YouTube Yenilendi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anticor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Video paylaşım devi YouTube, uzun süredir kullandığı arayüz tasarımını değiştiriyor. Peki bizleri bekleyen yenilikler ne?

Ülkemizde halen yasaklılar listesinde olan YouTube, kullanıcıların aşina olduğu arayüzünü artık değiştiriyor. İlk izlenimler, yapılan değişikliklerin daha rahat bir kullanım sağladığı ve kullanıcı dostu olduğu yönünde. İşte YouTube’daki o değişiklikler.

Menü bölümündeki birçok seçenek kaldırılmış ve kullanıcının açıklamaları videonun altına taşınmış. Üzerine tıklandığı takdirde açıklamanın tamamı görüntüleniyor. Video player üzerindeki ''HD'' butonu kaldırılarak çözünürlük kullanıcının isteğine bırakılmış. 480p, 720p ya da 1080p HD seçeneklerinden birini seçebilmeniz mümkün. İzlenen videoların 5 yıldız üzerinden değerlendirilmesini sağlayan sisteminin yerini ise ''like/don’t like'' (sevdim/sevmedim) butonları almış. Bu yenilikle beraber yıldız sistemi ile oylanan eski videoların da bu sisteme aktarılması bekleniyor.

(Eski tasarım)

(Yeni tasarım)

Çalma listenizi istediğiniz gibi düzenleyip kayıt altında tutabilmeniz de mümkün. Ayrıca sosyal ağlardaki profil adreslerinizi de YouTube üzerinden paylaşabiliyorsunuz. Bu ve benzeri birçok özellik video player’ın alt kısmına eklenmiş durumda.

Arama Yapmak Artık Daha Kolay

Şu anki tasarımda bir arama yaptığınızda sonuçlar ayrı bir sayfada görüntüleniyor. Ancak yenilenen arayüz sayesinde arama sonuçları mouse imlecinin hemen sağında bir sütunda listeleniyor ve bu sırada aktif videonun boyutu küçültülerek kesinti olmadan oynatılmaya devam ediliyor.

Dikkat çekici bir diğer yenilik ise logonun altındaki ''Broadcast Yourself'' yazısının kaldırılmış olması. Ancak yazının yerini neyin alacağı henüz belli değil. Üzerinde halen çalışılan yeni tasarımın kısa bir süre içinde tüm kullanıcılara yansıtılması bekleniyor. İstediğiniz zaman ana sayfanın sağ üst kısmındaki link'e tıklayarak eski tasarıma dönebilmeniz mümkün.

:: YouTube'un yeni tasarımını nasıl buldunuz?

Yazan: Cihan Pehlivan
SDN - http://shiftdelete.net

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
ben beğendim. Türkiye'den engel kalksa artık ne güzel olacak. Ayıp ya :S

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Güzel olmuş gerçekten.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben de beğendim. :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
şşşşş yerin kulağı var :D
recebim de giriyo ne var :P :D
başbakandan bahsediyorum :D

dikkatimi çeken bişi daha var foruma o kadar youtube uzantılı video ekleniyo bi kere olsun ben videoları izleyemiyorum diyen çıkmadı :D:D:D

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Güzel fakat evimizde 1 mbps bağlantı hızında HD yayınları izlemek zor :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ben paylaşıyım demiştim de dün akşam sıkıldım uğraşmaktan oyun oynadım:D(COD bağımlısı oldumda:D Benim gibi bir adamın oyunlarla ne işi var bilmiyorum:D)

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Youtube nin yasaklanması kadar saçma birşey yok yasak neye çözüm olmuşki giren yine giriyor.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Güzel olmuş beğendim.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Yeni tasarım daha güzel görünüyor, bende beğendim.

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben paylaşıyım demiştim de dün akşam sıkıldım uğraşmaktan oyun oynadım:D(COD bağımlısı oldumda:D Benim gibi bir adamın oyunlarla ne işi var bilmiyorum:D)
COD bu... Kim olsa bağlanır :mrgreen:

Excarter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok güzel olmuş dahada kullanılabilir yapmışlar artık şu engelde kalksada dns uğraşmasak...

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Benim net kotalı olduğu için bir sorun yok.İsterse çöksün youtube :D