Rehber Youtube Oynatma Listesi İndirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
Selam dostlar bugün sizlere YouTube'de nasıl oynatma listesi indirildiğini göstereceğim.

1- İndireceğiniz Oynatma Listesinin Linkini Kopyalayın
2.png

2- Download Youtube videos and playlists online for free. Adresine Girin

1.png

3- Kopyaladığınız Linki "URL'yi buraya ekleyin!" Kısmına Yapıştırın

Linki yapıştırdıktan sonra yandaki "İndir" butonundan istediğiniz kaliteyi seçip indirmeye listeyi indirmeyi başlayın.
Not: Bu indirme ile videoları indirmiş olmuyorsunuz.

İndirme bittiğinde aşağıdaki ekran karşınıza gelecek.

3.png

4- "İndir" e tıklayıp İstediğiniz Videoyu İndirin!

Bu kısımdan istediğiniz videoyu(ları) indirebilirsiniz.

4.png

5- İndirilen Videonun Yanındaki "İndir" Butonu İle Videoları Bilgisayarınıza İndirebilirsiniz

Ben ilk 2 videoyu indirdim siz istediğiniz kadar videoyu indirebilirsiniz.
5.png

Rehber bu kadar umarım işinize yarar ?

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Hayır neden ki?

Videolar eğitim videoları bir yerde yayınlamadığın sürece sıkıntı olmaz.
Her reklam izlemenizde, dolayısıyla her tıklamanızda içerik sahibi para kazanıyor. İndirmek para kazanmasını engellemek olur. Nasıl bir müziği internetten indirip dinlemeyin, satın alıp/çevrimiçi dinleyin diyorlarsa videolar da aynı şekilde geçerli.

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
Her reklam izlemenizde, dolayısıyla her tıklamanızda içerik sahibi para kazanıyor. İndirmek para kazanmasını engellemek olur. Nasıl bir müziği internetten indirip dinlemeyin, satın alıp/çevrimiçi dinleyin diyorlarsa videolar da aynı şekilde geçerli.
O zaman bu rehberi reklam engelleyici kullanan arkadaşlar için yazdım diyeyim.

Ayrıca forumda birçok reklam engelleyici konuları açılıyor ve korsan içerikten dolayı konular kapanmıyor
?

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Ben oyunlar dışında, korsanı pek kafaya takmayacağım ya. Bence YouTube'da müzik te dahil her şey indirebiliriz. Bir sıkıntı görmüyorum. Sonuçta satmayacağız, kendimize dinleyeceğiz.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Toplu indirmenin yolunu anlatayım;
Youtube Multi Downloader Online Free sitesine girin,
Oynatma listesinin adresini yazın,
Size bir link verecek ve onu IDM'ye ekleyin, toplu indirir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunu da satmayacağız. Kendimiz tüketeceğiz. Hepsi aynı mantık.
Evet ama biri paralı, biri bir platformda ücretsiz sunuluyor.
Ama bizim mahallede GTA V korsan versiyonu 50 TL'ye satıyorlardı.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Ücretsiz sunulmuyor. Google'ın siz YouTube'u kullanırken topladığı veriler, gösterdiği reklamlar vs. hep o içeriğe ulaşmanızın ücreti.
Reklam engelleyici kullanıyorum ve hosts dosyamda zaten Google'un tüm izleyicilerini engelledim.
Scroll üstte, yani bir dünya izleyici ve reklam sunucuları var.
1624380755485.png

Google'a bile zor giriyor :D. Reklamları izlemek zorunda değilim bence. Benden bir çıkar sağlamıyorlar.
O yüzden Google'a teşekkür ediyorum böyle bir hizmet sunduğu için.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Reklam engelleyici kullanıyorum ve hosts dosyamda zaten Google'un tüm izleyicilerini engelledim.
Ekli dosyayı görüntüle 156819

Google bile zor giriyor :D. Reklamları izlemek zorunda değilim bence. Benden bir çıkar sağlamıyorlar.
E Google hizmetlerini korsan kullanıyorsunuz o zaman. (Ayrıca Google ile reklam sunan platformları)

Bu dediğiniz, "Ben oyunu ücretsiz kullanıyorum. Para vermek zorunda değilim. Benden bir çıkar sağlamıyorlar." demekten farksız.

