YouTube'da Takip Etmeniz Gereken Türk Gamerler

Bu konuyu okuyanlar

türkgameler

Öğrenci
Katılım
10 Şubat 2015
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bu daha benim ilk konum. Bazı aksaklıklar olabilir. Kusura bakmayın.


Hepimiz biliyoruz ki Oyun Sektörü gün geçtikçe genişliyor ve bazı benim gibi garibanlar,ellerinde iyi bir Pc olmadığı için bu oyunları oynayamıyor. İşte ben konumda oynayamadığım oyunları sanki kendim oynuyormuş gibi izlediğim videoları YouTube’e aktaran Gamerlerin kanallarını sizlere tanıtacağım.


TeasyCat





YouTube'e katıldığı Tarih 17 Kas 2013
Kanalı Aktif olarak takip ediyorum arkadaşlar.
Kanalın Sahibinin İsmi/Soyismi : Eren Minareci
Kanalın Mevcut Abone Sayısı: 81.085 ( Güncellenmeyecektir)
Kanalın Toplam Video Sayısı:419 (Güncellenmeyecektir)


Bu abimiz yeni çıkan (alfa,beta) önceden çıkmış fakar kaçırdığı oyunları oynuyor. Ve bunun yanında "Eren ile Tren" isimli Vloglarını çekiyor. Kanalda kesinlikle küfür etmiyor. İzlediğiniz videolarda gerçekten eğleneceğinizi umuyorum. Bu arada kendisi tam bir hayvan sever.




Tanıtım Videosu 1


[YT]https://m.youtube.com/watch?v=uI5Lr3sdUYs[/YT]






Tanıtım Videosu 2




[YT]https://m.youtube.com/watch?v=9MgyNfbaAnI[/YT]






Fedupsamania





YouTube'e katıltığı Tarih: 23 Eyl 2012
Kanalın Sahibinin Adı/Soyadı: Eraycan Bul
Kanalın Abone Sayısı:41.978
Kanalın Toplam Video Sayısı:718


Bu abimiz ise Marmara üniversitesinde okuyor. Hakkında detaylı bir röportaj var en son onu yayınlıycam. Konumuza dönecek olursak bu kanaldada her hangi bir müstescen bir unsur ve küfür yok.


İşte röportaj:






Oyun Kaskı: Merhaba,biraz kendinizden bahseder misiniz?


Eray: Merhabalar, öncelikle teşekkür ederim benimle röportaj yapmak istediğiniz için, onure ettiniz beni. Adım Şevket Eraycan Bul. 1991 yılında İzmit Devlet Hastanesinde dünyaya gelmişim. Küçüklüğüm ile ilgili nedense çok olumlu şeyler hatırlayamıyorum çünkü çok hiperaktif bir çocukluk geçirdim. Evde yere basmayıp koltuklar üzerinde gezdiğim hatta düz duvara tırmandığım falan söyleniyor. Dolayısıyla yaptığım yaramazlıklardan fazlasını hatırlayamıyorum maalesef. Ama ilginç bir ayrıntı var ki hiç unutmadığım; oda ‘mavi renkteki arabaların hep daha hızlı gittiğini düşünürdüm.’ Çocuk aklı işte Üniversiteye kadar İzmit’te eğitim aldım şuan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS 4.Sınıf öğrencisiyim. Şuana kadar okulumun bitmiş olması gerekiyordu fakat okulunu yarım dönem uzatanlar kervanına katıldım. Sanırım öğrenci kimliğimi bırakmaya henüz hazır değilim. Onun haricinde 13 yaşında bir kız kardeşim var, kendisiyle pek anlaşamasakta şikayet etmemeye çalışıyorum çoğu zaman. Genelde sakin bir yapım var, kolay kolay sinirlenmem. Asla kinci bir insan değilimdir, ama bana kötülük yapanların isimlerini unutmam Yeni tanıştığım kişilerle çok rahat bir şekilde diyaloğa girebilirim. Alakasız olucak ama çok fazla yemek seçerim. Kısaca Eraycan bu.


