Youtube'da iki ayrı flash player mı var?

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Merhabalar, öncelikle Superonline 20Mbps fiber internet kullandığımı ve Mersin'de oturduğumu belirtmek istiyorum, sonralıkla ise YouTube'da çok sinir olduğum bir konuda sizden yardım istiyorum. Fotoğrafta olduğu gibi iki farklı flash player var sanırım YouTube'da. Soldaki resimdekinde görüntü kalitesi olarak sadece 360 ve 720p var, ayrıca eskiden bu playerda ses açma-kısma işlevsizdi. Bu playerda aşırı derece donma var, sanki netim 3mbps gibi oluyor. Bekleyince de belli bir seviyede doluyor sonra video önbelleğe alınmıyor. Sağdakinde ise sorun yok, 1080p hatta 1440p ve 2160p(sanırım buydu) sorunsuz açıyorum ve donma olmuyor. Nedeni nedir, umarım yardımcı olursunuz.

Fotoğraf görünmüyorsa bi daha upload edebilrim.

xEmLpn.png

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=328161]bugra3325[/MENTION]

Tamamen Youtube dan kaynaklanan bir durum. Baska sitelerde videolar sorunsuz önbellege alinirken Youtube sorun cikariyor.

Düzeltemediler gitti..

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
[MENTION=312196]edox[/MENTION] Ya normalde sorunsuz onbellege aliyor sag fotograftaki cozunurluk secenekleri olan gibi olursa. Video 1080p bile olsa dakikasinda fulleniyor. Ama su soldaki beni verem ediyor yuklenmiyor gitti. Bazen sey yapiyor soldakinden geliyor, donuyor video ve video yuklenemiyor hatasi verip sagdaki gibi oluyor, duzeliyor.

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim bildiğim bir flash player var bir de html5 tabanlı bir player var. Hangisi problem çıkardığını bilmiyorum ama zaman zaman çok sıkıntı yaratıyor. Sıkıntı yaratan videoda sağ tuşa tıklayınca flash player menüsü görüyorsanız flash tabanlı player kullanılıyor demektir.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Haklısınız YouTube da iki farklı video player çalışmakta.

Ama ikiside adobe un flash palyerı değil.

Birincisi eskiden beridir YouTube un kulandığı Adobe Flash Player, diğeri ise HTML5 tabanlı olarak çalışıyor.

Sendeki sorun un ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şu linke girersen orada HTML5 oynatıcısına ulaşabilirsin

Bunu bir seçenek olarak bana sunmuştu kabul ettim hiç de sıkıntı yaşamadım.

HTML5, Adobe Flash Player den çok daha performanslı çalışıyor ve bilgisayarı yormuyor.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bendeki sorun o screenshotlarda goruldugu gibi iki farkli player ile gelmesi ve sanirim internet hizinda sorun gordugunden kendiliginden boyle bi durum ortaya cikiyor. Ayrica adblocker kullaniyorum ve kullanmasam da ayni sey oluyor.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Haklısınız YouTube da iki farklı video player çalışmakta.

Ama ikiside adobe un flash palyerı değil.

Birincisi eskiden beridir YouTube un kulandığı Adobe Flash Player, diğeri ise HTML5 tabanlı olarak çalışıyor.

Sendeki sorun un ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şu linke girersen orada HTML5 oynatıcısına ulaşabilirsin

Bunu bir seçenek olarak bana sunmuştu kabul ettim hiç de sıkıntı yaşamadım.

HTML5, Adobe Flash Player den çok daha performanslı çalışıyor ve bilgisayarı yormuyor.
Verdiğiniz linktekini denedim, ve sorun yaşadığım playerın bu olduğunu anladım. Videolar inanılmaz geç doluyor. Adobe Flash player forever :clap:

Sorunu an itibarı ile anlamış bulunmaktayım. Yandex Browser kullanıyorum. HTML 5'in bazı özelliklerini kullanmıyormuş. Chrome'u ablam kullanıyor, o yüzden Yandex de chrome tabanlı olduğu için bunu kullanıyorum. Alışkın olduğum için vazgeçmek de istemiyorum. Bu sorunları sanırım ben çözemem çünkü tarayıcı desteklemesi lazımmış.

eoXBrQ.png

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Ben chrome kullanıyorum sıkıntı yok. Ama bilgisayar dünyasında herşey olabilir kullandığınız bi eklenti veya tarayıcının çalışma durumuna etki eden faktörler göze alındığında bu tür durumlar normaldir.

Zaten HTML5 daha deneme aşamasında. Henüz tam stabil versiyonu yayınlanmadı. Tam oturunca sistem ona geçeceğine inanıyorum youtube ve diğer video sistemlerinin....

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Youtube un sistemiyle alakalı o durum.. Sanırım eski kullanılan videoların playerı ile son kullanılan player farklı çünkü eskiden video kalitesi düşüktü dolayısıyla playerın kalitesi de düşüktü şimdi ise playerler de gelişti video kaliteleride bu yüzden iki farklı player kullanılıyor olabilir.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Youtube un sistemiyle alakalı o durum.. Sanırım eski kullanılan videoların playerı ile son kullanılan player farklı çünkü eskiden video kalitesi düşüktü dolayısıyla playerın kalitesi de düşüktü şimdi ise playerler de gelişti video kaliteleride bu yüzden iki farklı player kullanılıyor olabilir.

Adobe Flash Player yüksek çözünürlüklü videolarda makinaya çok fazla yükleniyor. Mobil platformlarda az tercih edilmesinin bir sebebi de bu.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Adobe Flash Player yüksek çözünürlüklü videolarda makinaya çok fazla yükleniyor. Mobil platformlarda az tercih edilmesinin bir sebebi de bu.
Evet öyle ama alternatifi yok.. HTML5 bana da ağır geliyor bende hoşlanmadım pek.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Evet öyle ama alternatifi yok.. HTML5 bana da ağır geliyor bende hoşlanmadım pek.

Evet haklısın alternatifi şimdilik yok sayılır. Sayılır çünkü HTML 5 henüz tam performanslı ve yaygın tarayıcı destekli değil halen geliştirilmekte ve testleri devam etmekte. Sonu güzel olacak kanaatindeyim ben. Tabi Adobe buna karşı atak geliştirmezse..
[MENTION=48671]muratflash[/MENTION]