Edit: Arkadaşlar benim de pek çok kişide olduğu gibi pek umrumda değil bu tür korsan kullanımlar ancak küçük miktarda veya sizin para olarak görmediğiniz şeyleri içerik üreticisine vermeden içeriği kullanmak da korsan kullanım olur. Sonuçta kişiler onlardan para kazanıyorlar. Parasını vermeden kullanırsanız çalarsınız, korsan kullanırsınız. Olay basit. Sadece üstte korsan olmuyor denilmesine karşı yazdım.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Aynı şey değil.
YouTube'den bedavaya video izleyebiliyorsun ve reklamıda izliyorsun.Sonra indiriyorsun ve sorun olmuyor.
Eğer içeriğe bir kereden fazla tıklarsanız, bir kereden fazla reklam izlemeniz gerekir. Ayrıca video içinde birden fazla reklam varsa onları da her seferinde izlemeniz gerekir. Tamamen aynı şey. O içeriği orada tüketin diye YouTube var. Yoksa kendileri indirme butonu koyarlardı. (Premium için var sadece. Onu da mobilde, indirdikten sonra sadece kendi arayüzlerinde kullanabiliyorsunuz.) Ayrıca YouTube'u kullanarak orada geçirdiğiniz süre gibi verileri de Google'a veriyorsunuz. İndirdiğinizde bu gibi verileri de vermezsiniz ve o içeriği YouTube kaynaklı tüketmenin ücretini ödememiş olursunuz.

Edit:
> YouTube'den bedavaya video izleyebiliyorsun
YouTube ücretsiz bir platform değildir. Ücreti Google'ın topladığı veriler ve izlettiği reklamlardır.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Eğer içeriğe bir kereden fazla tıklarsanız, bir kereden fazla reklam izlemeniz gerekir. Ayrıca video içinde birden fazla reklam varsa onları da her seferinde izlemeniz gerekir. Tamamen aynı şey. O içeriği orada tüketin diye YouTube var. Yoksa kendileri indirme butonu koyarlardı. (Premium için var sadece. Onu da mobilde, indirdikten sonra sadece kendi arayüzlerinde kullanabiliyorsunuz.) Ayrıca YouTube'u kullanarak orada geçirdiğiniz süre gibi verileri de Google'a veriyorsunuz. İndirdiğinizde bu gibi verileri de vermezsiniz ve o içeriği YouTube kaynaklı tüketmenin ücretini ödememiş olursunuz.

Edit:
> YouTube'den bedavaya video izleyebiliyorsun
YouTube ücretsiz bir platform değildir. Ücreti Google'ın topladığı veriler ve izlettiği reklamlardır.
Haksızsın demiyorum kanki ama toplu indirmeler yaptığımız da zaten bir kere izleme kaydı geçiyor. Bence sorun edilecek bir şey değil.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Haksızsın demiyorum kanki ama toplu indirmeler yaptığımız da zaten bir kere izleme kaydı geçiyor. Bence sorun edilecek bir şey değil.
Hocam ben sorun etmiyorum zaten. (Konusu açılmadığı sürece) Sadece korsan değil demek yalan söylemek olur. Bu da korsandır. Korsan olduğunu bilerek kullanacaksanız ben ne yapabilirim ancak korsan değil dersek herkes kendini kandırmış olur. Bunun için en başta konuya girdim ama aşağıda diyeceklerim de önemli.

Sorun edilecek bir şey değil demek de pek hoş değil. Hem yasal değil, hem içerik üreticilerden para çalıyoruz. Mesela bir web geliştirme kursunu izleyen 100.000 kişinin %70'i reklam engelleyici kullanıyor olsun. Hem Google'ın hem video sahibinin parasının %70'i gitmiş oluyor. Tek kişi için küçük gelebilir ama genel düşünüldüğünde hiç masum bir şey değil.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Hocam ben sorun etmiyorum zaten. (Konusu açılmadığı sürece) Sadece korsan değil demek yalan söylemek olur. Bu da korsandır. Korsan olduğunu bilerek kullanacaksanız ben ne yapabilirim ancak korsan değil dersek herkes kendini kandırmış olur. Bunun için en başta konuya girdim ama aşağıda diyeceklerim de önemli.

