YouTube Neden Yeşerdi?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Resmi olarak kapalı olmasına rağmen, Türkiye'de işi bilen vatandaşından başbakanına kadar çok sayıda ziyaretçisi olan YouTube'un logosu birden yeşerdi.

Video paylaşım sitesinin renginin yeşil olmasının nedeni, özellikle İrlanda başta olmak üzere Kanada, Amerika, Avustralya gibi birçok ülkede de kutlanan "Saint Patrick's Day" veya daha basitçe "Paddy's Day" olarak bilinen ve Hıristiyanlarca kutsal kabul edilen güne destek olmak için logosunu yeşile boyadı.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsına hakaret niteliği içeren videoları barındırması, yayından kaldırma konusunda acele etmemesi ve Türkçe arabirim hazırlamayarak bu gelişmelere çanak tutması nedeniyle eleştirilen YouTube'un, kutsal günler için hassas davranması, internet kullanıclarını şaşırttı.

boyle1237325941.jpg

Mübarek gün, Kanada'da böyle kutlanıyor.

:: YouTube'un dini günleri kutlaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Adamlar bizi hiç sallamıyor. Galiba Türkiye'de ofis açma konusunda da bir gelişme yok.

Kendi kutsal günlerini kutlasınlar bakalım.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
sadece youtube değil diğer web siteler oyunlar programlar her zaman Türkçe arabirimi desteklemiyo.nadiren destekliyo...yada kendimiz üretiyoruz :D Türk'üz Biz....

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Hakaten bu youtube neden Türkçe arabirim yapmıyor..

Dini günlerdeki hassasiyetlerini eklenen videoları silmekle gösterebilirler.Bakalım ramazan ve kurban bayramlarında youtubenin logosunda en azından iki boynuz görebilecek miyiz:D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Youtube rengini belli etmiş demek ki..
Ülkemizde böyle şeyler yapılsa o site yobazlık ve gericilikle suçlanırdı..

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bence de bizim Ülkemizde yapılsaydı gericilikle suçlanırlardı...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Google bizim her şeyimizi kutluyor. Youtube niye yapmıyor.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar inşallah gün gelir torunlarımıza ''ahh ah o günlerde aynı olay Türkiyede olsa gericilikle suçlarlardı'' diye eskiyi anlatacağız.

Torunlarınız da off dede sen tarihi esersin var ya diye tepki verecekler:D

Google bizim her şeyimizi kutluyor. Youtube niye yapmıyor.

Hayır benim doğum günümde öm bile atmadılar.

kocabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bundan sonra girmeyerek bu duruma tepki koyabiliriz. okadar yerli video sitesi var oralara girelim. dini günleri kutlaması güzel bi durum ama ayrıcalık yapmak bağnazlıktan öteye geçmiyo. derhal sıkullanılanlar listemden siliyor ve bi dahada girmiyorum o siteye:devil:

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
dahada davosa gelmem benim için bitmiştir diyorum

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Youtube rengini belli etmiş demek ki..
Ülkemizde böyle şeyler yapılsa o site yobazlık ve gericilikle suçlanırdı..

Sözlerinize katılıyorum.
İşte herhangi bir milletin neler yaptığını, kendi inancı için nasıl savaştığını ve nasıl kıymeti ile birlikte önemini değerini bildiğini kanıtlayan binlerce örnekten sadece birisi.

Bizlerde yapsak malum kesimin saldırısı yobazlık iftirası oluşuyor artık bunlara gelmemek lazım, asıl yobazlık hazmedememek ve asimile etmeye çalışmaktır.

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bende ilk girdiğimde gözlerimden şüphe etmiştim, renk körümüyüm diye. :D :D kırmızıyı görünce rahatladım. :D

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siteyi yapanlar hristiyan değil mi kardeşim neden müslümanların bayramlarını kutlasınlar ki bizler sanki aynı hassasiyeti gösteriyoruz.Şİmdi atatürke hakaret içeren videoları neden silmiyor diyosunuz hangi birini silsin ki ve sorun sadece atatürk değil ki bi çok ülkenin hassas olduğu konular var ve kendi liderlerine yönelik hakaret içeren binlerce video var yuotube hangi birine yetişsin.

