 2 senelik yüksek lisans eğitiminden daha çok şey katacaktır.
Eğer illa yapmak istiyorsanız 2-3 sene çalıştıktan sonra kariyerinizin gidişine göre 2.öğretim tezsin yüksek lisans seçenekleri mevcut. Böylelikle çalışıp maaş almaya devam edersiniz, zamlardan faydalanırsınız,iş tecrübenizi arttırırsınız, okulda gördüklerinizi pratikte gerçekleştirip ve pratikte yaşadığınız sorunlar için akademik çalışma imkanı elde etmiş olursunuz. Eğer kurumsal bir şirkette çalışıyorsanız bu yüksek lisans'ın etkisini yönetici kadroya geçiş sırasında görebilirsiniz. Tabi burada iş kişide biter, yöneticilik ayrı vasıflar gerektirir, bu vasıflar yoksa prof olsanızda faydası olmaz.
Çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz hocam. Tezsiz yüksek lisansın doktoraya izin vermediğini biliyorum. Yani en azından doktora yapma şansımızı azaltıyor diye duymuştum. Eğer bu ihtimal doğruysa bunun haricinde olumsuz yanı söz konusu mu?
Bende düşünmüyorum zaten hocam. Sadece bu detayı biliyorum tezsiz yüksek lisansta. Başka dezavantajı yoksa niye tezle falan uğraşayım ki? Dediğiniz gibi tezsiz yüksek lisans yaparım. Doktora yapmayı kesinlikle düşünmüyorumTezi olmadığı için doktoraya izin vermiyor diye biliyorum bende. Eğer doktora hedefiniz varsa tez'li versiyonları denemek lazımBelkide tek olumsuz yanı bu, bunun haricinde faydası çok. Ben doktorayı aklımın ucundan dahi geçirmediğim için işin o kısmını pek araştırmadım. Akademik kariyer pek bana göre değil
![]()
Bende düşünmüyorum zaten hocam. Sadece bu detayı biliyorum tezsiz yüksek lisansta. Başka dezavantajı yoksa niye tezle falan uğraşayım ki? Dediğiniz gibi tezsiz yüksek lisans yaparım. Doktora yapmayı kesinlikle düşünmüyorum![]()
Doğru gördüm bende o meblağları. Ve açıkcası bu fiyatları vereceksem bu alanda en iyi ülke olan İngiltere'de ücretli ve tezli bir yüksek lisans düşünebilirim. Araştırmaya başladım şimdiden. Bitince direk kolları sıvamak istiyorum çünkü onuda aradan çıkarayım ki askerlik falan dönünce zor olur.Dezavamtaj olarak ücretli olmalarını da sayabiliriz sanırımEn azından benim bildiğim yüksek lisans programları 10-15bin TL arası.
Özetle girdiğimiz TOEFL ve aldığımız puanları istiyor.For international applicants, a minimum score of 550 on the paper-based TOEFL (maximum 667) and a minimum score of 213 on the computer-based TOEFL (maximum 300) or a minimum score of 80 on the internet-based TOEFL(maximum 120); all applicants must demonstrate proficiency in verbal and written English.
- A minimum undergraduate grade point average of 2.9 and graduate GPA of 3.0.
- A baccalaureate degree from a fully accredited institution of higher learning.
doktora tamamen hocalara bağlı birşey. ben şuan ahmet yesevide tezsiz yüksek lisans yapıyorum. benden önce bir arkadaşım bu bölümü bitirdi. şimdi endüstri müh. doktora yapıyor ankarada bir devlet üniversitesinde. bende bitirince doktora yapmayı düşünüyorum.Çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz hocam. Tezsiz yüksek lisansın doktoraya izin vermediğini biliyorum. Yani en azından doktora yapma şansımızı azaltıyor diye duymuştum. Eğer bu ihtimal doğruysa bunun haricinde olumsuz yanı söz konusu mu?
yesevi 3 dönem 6.300TL civarı bir maliyeti var.Dezavamtaj olarak ücretli olmalarını da sayabiliriz sanırımEn azından benim bildiğim yüksek lisans programları 10-15bin TL arası.
doktora tamamen hocalara bağlı birşey. ben şuan ahmet yesevide tezsiz yüksek lisans yapıyorum. benden önce bir arkadaşım bu bölümü bitirdi. şimdi endüstri müh. doktora yapıyor ankarada bir devlet üniversitesinde. bende bitirince doktora yapmayı düşünüyorum.
yesevi 3 dönem 6.300TL civarı bir maliyeti var.
Hocamın mantığı çok güzel tabii yurt içinde yüksek lisansı düşünüyorsan.Benim abim yüksek lisans için yurt dışına çıktı artı uluslar arası bir şirkette iş buldu.Bu yazada Türkiyeye dönmeyi planlıyor.Şimdilik ne olacağını bilmiyorumda bu ikisi arasındaki karşılaştırmayı yapmak gerek.Ben şahsen abimle aynı bölümdeyim ve önümde iyi bir yol çizdiği düşünüyorum gelecekte TOEFL sonuçları her şeyi belirleyecek galibaBölümüne ve kariyer planına göre değişir elbette ama mühendislik adına konuşacak ve özel sektörde çalışmayı planlayan arkadaşlar için yüksek lisans'ın zaman kaybı olacağını söyleyebilirim. 2 senelik iş tecrübesi bence 2 senelik yüksek lisans eğitiminden daha çok şey katacaktır.
Eğer illa yapmak istiyorsanız 2-3 sene çalıştıktan sonra kariyerinizin gidişine göre 2.öğretim tezsin yüksek lisans seçenekleri mevcut. Böylelikle çalışıp maaş almaya devam edersiniz, zamlardan faydalanırsınız,iş tecrübenizi arttırırsınız, okulda gördüklerinizi pratikte gerçekleştirip ve pratikte yaşadığınız sorunlar için akademik çalışma imkanı elde etmiş olursunuz. Eğer kurumsal bir şirkette çalışıyorsanız bu yüksek lisans'ın etkisini yönetici kadroya geçiş sırasında görebilirsiniz. Tabi burada iş kişide biter, yöneticilik ayrı vasıflar gerektirir, bu vasıflar yoksa prof olsanızda faydası olmaz.
ahmet ysevi uzaktan eğitimle yapılıyor, vizeler online finaller İstanbul ve Ankarada yapılıyor.Ben itü, boğaziçi programlarına bakmıştım.
Mühendislik sanırım hocam. Hangi okulda öğrenim görüyorsunuz?Ben de yüksek lisansa kesin gözüyle bakıyorum ama Türkiye'de mi olur yut dışında mı daha net değil.
Evet, Yıldız Teknik.Mühendislik sanırım hocam. Hangi okulda öğrenim görüyorsunuz?
Evet, Yıldız Teknik.