Oyun Kaskı: Kanal açma fikri nereden geldi? Yani bir anda "Çok sıkıldım en iyisi kanal açayım " mı dediniz yoksa önceden aklınızda vardı da sonradan mı hayata geçirdiniz?


Eray: Şu şekilde yanıtlayabilirim sanırım; çok klasik bir cümle olucak ama oyun oynamayı kendimi bildim bileli hep sevmişimdir. Bilgisayarla ilk olarak altı yaşında tanıştım, oynadığım ilk iki oyunu çok net hatırlıyorum. Hala oynuyorum demeyeceğim tabiki ama emülatör kullanarak yüklemeyi başardım ‘’Supaplex’’ ve ‘’Croc: Legend of the Gobbos’’ u. O zamandan beri bilgisayar oyunlarıyla aramda çok güçlü bir bağ var. Liseye kadar bu ‘’Youtuber’’ olma ile ilgili kafamda hiç bir şey yoktu. Takip ettiğim bir kaç youtube kanalı vardı, hepsi bu. Zaman zaman kendi içimden geçiriyordum; böyle bir şey kendim yapsam başarılı olur muyum, kendimi sevdirebilir miyim diye. Fakat o zamanlar gözüme kestiremiyordum çünkü önümde büyük bir sınav vardı. Ama içimde hep bir ukte olarak duruyordu bu istek. Ders çalışırken bazen (çoğunlukla bazen) kitap başka yerde olurdu ben başka yerde olurdum. Ne zaman üniversiteye geçtim, o zaman hayata geçirmeye karar verdim bu isteğimi.


Oyun Kaskı: Kanalınızda abone sayısı oldukça yüksek. 36.000 i geçmiş durumda ve izleyicileriniz sizi oldukça seviyor, bir abi gibi görüyorlar.Bu kadar ilgiyi bekliyormuydunuz ve memnun musunuz?


Eray: Kanalın şuan bulunduğu aşamadan oldukça memnunum. Her bir abonem benim için çok değerli fakat dediğim gibi içimde çok fazla şüphe vardı kendimi sevdirip sevdirememe konusunda. Çünkü sadece konuşarak veya işte karşınızdaki oyunu yorumlayarak izleyenleri etkilemeniz gerekiyor. Bende bunu bir noktada başardığımı düşünüyorum. Gösterilen ilgiden çok memnunum, bana gönderilen her mesajı okuyorum ve her bir tanesine cevap vermeye çalışıyorum. Çünkü insanların hakkımdaki düşüncelerini merak ediyorum ve kimsenin yanlış fikirlere kapılmasını da istemiyorum. İşte okuyorsun ama cevap vermiyorsun gibi... Dürüst olmak gerekirse, şuan geldiğim nokta, bu işe başladığım zamanlarda aklımın ucundan bile geçmemişti.


Oyun Kaskı: Fedupsamania ismini çok düşündünüz mü?Neden başka bir isim değilde bu isim?


Eray: Bu soruyu bekliyordum işte! Umarım açıklamam sizleri tatmin eder. Şimdi, ‘’Fedupsam’’ benim şu zamana kadar en uzun süre kullandığım takma ad. Bu isimle üyelik alır bu isimle karakter oluştururdum. O yüzden kanal isminin de bu adı çağrıştırmasını çok istedim. Sonraları bu düşünce ‘’neden kanalın ismini direk bundan oluşturmuyorum’’ a döndü. Fikir çok hoşuma gitti fakat sadece Fedupsam çok cılız, çok eğreti gözüktü gözüme. Ayrıca itiraf ediyorum, ‘’Fedupsam Gaming’’ adını düşünmedim değil. Daha sonra nerden aklıma geldi bilinmez, (sanırım o sıralarda oynadığım Track Mania oyununun etkisinden dolayı) Fedupsam’ın sonuna Mania getirmeye karar verdim. Ardından Fedupsam-Mania’dan Fedupsamania diyerek son şeklini almış oldu.


Oyun Kaskı: Oynadığınız oyunlar arasında en çok sevdiğiniz 2 oyunu ve en çok korktuğunuz 2 oyunu söyler misiniz?