Karsak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Geçen netten indirdiğim telefon programındaki dil seçenekleri English ve Kurdish nasıl oldu anlamadım ama çok şaşırdım

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Tüm hristiyan aleminin Saint Patrick's Day leri mübarek olsun ..

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Siteyi yapanlar hristiyan değil mi kardeşim neden müslümanların bayramlarını kutlasınlar ki bizler sanki aynı hassasiyeti gösteriyoruz.Şİmdi atatürke hakaret içeren videoları neden silmiyor diyosunuz hangi birini silsin ki ve sorun sadece atatürk değil ki bi çok ülkenin hassas olduğu konular var ve kendi liderlerine yönelik hakaret içeren binlerce video var yuotube hangi birine yetişsin.

Kim youtube Müslümanların bayramını kutlasın dedi?

Yukarıdaki mesajlarda bizde böyle şeyler olduğunda belirli kesimler ortaya fırlayıveriyor diyoruz ne acıdırki yine aynı kesimde kendilerine saygı bekleyen kesimlerdir karşı tarafa saygı gösteremedikleri halde.

Youtube Atatürk'e ait hakaret içeren videoları filtre seçeneği uygulayarak yada içinde belirli kelimelerin geçtiği videoları filtreleyerek pekala kontrol alltına alabilir, böyle bir teknoloji var ayrıca böyle büyük bir paylaşım sitesi yapılıyorsa kişisel ve manevi değerlere hakaret videolarının kontrol altına alınabilmesini düşünmeleri gerekir, işinize gelmeyen her konuda hatta youtubenin bile avukatlığını yapabiliyorsunuz ne ilginç bir durum, gerçi avatarınız herşeyi açıklıyor, youtubede şu an bunların üzerinde çalışıyorlar bakıcaz artık nasıl bir sonuç verecek.

Yine konudan saptırıldı, youtube ve davranışını tebrik etmek gerekli, değerlerine sahip çıkıyorlar.

kumlukoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neden hep yabancilar yapar bu buluslari, kim derdiki bir paylasim video sitesi bu kadar ilerleyecek.

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
18 Mart asıl bizim içinde kutsal Çanakkale de tüm çakallari denize döktük.!!
Bence siyah olmalı YouTube

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
youtube un kapatılmasının asıl nedeni Atatürk e hakaret falan değil, tamamen TTNet in b.k yemesi ve arkasında MÜYAP var. :)

litS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynısı bizim ülkede müslümanlar için yapılsa Laiklik elden gidiyo diye hep birden ağız birliği yapılabilecek davranış ama yabancılarda gayet doğal hatta olması gereken bir davranış!

litS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Sen teknolojiye uzaksın heralde! Yotube zaten her videoyu onaydan geçirmeden yayınlamıyo! Hadi elin yabancısı anlamıyo şikayetler geldikten sonra yine çok rahat videoları takip edebilirler. Sitedeki videoları gezip gezip izledikten sonra silmeye filan kalkışsalar dediğin gibi hangi birine yetişsin olur. Ancak bu tarz hakaret içeren videolar diğer Türk video sitelerinde neden olmuyor? Onlar youtube'dan çok daha mı iyi? Kardeşim biraz kod kasmaya bakar o iş. Ama eğer karşıdakine değer vermiyosan biz kendimize yeteriz diyosan kod da kasmazsın umursamazsın da!

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
flock youtubeye giriyor:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Boşverin Allah hepsinin cezasını verir öbür tarafta biliyorsunuz en ufak hareketimizin hesabını vereceğiz.Onlar da verecekler bu yaptıklarının hesabını.

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
23 nisan olmadi 10 kasimda görürüz diye düsünüyorum..

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Youtubedeki tüm videolarimi sildim. Bizi kabullenene kadar girmeyi düsünmüyorum. Kabullendikten sonra girmeyi hic düsünmüyorum :D