YouTube'a Clips Özelliği Eklendi

Bu konuyu okuyanlar

S

SDN Anonim 624393

SDN Okuru
YouTube, birçok kullanıcının Twitch platformundan bildiği klip alma özelliğini test etmeye başladı.


Sosyal medyanın etki alanının genişlemesiyle daha fazla içeriğin oluşturulduğu son dönemde, bu içeriklere en çok ev sahipliği yapan yerlerden birisi de YouTube oluyor. YouTube, kullanıcılarına sunduğu yenilikler ile hem kullanıcılara daha farklı şeyler yaptırmayı hem de farklı platformlarda olan özellikleri bünyesine katmayı amaçlıyor.

YouTube, bu bağlamda yeni ''clips'' özelliğini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Test aşamasında olan klip alma özelliği ile videolardan ve canlı yayınlardan 5-60 saniye arasında klipler alınabilecek, bu klipler düzenlenip yayınlanabilecek. Ancak bilindiği kadarıyla klip alma özelliği 8 saatten uzun süren yayınlarda ve çocuklara özel olan içeriklerden alınmayacak. Gerçek video sahibi klibi alınan bir videoyu kaldırdığında da klip videosu silinecek.

YouTube Clips özelliği henüz yalnızca Android ve masaüstü ortamlarında denemeye sunuluyor. Özelliğin kullanılabildiği videoların altında bulunan ''makas'' işareti ile videoların bir bölümü seçilebilecek. YouTube, özellik hakkında geri bildirimleri önemsiyor ve geri bildirimlere göre güncelleştirmeler yapacağını belirtiyor.

youtubeclips.png


Geçtiğimiz günlerde bazı oyun kanallarında deneme yapacağını açıklayan YouTube, konu ile ilgili bilgilendirme için bir de yazı yayımladı. YouTube'un yayınladığı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Teknoloji Haberleri
 
Üst