Sorun edilecek bir şey değil demek de pek hoş değil. Hem yasal değil, hem içerik üreticilerden para çalıyoruz. Mesela bir web geliştirme kursunu izleyen 100.000 kişinin %70'i reklam engelleyici kullanıyor olsun. Hem Google'ın hem video sahibinin parasının %70'i gitmiş oluyor. Tek kişi için küçük gelebilir ama genel düşünüldüğünde hiç masum bir şey değil.
Peki ben internetimi kapattıracağım mesela, bu eğitim videolarından yoksun mu kalayım?
Ayrıca değer bakımından ne kadar eder ki sanki?
Death Stranding 400 TL, 3000 tane video izlesem, 10 TL eder mi?

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Peki ben internetimi kapattıracağım mesela, bu eğitim videolarından yoksun mu kalayım?
Peki ben işten ayrılacağım mesela, bir şey yemek içmekten mahrum mu kalayım?
Bu içeriği tüketmenin şartı reklamdır. Nasıl oyuna paranız yoksa oynamamanız gerekiyorsa, reklamı izlemeyecekseniz öğrenmemeniz gerekir.
Veya vergi vermeyeceğim ama eğitimden mahrum mu kalayım?
Veya liberalseniz, özel okula parasını vermeyeceğim ama eğitimden mahrum mu kalayım?
Hepsi aynı şey. Okulu kullanmak için yol parası/internet de lazım, okul kitabı/içerik de lazım, öğretmen/içerik üretici de lazım, okulun çalışmasını sağlayan para/reklam da lazım.

Death Stranding 400 TL, 3000 tane video indirsem, 20 TL eder mi?
Tek kişi için etmez, bir içeriği YouTube'da binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca kişi izliyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Peki ben işten ayrılacağım mesela, bir şey yemek içmekten mahrum mu kalayım?
Bu içeriği tüketmenin şartı reklamdır. Nasıl oyuna paranız yoksa oynamamanız gerekiyorsa, reklamı izlemeyecekseniz öğrenmemeniz gerekir.
Veya vergi vermeyeceğim ama eğitimden mahrum mu kalayım?
Veya liberalseniz, özel okula parasını vermeyeceğim ama eğitimden mahrum mu kalayım?
Hepsi aynı şey. Okulu kullanmak için yol parası/internet de lazım, okul kitabı/içerik de lazım, öğretmen/içerik üretici de lazım.

