youtube dan para kazanmak harammı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkecix

Asistan
Reaksiyon puanı
90
arkadaşlar bu saçma sorum için beni mazur görün ailem haramdır helaldir bu konularda çok takıntılı bende youtubede inceleme kanalı açacağım eğer öngördüğüm gibi giderse 3 aya para kazanmayı açarım ama bu para şimdi haram mıdır hani alın teri olmayan şey haramdır ya videolarda emek harcanıyor sonuçta sizce aileme ne diyip bu konuda onları ikna edebilirim

Reaksiyon puanı
6,381
Değildir diye düşünüyorum. Sonuçta onun için emek veriyorsunuz. Emek vermeden, kazanmıyorsunuz.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Önemli olan emektir. Harcadığın ter ve zamandır. Haram değildir merak etme.

Forumun TDK'si

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
370
Şimdi çok değişik bir yorum olacak ama eğer böyle bir seçenek varsa hangi tür reklamların çıkmasında bir özelleştirme yap. Çünkü reklamı yapılan ürün haram/mekruh olabilir dolayısıyla o reklamlardan kazandığın para da haramdır bence.

Not: Bu tamamen şahsi fikrimdir.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
322
arkadaşlar bu saçma sorum için beni mazur görün ailem haramdır helaldir bu konularda çok takıntılı bende youtubede inceleme kanalı açacağım eğer öngördüğüm gibi giderse 3 aya para kazanmayı açarım ama bu para şimdi haram mıdır hani alın teri olmayan şey haramdır ya videolarda emek harcanıyor sonuçta sizce aileme ne diyip bu konuda onları ikna edebilirim
Cliclbait yapıp kapak fotosu için videoya çekerseniz haram olur. Onun dışında emeğinizin karşılığını alırsınız.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Şimdi çok değişik bir yorum olacak ama eğer böyle bir seçenek varsa hangi tür reklamların çıkmasında bir özelleştirme yap. Çünkü reklamı yapılan ürün haram/mekruh olabilir dolayısıyla o reklamlardan kazandığın para da haramdır bence.

Bu da önemli bence. Yayınlanan reklam türlerine de dikkat etmek lazım.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,749
Haram değil, sonuçta emek vererek video çekiyorsun. Ama clickbait yapanlarınkisi haram olabilir.

Reaksiyon puanı
10,327
Ben clicbait nedir hiç anlamam. Fakat anladığım şu ki, emeğinizin, uğraşınızın karşılığı olan ürün her neyse insanlar bununla karşılaştığında haram ve günah olan bir içerik söz konusu değil de, insanların yararına, faydalı bir şeyse kazandığınız kesinlikle helaldir. Burada önemli olan içeriğinizin hangi amaca hizmet ettiğidir. Reklam mevzuunun teknik inceliklerini bilemediğim için birşey diyemiyorum.

emrahyagiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Sen orada kendi fikirlerini ve emeğini paylaşıyorsun bunun neresi haram olsun kardeşim insanları kandırırsan sahtekarlık yaparsan bu normal hayatında da haramdır düzgün videolarını çek hazırla yükle bi günahı değil sevap bile sayılabilir insanlar oradan bir şeyler öğrenecektir sonuçta.. teşekkürler

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Hahah kardeşim neden böyle konular açıyorsunuz ya soruya bak komedi valla yemin ediyorum , açmayın böyle konular :D

Reaksiyon puanı
150

Katılıyorum insanın ister istemez karşısını müstehcen reklamlar çıkıyor çok rahatsız bir durum..

Reaksiyon puanı
10,327
Hoca google'de kullanmayın siz o zaman haram haram Müslüman malı değil , başka işiniz yok mu sizin ya
Bize gâvur malını kullanabileceğimizi Peygamberimiz öğretmiş. Ama helal olanını tabii.
Müslüman olmayan birinin müslümanın inceliğini, hassasiyetini ve tereddütlerini anlayabilme şansı, imkanı yok. İstersen boşu boşuna kendini yorma.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
9,802
9-) Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...