Youtube Video Boyutu

Bu konuyu okuyanlar

Yunus122410

Öğrenci
Katılım
31 Ağustos 2016
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Arkadaşlar.
Youtube 'a video yüklerken videoların genllikle boyutu büyük oluyor (2-3 GB gibi) ve boyutu yüksek olduğundan dolayı yüklenmesi de baya bir uzun sürüyor.Biz bu videoların kalitesini bozmadan nasıl boyutunu küçültebiliriz?
Teşekkürler...
 

Yunus122410

Öğrenci
Katılım
31 Ağustos 2016
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Dediğiniz kelimeyi pek anlamadım. Lütfen açıklayabilir misiniz.
 

sifirbakiye

Müdavim
Katılım
16 Şubat 2016
Mesajlar
1,665
Reaksiyon puanı
437
Puanları
83
Arkadaşın anlatmak istediği sanırım bu,
Render, (bilgisayarda) çizilmiş veya düzenlenmiş olan ham modeli bir program aracılığıyla işleyip resim veya video haline çevirmektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için çeşitli bilgisayar yazılımlarına ihtiyaç duyulur. Bu işlemi yapan yazılımlara İngilizcede renderer denir.

Render işlemi, mimarlık, bilgisayar oyunları, simülatörler, sinema ve televizyon gibi sektörlerde ağırlıkla kullanılır. Bunların dışında bilgisayarla tasarım yapılan bütün sektörlerde gerçekleştirilen bir işlemdir.

Render işlemi, bilgisayarın işlemcisine çok fazla yük bindirdiğinden uzun sürebilir ve yüksek performanslı bir bilgisayara gerek duyulabilir. Kullanılan işlemci hızı ve adeti render süresini etkiler. Günümüzde Nvidia CUDA ve AMD OpenCL teknolojiler sayesinden render işlemini grafik işlemede CPU'ya göre daha başarılı olan GPU'ya yaptırarak render süresinin kısaltılması sağlanmaktadır. Ayrıca bazı yardımcı programlar ile birden fazla bilgisayarın ortak çalışması sağlanabilmektedir.

Rendering işleminde kullanılan matematik dalları şunlardır: doğrusal cebir, kalkülüs, sayısal yöntemler, sayısal sinyal işleme, Monte Carlo benzetimi.
 

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
31
Kalite bozulacaktır o kaçınılmaz :) videopad editör tavsiye ederim hem video üstünde işlem yapabilirsin hemde boyutu düşürebilirsin render ile rehberleri youtube da mevcut basit bir program .
 
Üst