Yüksek Cpu kullanımı

inazami

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meraba arkadaşlar. Benim cpu kullanımım 2 3 gündür çok yükseldi. İnternetten flash oyun veya flash player gerektiren şeyler video veya film açtığımda cpu kullanımım tavan yapıyor daha önce % 20 % 30 ları aşmazdı. Format attım. Driverler güncel. Boşta hiç bir işlem yapmadığım cpu kullanımı % 0 %1 arası değişiyor. Mesela internetten bir film açtığımda izlerken cpu %90 lara vuruyor. Tarayıcı kapatmadan aşağıya aldığımda % 1 e iniyor cpu kullanımı. İşlemciyi söktüm macun iyice bitmiş kurumuş. elimde olmadığı için bir şe yapamadan geri taktım. ONdan olabilir mi acaba. ŞUan boşta işlemci ısısı 44 C % 90 yükte 65 dereceye çıkıyor. Bir de chrome da uzun süre takıldığımda bellek kullanımı 800 900 mb ları buluyor. Neden yapıyordur sizce bunları çözümü nedir.
LdynO1.png
[/URL][/IMG]

rY32JM.png
[/URL][/IMG]

Bu değerler normal mi. işlemci İPD E 2200 ekran kartı geforce 8400 gs

efsanevidemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bendede vardı Biraz araştırdım be bir program buldum Process Explorer diye bir program ordan cpuya göre sırala işmele iki kere tıkla 'Threads' başlığına gelince cpu kullanan dosyaları görüceksin en yüksek cpu kullanana dosyayı alttan kill seçeneğiyle kapat Umarım Anlatabilmişimdir Bendeki sorunlu dosya ntdll.dll diye birşey silsem olmuyordu bende bu programla her açtığımda kapatıyorum