Tek kişi için etmez, bir içeriği YouTube'da binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca kişi izliyor.
Hem aynı videoyu tekrar izleyince, bildiğim kadarıyla oynanma hiti artmıyor. Diğer videoya geçmediği sürece yeni reklamda çıkmıyor. O yüzden sıkıntı görmüyorum.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Hem aynı videoyu tekrar izleyince, bildiğim kadarıyla oynanma hiti artmıyor. Yeni reklamda çıkmıyor. O yüzden sıkıntı görmüyorum.
Şimdi kontrol ettim. İlk oynatmada hem başta hem ortalarda reklam olabiliyor. Ondan sonra video reklam olmuyor. Onun yerine önerilen videolar kısmında rastgele küçük reklam çıkıyor. Hadi bunu saymadınız. Hâlâ Google'ın topladığı veriler var. Bunları da vermeniz gerekiyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Şimdi kontrol ettim. İlk oynatmada hem başta hem ortalarda reklam olabiliyor. Ondan sonra video reklam olmuyor. Onun yerine önerilen videolar kısmında rastgele küçük reklam çıkıyor. Hadi bunu saymadınız. Hâlâ Google'ın topladığı veriler var. Bunları da vermeniz gerekiyor.
Diğeri özele girer ama bana özel reklamlar çıkar. Gizli kalmak güzel.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Diğeri özele girer ama bana özel reklamlar çıkar. Gizli kalmak güzel.
Google'ın herhangi bir ürününü kullanırken Google Mail oluşturuyorsunuz. Daha bu aşamada bile sizden veri toplayacaklarını garanti ediyorlar. Sözleşmeyi kabul ediyorsunuz. Ücretini verileriniz ile ödeyeceğinizi kabul ediyorsunuz. Gizlilik istiyorsanız,
Arama motoru: DuckDuckGo
Video: LBRY (sanırım LRBY veri almıyor emin değilim)
Mail: ProtonMail
vs. vs. bir sürü alternatif kullanmanız gerekiyor. Nasıl Windows'a para (kullanma bedelini) vermek istemeyen Linux kullanıyorsa, Google'a kullanma bedelini vermek istemeyen de alternatfini kullanacak.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Google'ın herhangi bir ürününü kullanırken Google Mail oluşturuyorsunuz. Daha bu aşamada bile sizden veri toplayacaklarını garanti ediyorlar. Sözleşmeyi kabul ediyorsunuz. Ücretini verileriniz ile ödeyeceğinizi kabul ediyorsunuz. Gizlilik istiyorsanız,
Arama motoru: DuckDuckGo
Video: LBRY (sanırım LRBY veri almıyor emin değilim)
Mail: ProtonMail
vs. vs. bir sürü alternatif kullanmanız gerekiyor. Nasıl Windows'a para (kullanma bedelini) vermek istemeyen, Windows hizmeti kullanmak istemeyen Linux kullanıyorsa, Google'a kullanma bedelini vermek istemeyen de alternatfini kullanacak.
Evet kullanıyorum zaten. Sana host dosyamda ne var diye de gösterdim.
Tüm şeylerim Protonmail'de sayılır. LoL, Steam, Epic games hesabım falan.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Evet kullanıyorum zaten. Sana host dosyamda ne var diye de gösterdim.
Tüm şeylerim Protonmail'de sayılır. LoL, Steam, Epic games hesabım falan.
Sadece örnek verdim onu. YouTube veya herhangi kazancını verilerle/reklamlarla kazanan bir platform kullanıyorsanız onlara veriyi verecek veya reklamı göreceksiniz. (Eğer bizde AdBlock kullanabilirsiniz falan demiyorlarsa tabi) Sonuç olarak herhangi Google servisini kullanıyorsanız da gösterdiği reklamı ya da istediği veriyi vermeniz gerekir. Eğer vermek istemiyorum derseniz Google hizmeti kullanmazsınız biter.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Sadece örnek verdim onu. YouTube veya herhangi kazancını verilerle/reklamlarla kazanan bir platform kullanıyorsanız onlara veriyi verecek veya reklamı göreceksiniz. (Eğer bizde AdBlock kullanabilirsiniz falan demiyorlarsa tabi) Sonuç olarak herhangi Google servisini kullanıyorsanız da gösterdiği reklamı ya da istediği veriyi vermeniz gerekir. Eğer vermek istemiyorum derseniz Google hizmeti kullanmazsınız biter.
Neden veriler vereyim işte? Ücretim kısmi metadatalarım olsa bile, izleteceği videodan çok çok değerlidir.
Yarın bir gün mahkeme olursa Google bilgi paylaşıyor.
Ücret olarak bir izlenme tiki alıyor işte. Kafi bu kadarı.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Neden veriler vereyim işte? Ücretim kısmi metadatalarım olsa bile, izleteceği videodan çok çok değerlidir.
Yarın bir gün mahkeme olursa Google bilgi paylaşıyor.
Ücret olarak bir izlenme tiki alıyor işte. Kafi bu kadarı.
Hocam bu dediğiniz ise de Death Stranding 1500₺ ama ederinden çok daha fazla, neden para vereyim ki beleş oynarım gibi örneklenebilir. Eğer satıcı benim ücretim bu diyorsa odur. Baktınız fiyat pahalı, başka oyun oynarsınız. Google'ın fahiş fiyat çekiyor olması onu kullanmanız gerektiğini göstermiyor. Baktınız fiyat pahalı, başka platform kullanırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...