Eray: Aaaa en çok sevdiğim oyun kuşkusuz Outlast. İkinciyi seçmek benim için biraz zor olabilir fakat Dishonored diyebilirim.
En çok korktuğum/gerildiğim oyunların ilki muhtemelen Whistleblower, diğeride nedendir bilinmez ama Gone Home.


Oyun Kaskı: Oynadığınız oyunları neye göre çekiyorsunuz?İzleyicilerden tavsiye alıyor musunuz?


Eray: Kanalın ilk zamanlarında tabiki fikir alabileceğim bir kitle olmadığı için çoğunlukla kendi istediğim oyunları oynayıp kayda alıyordum. Daha sonraları takipçilerimin beğeneceğini düşündüğüm oyunları oynamaya özen gösteriyorum. Bunun yanında herkesin ortak zevkine hitap eden oyunu bulmak tabiki zor ama her defasında çoğunluğa hitap etmeye çalışıyorum. Takipçilerimden çok fazla oyun tavsiyesi geliyor elbette ama maalesef her birisine olumlu cevap verebilmem mümkün değil ama tavsiyeler güncel bir oyunu işaret ediyorsa, elimden geleni yapıyorum.


Oyun Kaskı: Hepimizin de bildiği gibi bu kanalı genellikle korku oyunları üzerine açtınız.Peki neden korku?


Eray: Aslında evet sadece korku/gerilim türünde oyunları oynamak istiyordum bu kanalda, sonradan çizgimden oldukça kaydım. Neden korku sorusuna nasıl cevap verebilirim bilmiyorum ama korku ve gerilim öğeleri beni hep heyecanlandırmıştır. Küçükken tek başıma korku filmi izler ve yine gidip tek başıma yatardım. Korkardım evet ama verdiği hissi seviyordum. Tek başıma her türlü oyunu oynardım fakat korkunun yeri bende hep farklı olmuştur. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda daha başarılı olacağımı düşündüğüm için (en azından yorumlama kısmında) o dönem sırf bu tarza yönelmek istedim.


Oyun Kaskı: Yeni seriler gelecek mi? Gelecekse bunlar neler olabilir?


Eray: Yeni seriler daima olacak.Büyük prodüksiyonlu oyunlar bir daha 2015'in ilk çeyreğinde çıkıyor, aralarından denemek istediğim bir çok oyun var tabiki.Bir tanesinin adını söylemem de sorun yok sanırım; Dying Light.


Oyun Kaskı: Diğer kanallarla birlikte oyun oynamayı düşündünüz mü?


Eray: Diğer kanallarla oyun oynamayı düşündüm tabiki ama benim yaptığım şey Tamçözüm. Oyuna kayıt yaparken başlamak ve yine kayıt yaparken bitirmek. Her oyuna ‘Tek kişilik’ modda girdiğim için başka birisiyle oynama gibi bir şansım da yok açıkcası. Ama sırf eğlencesine multiplayer oyun da oynayabilirdim.


Oyun Kaskı: Oyunlarda, herhangi bir olaya karşı degişik tepkilerinizi söylemeden geçemeyeceğim.Herkes bu tepkilerinizi oldukça beğeniyor ve hatta bazıları sizi örnek almaya başlamış bile.Bu beğenmeler ve örnek almalar hoşunuza gidiyor mu?


Eray: Evet yorumlarda sıkça rastlıyorum tepkilerimin yazılı hallerine. Oldukça hoşuma gidiyor onları okuması. Bildiğiniz gibi herhangi bir argo kelime kullanmamaya çalışıyorum ayrıca bunun yanında yorumlamalarımı da monotonluktan çıkarmam gerekiyor, dolayısıyla tepkilerim bazen alışılagelmişin dışında olabiliyor. Fakat tepkilerim hep anlık olduğu için bunların izleyiciler tarafından beğenilmesi ve bazen de kullanılması beni hiç rahatsız etmiyor. Aksine mutlu oluyorum.


Oyun Kaskı: Çocukken hayran olduğunuz bir süper kahraman var mıydı? Varsa kimdi?


Eray: Hayran olduğum süper kahraman değil, süper kahramanlar vardı. Power Rangers grubunun her bir üyesine hayrandım. Daha sonraları Action Man çıktı. Bu sefer çizgim biraz daha ona doğru kaymaya başladı çünkü Action Man tek başına ve daha güçlüydü. Çok uzun süre devam etmedi hayranlığım ama küçük yaşta idollerim bunlardı.


Oyun Kaskı: Bildiğiniz üzere Minecraft serisine ilgi oldukça büyük.Sizde 2 yıl önce tek bölümlük bir Minecraft videosu çekmişsiniz. Biraz şanssız bir bölüm olmuş.Ağaç olmayan bir adada doğmuşsunuz vs. Tekrar bir Minecraft denemesi olacak mı acaba? Belki bu sefer daha şanslı olursunuz.


Eray: Evet öyle bir deneyimim oldu. Yalnız şu var, minecraft konusunda hiç bilgim yok. Temel eşyalar ve onların ne işe yaradığı dışında pek bir bilgiye sahip değilim. Ayrıca bu oyunu oynayan çok sayıda bilgili,deneyimli ve başarılı youtube kanalı var. Seriye pek bir farklılık getirebileceğimi düşünmüyorum açıkcası. O yüzden o bölüm benim için ilk ve sondu diyebilirim.


Oyun Kaskı: İlk oyun videonuzu izledik.Sizce ilk videoda ki davranışlarınız ve şu anki davranışlarınızda ne gibi değişiklikler oldu?Peki bu değişiklikler neden oldu?


Eray: Keşke izlemeseydiniz yahu. Sanki bana zorla oyun oynatıyorlarmış gibi bir hava var hepsinde. O zamanki düşüncem şuydu, sadece oyunumu oynarım, ihtiyacı olan zaten izler diye düşünüyordum. Fakat sonraları fark ettim ki, izleyicileri bir şekilde videoda tutmam gerekiyordu çünkü bu işi ileriye dönük düşünüyorsam sadece oyundan daha fazlasını vermeliydim. Sonraları daha canlı olmaya başladım, oynadığım karakterle kendimi özleştirdim, ben olsam hangi tepkiyi verirdim diyerek baktım oyuna. Tam da o zaman şimdiki halime kavuştum diyebilirim.


Oyun Kaskı: Video oyunlarına nasıl başladınız?Birisinin tavsiyesiyle mi yoksa kendi çabalarınızla mı?


Eray: Video oyunlarına orada burada görerek başladım sanırım, kimse bana gel sana şunu öğreteyim veya şöyle bir eğlence var demedi. Ama o zamanlar ilgimi bayağı çekmiş olacak ki, kendimi baya kaptırmışım.


Oyun Kaskı: Takipçilerinize hem oyun hem de hayat bakımından söylemek istediğiniz veya tavsiye etmek istediğiniz herhangi bir şey var mı?


Eray: John Lennon’un şu sözü çok hoşuma gider: Boşa harcamaktan mutlu olduğun zaman, boşa harcanmış zaman değildir. Yani demek istediğim, sosyal etkilere maruz kalıp kimsenin sizi yapmak istediğiniz aktivitelerden veya gerçekleştirmeyi planladığınız projelerden alıkoymasına izin vermeyin. Bir başkasının yanlışı olsa bile her zaman için doğru bildiğiniz yapın.




RÖPORTAJ ALINTIDIR




mmcdiyorki:







YouTube'e katıltığı Tarih: 9 Mart 2013
Kanalın Sahibinin Adı/Soyadı: Merve Mine Çalışır
Kanalın Abone Sayısı: 768
Kanalın Toplam Video Sayısı: 72


YouTube'da video çekmeye yeni başlamış bir bayan . Yeni başlamasına rağmen yaklaşık 5 haftada 300 aboneden bu sayıya yükseldi. Kanalda küfür yok. Takip etmenizi öneririm.






Arkadaşlar benden şuanlık bu kadar. Eğer eklememi istedikleriniz varsa yorumlara bırakın. Okuyanlara Teşekkür Ederim. Yazı (röportaj hariç) %100 benimdir. Alıntı yapılabilir fakat belirmek kaydı ile.
 

Son mesajlar

Üst